احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره پیشنهاد خود مبنی بر خارج شدن اختیار قانون انتخابات مجلس از اختیار مجلسی‌ها گفت: فعلاً فکر نکرده‌ام که اختیارات قانون انتخابات باید به کجا واگذار شود. حرف من این است که با توجه به وضع بد کنونی مجلس، باید قانون انتخابات را از مجلسی‌ها گرفت تا افراد درباره آینده فعالیت خودشان رأی ندهند.

 بخش هایی از این گفتگو را بخوانید؛

 

در زمان مجلس‌نشینی هم این پیشنهاد را داده بودید؟

 

نه. اولین بار است که چنین پیشنهادی می‌دهم.

مجلس دهمی‌ها خیلی بد عمل می‌کنند

 

چرا به این نتیجه رسیدید؟

 

به‌ خاطر اینکه مجلس دهمی‌ها خیلی بد عمل می‌کنند؛ به عنوان مثال این مجلس را می‌توان با مجلس اول مقایسه کرد؟ در کل هر چقدر جلوتر آمدیم، جایگاه و پایگاه مجلس به دلیل بدرفتاری نماینده‌ها خدشه‌دار شد. مخصوصاً مجلس دهم که مشکلات تازه‌ای در آن پیدا شده و اوضاع واقعاً خراب است.

 

چرایی پیدایش این مشکلات را در چه می‌بینید؟

 

فقدان حزب، فقدان جریان‌های قوی، تعلقات جناحی، ازدیاد تفرق و.... متاسفانه این عوامل سبب شده مجلس که اتفاقاً یکی از مهم‌ترین نهادهای حاکمیتی است ضربه ببیند.

 

مشارکت باید بالا باشد

 

بهتر نیست شورای‌ نگهبان در تعیین صلاحیت‌ها کمی تجدید نظر کند؟

 

من این حرف را رد نمی‌کنم، اما قبول ندارم که ایرادات مجلس به خاطر این مساله است؛ یعنی اصلاح‌طلب‌ها در تهران نمی‌توانستند ۳۰ نفر را در لیست بگذارند که سرشان به تن‌شان بیارزد؟ می‌توانستند، خودشان نخواستند. اکنون مشارکت باید بالا باشد تا در این شرایط حساس به کمک نظام بیاید. اما در شرایط عادی هم باید در ساختار انتخاباتی تغییرهایی به وجود آوریم و طرز انتخاب تغییر کند. در تعیین صلاحیت‌ها هم باید وزنی که به جرایم سیاسی و فکری می‌دهیم کمتر شود و جرایم مالی و فساد اخلاقی را بیشتر کنیم و به سمتی برویم که دزدها و آدم‌های بدکار نتوانند در انتخابات کاندیدا شوند. همچنین آنهایی که نظام را قبول دارند هم در هیچ شرایطی نباید مجوز حضور در انتخابات را کسب کنند.

 

به نظر شما شخصی چون دکتر مصطفی معین نظام را قبول ندارد؟

 

دکتر معین حتماً نظام را قبول دارد.

 

اما رد صلاحیت شد. می‌توان از بعضی از چهره‌ها چشم‌پوشی کرد؟

 

بله. به هر حال کشور به افراد دلسوز، کارآمد و متعهد نیاز دارد.

 

روشنفکران و نخبگان کمی صبر ندارند

 

تندروی و سیاه‌نمایی‌ها در راستای چه هدفی پیگیری می‌شوند و سوال این است‌ که بداخلاقی‌های احتمالی روی منبر و پشت تریبون نمازجمعه توسط کدام مرجع باید کنترل شود؟

 

روشنفکران و نخبگان به دیگران که می‌رسند خواهان تساهل و تسامح و شرح صدر هستند و خودشان کمی صبر ندارند که اگر داشتند، از حرف‌های آقای پناهیان این‌قدر عصبانی نمی‌شدند. ما روزنامه‌نگاران آب و تاب می‌دهیم و داد و قال راه می‌اندازیم.

 

«مجلس، آدم باش» توهین نیست؟

من از شما می‌پرسم؛ همه آنهایی که در مجلس هستند آدم‌اند؟؛ من نمی‌گویم پناهیان حرف بدی نزده، اما آسمان که به زمین نیامده است. ما اگر برای دیگران مته به خشخاش بگذاریم، کسانی پیدا می‌شوند و مته به خشخاش ما می‌گذارند. ما بی‌رحم شویم، به ما هم بی‌رحمی شده است. آقای پناهیان یک آخوند پرسروصدای انقلابی است، که به هر حال یک حرفی زده که مناسب شأن منبر نبوده اما آسمان که به زمین نیامده این همه قیل و قال می‌کنند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.