سیدعباس موسوی روز جمعه در حاشیه یادواره شهدای بمباران شیمیایی سردشت و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دولت آمریکا از آنجایی که نتیجه‌ای در قبال انواع تحریم‌های اقتصادی، بانکی و سیاسی علیه کشورمان نگرفته، امروزه به فکر تحریم شخصیت‌های نظام جمهوری اسلامی بوده در حالی که این امر در جوامع بین المللی بدون مبناست.

وی اضافه کرد: آمریکا هیچ تحریم دیگری نمانده است که علیه ایران عملی نکرده باشد ولی این تحریم‌ها تاکنون هیچ نتیجه‌ای دربر نداشته است.

وی به نشست مشترک کشورهای ۴+۱ در وین اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به ضرب الاجل تعیین شده از طرف جمهوری اسلامی، این نشست نقش تعیین کننده‌ای در نحوه باقی ماندن ایران در برجام خواهد داشت.

موسوی گفت: حیات برجام به اجرای تعهدات توسط همه طرف‌های برجام بستگی دارد و با خروج غیرقانونی آمریکا، کشورهای باقیمانده متعهد شدند تا نگذارند این دستاورد بین‌المللی از بین برود ولی اراده‌ای برای حفظ برجام نشان ندادند و ایران با میل خود مجبور به عکس‌العمل و کاهش تعهداتش شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: اگر تعهدات کشورهای باقی مانده در برجام بر اساس توافق حاصل شده نسبت به حق و حقوق دولت ایران رعایت نشود، بر اساس مفاد ۲۴ و ۳۶ همین توافق می‌توانیم نسبت به خروج کامل از برجام اقدام کنیم.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به ایجاد کانال ارتباط مالی اروپا و ایران تحت عنوان « INSTEX» افزود: همه ساز و کارهایی که کشورهای اروپایی انجام می‌دهند تنها باید در جهت تأمین خواسته‌های دولت ایران بر اساس مفاد برجام تنظیم شود و «INSTEX» نیز در مرحله اول باید تبادلات مالی کشورمان را برطرف کند تا نسبت به آن رضایت داشته باشیم.

موسوی اضافه کرد: نظام جمهوری اسلامی تنها کشوری است که به طور کامل بر توافق انجام شده متعهد مانده و بر این اساس از کشورهای اروپایی و دولت آمریکا انتظار داریم نسبت به تعهدات خود پایبند باشند.

سخنگوی وزارت امور خارجه به منظور شرکت در سی و دومین یادواره شهدای بمباران شیمیایی سردشت به این شهرستان سفر کرده است؛ این یادواره با حضور‬ ‬استاندار‬ آذربایجان‬ غربی، ‬نماینده مردم سردشت و پیرانشهر در مجلس، معاون فرهنگی و سلامت بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور، میهمانانی از شهر حلبچه عراق، خانواده‌ های ‬معظم‬ شهدای‬ بمباران شیمیایی هفتم تیر سردشت و‬ اقشار‬ مختلف‬ مردم‬ این شهرستان‬ برگزار شد.

رژیم بعثی عراق در هفتم تیر ۱۳۶۶ با استفاده از بمب‌های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه ۱۱۹ نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفتند و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع‌ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات بسیاری به وجود آورد و در پی آن سردشت اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته‌ای هیروشیما نام گرفت.

شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی واقع شده و ۸۵۷ شهید و چهار هزار جانباز تقدیم انقلاب اسلامی کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.