سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه امروز (سه شنبه) در اولین نشست خبری با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی به تشریح آخرین تحولات در عرصه سیاست خارجی پرداخت و به سوالات مطرح شده پاسخ داد.

وی در ابتدا یاد سخنگویان پیشین را گرامی داشت که در این مسند منشا خیر و برکات بودندو در ابتدا به مرور تحولات هفته های اخیر پرداخت و افزود: با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و اعمال تروریسم اقتصادی دیپلماسی ما وارد فاز جدیدی شده و وزیر تحرکات جدیدی را شروع کرد که منشا آسیایی و منطقه ای داشت.

وی عنوان کرد: این سفرها در راستای منافع ایران و تبیین موازین ایران صورت گرفت. در آینده نزدیک با همسایگان شمالی تحرکات دیپلماتیک صورت خواهد گرفت که در سطح وزرا و رییس جمهور خواهد بود که بعد از نهایی شدن اطلاع رسانی می‌شود.

موسوی درباره تناقضات اظهارات ترامپ گفت: ایران خیلی به لفاظی‌ها توجه خاص ندارد بر مبنای آنچه می بینیم تصمیم گیری خواهیم کرد. این تناقضات در اظهارات ایشان دیده می شود و آنچه برای ما مهم است تغییر رویکرد و رفتار است.

سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: ترکیه به عنوان یکی از شرکای نزدیک و همسایه ما مطرح بوده و روابط ما راهبردی و همکاری های انرژی در جای خود جریان دارد.

موسوی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد ظریف  مبنی بر آمادگی ایران برای امضای معاهده عدم تعارض با حوزه خلیج فارس گفت: کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس از مهمترین همسایگان ما هستند این ایده جدید نیست.

این پیشنهاد در راستای پیشنهادهای قبلی است. ایران علاقه ندارد در منطقه تنش آلود باشد مایل است هرگونه سوتفاهم و تنش را برطرف کند این پیشنهاد با حسن نیت مطرح شده امیدواریم طرفهای مقابل با حسن نیت آن را در نظر بگیرند.

وی درباره اینکه چه شرایطی پیش بیاید ایران پای میز مذامره بیاید ما مذاکره ای با آمریکا نداریم.در مذاکره بودیم آمریکا در مذاکره بود ولی با خروج غیرقانونی آنها این موضوع شکسته شده چشم اندازی برای مذاکره نمی بینیم.

موسوی ادامه داد: ایران همواره به دیپلماسی فرصت داده و راه دیپلماسی را نبسته این به معنای امید به اروپا نیست اروپا باید به تعهداتش در برجام پایبند باشد.

سخنگوی وزارت خارجه درباره دیدار ظریف با سناتور گفت: مذاکره با گفتگو و دیدار و تبادل نظر متفاوت است. ما مقامات کنگره را دولتی تلقی نمی‌کنیم ایران بنا ندارد با هیچ یک از مقامات دولتی آمریکا مذاکره ای داشته باشد.

وی درباره سفر شینزو آبه گفت: طرفین در حال رلیزنی برای سفر نخست وزیر زاپن هستند و امیدواریم این تاریخ ظرف هفته‌های آینده فیکس شود. این سفر در روابط دیرینه دو کشور مهم است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره استرداد یک تبعه ایرانی از فرانسه به آمریکا بیان کرد: مبنای کار آمریکایی ها غلط و غیرقانونی بوده و ایران همه تلاش خود را برای آزادی آنها انجام داده و کارگروهی در وزارت خارجه ایجاد شده که امیدواریم به زودی اسامی آنها را اعلام کنیم.

وی درباره میانجیگیری کشورهای مختلف بین ایران و آمریکا گفت: من از بحث‌میانجیکری استفاده نمی کنم ولی ما شنونده نقطه نظرات کشورهایی که با حسن نیت مسائل منطقه را مطرح می کنند، هستیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره پیام عراقچی در سفر به کویت گفت که این پیام دوستی و همکاری با کشورهای منطقه است.

وی درباره پذیرش میانجیگری از سوی ایران گفت: تنش های ایران و آمریکا ریشه در تروریسم اقتصادی، تحریمها و ... دارد. کشورهای مختلف با انگیزه های مختلف و انشالله حسن نیت تحولات را رصد می کنند. الان در مرحله میانجیگری نیستیم.

وی درباره سفر سه روزه ظریف به عراق گفت: ایران دو کشور دوست و همسایه هستند و اجازه نخواهند داد طرفهای ثالث به این روابط خللی وارد کنند.

این دیپلمات ارشد در پایخ به سوالی درباره ضرب الاجل ۶۰ روزه به اروپا و اینکه تحولی در این زمینه رخ نداده، گفت: نامه ای که روحانی به سران ۱+۴ نوشت و بیانیه شورای عالی امنیت مای مواضع ما به روشنی بیان شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.