خبرگزاری فرانسه از ورشو با انتشار این خبر افزود: هیات اسرائیلی خواستار مطرح شدن مساله غرامت توقیف دارایی های یهودیان در جریان هولوکاست در زمان جنگ جهانی دوم دراین دیدار شد، امری که لهستان بر خاتمه یافتن این موضوع تاکید می ورزد.

بنابراین گزارش وزارت خارجه لهستان دراین رابطه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: لهستان پس از آنکه طرف اسرائیلی در آخرین دقایق بر این موضوع اشاره ورزیده که هیات اسرائیلی در مذاکرات بر مساله مرتبط با غرامت دارایی های یهودیان متمرکز خواهد شد، تصمیم گرفته تا دیدار با مقامات اسرائیلی را لغو کند.

 

خبرگزاری فرانسه افزود: هیات اسرائیلی به ریاست 'آوی کوهن اسکالی' (Avi Cohen-Scali) مدیرگل وزارت عدالت اجتماعی اسرائیل قرار بود 13 مه (23 اردیبهشت) به ورشو سفر کند.

 

این رسانه فرانسوی ادامه داد: هزاران ملی گرای لهستانی روز شنبه گذشته در ورشو در اعتراض به قانون آمریکا در ارتباط با غرامت دارایی های یهودیانی که درجریان جنگ جهانی توقیف شده است، دست به تظاهرات زدند.

 

بنابراین گزارش دولت دست راستی لهستان این قانون که تحت عنوان &#۳۹;عدالت آمریکا برای بازماندگان امروز که خسارت آنها جبران نشده&#۳۹; در ماه مه ۲۰۱۸ میلادی توسط دونالد ترامپ به امضا رسید و در آن تاکید شده که این امر متوجه لهستان نخواهد شد را فاقد ارزش دانست.

 

به موجب این قانون که &#۳۹;قانون ۴۴۷&#۳۹; خوانده می شود، از وزارت خارجه آمریکا می خواهد تا به کنگره این کشور در مورد پیشرفت های صورت گرفته دراین زمینه که کدام کشورها غرامت این موضوع را پرداخت کرده اند از جمله لهستان، گزارش دهد.

خبرگزاری فرانسه افزود: تا قبل از جنگ جهانی دوم، لهستان مهد سکونت یهودیان با ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت یهودی که ۱۰درصد جمعیت وقت لهستان را شامل می شد، به شمار می رفت.

 

سال گذشته ورشو قانونی را به تصویب رساند که به موجب آن متهم ساختن لهستان بعنوان همدست در جنایات آلمان نازی درجریان جنگ جهانی دوم را غیرقانونی می داند.

 

این خبرگزاری نوشت: این اقدام موجی از هیاهیو در اسرائیل به راه انداخت که هرگونه تلاشی برای شهادت دادن براینکه لهستان علیه یهودیان دست به جنایت زده است را منع می سازد.

 

 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.