گرانی گوشت به حدی به موضوعی حاد بدل شد که پای شورای عالی امنیت ملی نیز به این ماجرا باز شد. این در حالی بود که دولت با توزیع ارز ارزان( ۴۲۰۰ تومان) به مدت یک سال سعی کرد تا قیمت گوشت ثابت بماند.

علت این هدررفت منابع را در چه نقطه ­ای می­توان جست ­و جو کرد؟ فرخ قبادی، اقتصاددان معتقد است که  بسیاری از چالش ­های اقتصاد ایران از خلا «تفکر سیستمی» رنج می ­برند. به این معنی که تصمیمات اقتصادی بدون هماهنگی میان تصمیم‌گیران در حوزه‌های مختلف است.

هر مقام مسوول صرفا در چارچوب حوزه ماموریت خود تصمیم می‌گیرد و به تاثیر این تصمیمات بر حوزه‌های دیگر توجهی ندارد. تصمیمات ضد و نقیض که فعالان اقتصادی را سردرگم می سازد، مصداق این ضعف در نظام تصمیم‌گیری کشور است. تصمیمات در خصوص توزیع ارز ارزان، و در نظر نگرفتن زمینه رانتی و جذاب برای قاچاق، مثال بارزی از نبود تفکر سیستمی در نظام تصمیم ­گیری اقتصادی در ایران است.

«دنیای اقتصاد» ریشه ­یابی چالش ­های اقتصاد ایران و علت ماندگاری آنها را در هشتمین همایش «سیاست‌های پولی و چالش‌های بانکداری و تولید» پیگیری خواهد کرد.

همایش هشتم که به همت گروه رسانه ­ای «دنیای اقتصاد» در نهم اردیبهشت ۹۸ برگزار می شود، با بررسی چالش ­ها، درصدد است تا از ابهامات مسیر آینده اقتصاد ایران بکاهد تا تصمیم­ گیری برای فعالان اقتصادی، سیاست­گذاران و کارشناسان تسهیل شود. علاوه بر این در نوبت عصر نهم اردیبهشت، ششمین همایش «چشم‌انداز اقتصاد ایران در سال ۹۸» برگزار خواهد شد که چشم‌انداز بازارهای دارایی همچون ارز، سکه و مسکن و تحلیل بازراهای جهانی را بررسی می­ کند. علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی از نحوه شرکت در همایش می‌توانند به آدرس http://events.den.ir مراجعه کنند یا با شماره تلفن‌ ۸۷۷۶۲۳۵۰ (دبیرخانه همایش) تماس بگیرند.

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.