متیس که با اسکای‌نیوز مصاحبه می‌کرد، گفت: با توجه به شرایط کنونی منطقه، بروز هرگونه درگیری نظامی با ایران بعید به نظر می‌رسد. موضوع مهم کنونی این است که کشورهای شورای همکاری خلیج فارس باید وحدت خود را بازیابند و این وحدت و یکپارچگی برای مقابله با ایران ضروری است.

 

وزیر دفاع سابق آمریکا در ادامه این مصاحبه درباره بحران یمن گفت: باید کمک‌های بشردوستانه به مردم بی گناه یمن ادامه یابد و مذاکرات صلح در این کشور تحت نظر سازمان ملل ادامه یابد.

 

تنش‌ها میان واشنگتن و تهران طی هفته‌های اخیر به دلیل اقدامات آمریکا افزایش یافته و در عین حال نیز رئیس‌جمهور آمریکا مدعی شده که به دنبال رسیدن به یک توافق هسته‌ای جدید با ایران است؛ این در حالی است که او اردیبهشت‌ماه سال گذشته به مشارکت آمریکا در توافق هسته‌ای برجام پایان داد و تحریم‌های هسته‌ای را علیه ایران از سر گرفت.

 

«برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام، تیرماه سال ۱۳۹۴ میان ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان (موسوم به گروه ۱+۵) حاصل شد.

 

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

 

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می ۲۰۱۸ (۱۸ اردیبهشت‌ماه ۱۳۹۷) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج و دستور احیای تحریم‌های متوقف‌شده علیه ایران را صادر کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.