به گزارش جمعه شب خبرگزاری آناتولی، مولود چاووش اوغلو در کنفرانس مشترک مطبوعاتی با «ایگنازیو کاسیس» همتای سوئیسی خود در آنکارا، بر لزوم حمایت از حقوق ترک های قبرس تاکید کرد و گفت: آماده ایم برای حمایت از جمهوری ترک قبرس شمالی اقدام های لازم را انجام دهیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد که ترکیه آماده است، سطح فعالیت های خود را در قبرس افزایش دهد.

چاوش اوغلو با تاکید بر اینکه ترکیه ممکن است اقدام های بیشتری را در شرق مدیترانه انجام دهد، گفت: هیچکس نمی تواند مانع آنکارا شود.

وی خاطرنشان کرد که به رغم هشدارهای ترکیه، بخش رومی نشین قبرس بر انجام عملیات حفاری نفت و گاز در منطقه اصرار می ورزد و به حفاری ادامه می دهد، بدون اینکه حقوق و مشارکت ترک های قبرس در این زمینه تضمین شود.

وزیر خارجه ترکیه خاطرنشان کرد که به دلیل نادیده گرفتن هشدارهای ترکیه، آنکارا فعالیت حفاری نفت و گاز را در فلات قاره ای خود آغاز و مجوز های لازم را اخذ کرده است.

ترکیه به تازگی دومین کشتی حفاری خود با نام «یاووز» را برای اکتشاف گاز در شرق دریای مدیترانه به نزدیکی ساحل جزیره قبرس اعزام کرده است.

اتحادیه اروپا ماه گذشته به ترکیه هشدار داده بود که در صورت ادامه دار شدن عملیات اکتشاف گاز در سواحل قبرس، تحریم‌هایی علیه آن کشور وضع می‌کند.

مقام‌های قبرس نیز اعلام کردند که علیه هر شرکت نفت و گازی که با پشتوانه کشتی‌های ترکیه مبادرت به حفاری برای اکتشاف گاز کند، دست به اقدام حقوقی خواهد زد.

قبرس در اقدامی تلافی جویانه حدود ۲۰ حکم جلب بین المللی را علیه مقام‌های سه شرکت بین‌المللی که با اولین کشتی اکتشافی ترکیه به نام "فاتح" همکاری کرده‌اند صادر کرده است.

آنکارا گفته است که منطقه اکتشاف و حفاری در منطقه‌ای موسوم به «منطقه انحصاری اقتصادی» صورت می‌گیرد که تحت حاکمیت «جمهوری ترک قبرس شمالی» است.

وزیر امورخارجه ترکیه پس از اعتراض یونان و قبرس به استخراج منابع طبیعی توسط این کشور اعلام کرد که اکتشاف گاز از سوی آنکارا در شرق دریای مدیترانه نقض قوانین بین المللی نیست.

وزیر انرژی ترکیه هم مدعی است عملیات اکتشاف و حفاری در شبه جزیره «کارباس» در شرق مدیترانه که تحت کنترل «جمهوری ترک قبرس شمالی» است انجام خواهد شد و مجوزهای لازم از این جمهوری اخذ شده است.

موضوع اکتشاف نفت و گاز در دریای مدیترانه در سال‌های اخیر به یکی از چالش‌های مهم میان کشورهای حاشیه این دریا تبدیل شده است و هر یک از کشورها و دولت‌های مجاور از جمله ترکیه سعی دارند تا با طرح‌های اکتشافی اقدام به استخراج نفت و گاز از مخازن زیر دریا کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.