فیس بوک در اوایل هفته جاری یک سکه دیجیتال جهانی را معرفی کرد که توسط یک سازمان مشترک المنافع به نام انجمن لیبرا پشتیبانی می شود و قرار است به واسطه کیف پول موسوم به کالیبرا مدیریت شود. فیس بوک در کنار ۲۷ شریک این سازمان را راه اندازی کرده است. از همکاران فیس بوک می توان به شرکت هایی مثل پی پال، اوبر، ویزا، لیفت، کوین بیس، مسترکارت، وودافون،ای بی و اسپاتیفای اشاره کرد. این شرکت تاکید کرده تا سال ۲۰۲۰ تعداد همکاران خود را به یکصد شریک می رساند.

اما به نظر می رسد هیوز نسبت به این فعالیت ها نگرش مثبتی ندارد. او در این خصوص گفت: "اگر حتی این شرکت به اندازه کافی موفق باشد، لیبرا کنترل مناسبی روی سیاستهای پولی خود نخواهد داشت و نمی تواند فعالیت های خود را در فضای ابری کنترل کند."

هیوز که یکی از بنیانگذاران فیس بوک است و از روزهای نخست در کنار این شرکت بوده در خصوص اقدام مالی این شرکت در حوزه ارز دیجیتال می گوید: " لیبرا قطعا باعث اختلال و تضعیف سیستم های مالی خواهد شد که مردم را قادر می سازد تا از پول های محلی ناپایدار به پول های معتبرتری مثل دلار و یورو برسند. برای مثال روپیه یا لیره کمتر قدرت دارند تا دلار و ورود لیبرا به بازار، سیاست های مالی محلی را به شدت تحریک می کند.

بر اساس ادعای فیس بوک از لیبرا می توان برای خرید محصولات، ارسال پول بین المللی و کمک های مالی استفاده کرد و این ارز  در نیمه نخست سال ۲۰۲۰ راه اندازی می شود. به نظر می رسد تنها و بزرگ ترین مانع پیش روی فیس بوک برای توسعه ارز دیجیتال نظر قانونگذاران خواهد بود. باید دید نظرات هیوز تا چه حد به واقعیت نزدیک می شوند. هیوز در سال ۲۰۰۷ فیس بوک را ترک کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.