در ابتدای این یادداشت ضمن اشاره به اینکه خاشقچی اگر نه با دستور، بلکه حداقل با اطلاع «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی به قتل رسید، آمده است:‌ «اما باز هم این شاهزاده سعودی تحت‌الحمایه رئیس‌جمهور [دونالد] ترامپ قرار دارد».

 

این روزنامه با بیان اینکه یازده متهم ادعایی در عربستان به صورت مخفیانه و نامعتبر دادگاهی شدند و «سعود القحطانی» مشاور پیشین بن‌سلمان و طراح این جنایت هم ناپدید شده، می‌نویسد:‌ «حتی بعد از اینکه سازمان سیا، تحقیقات سازمان ملل متحد، دادستانی ترکیه و کنگره آمریکا انگشت اتهام را به سمت شاهزاده محمد گرفت اما ترامپ با بی‌اعتنایی به تمام آنها، در این توهم باقی ماند که حفظ دوستی با شاهزاده برای فروش تسلیحات، مقابله با ایران، تامین امنیت منابع نفتی و ایجاد طرح صلح خاورمیانه ضروری است».

 

نیویورک‌تایمز، اقدامات به اصطلاح اصلاح‌گرایانه بن‌سلمان مانند اعطای حق رانندگی به زنان در سال ۲۰۱۸ میلادی را نشانه واضحی از میزان تحجر و سرکوبگری رژیم سعودی تا کنون دانسته و توضیح می‌دهد:‌ «[اما] زنانی که برای به دست آوردن این حقوق تلاش کردند، هنوز هم در زندان هستند یا به جرم فعالیت‌هایشان منتظر برگزاری جلسه دادگاه هستند».

در ادامه این یادداشت با بیان اینکه در سالگرد قتل خاشقچی اعتراضات گسترده‌ای در سراسر جهان نسبت به بی‌رحمی رژیم سعودی برگزار شد، آمده است: «اگر ولی‌عهد... فکر می‌کرد مرگ می‌تواند یک منتقد را ساکت کند، شدیدا در اشتباه بود. خشم جهانی، تصویری را که شاهزاده محمد سعی کرده بود از خود به عنوان اصلاح‌گر نشان دهد، تخریب کرد و بعدتر نیز منجر به تقلیل حمایت دو حزبی در کنگره از او و رژیم [سعودی] شد».

این روزنامه با اشاره به اظهارات «نانسی پلوسی»‌ رئیس مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن وظیفه‌ای برای دفاع از ریاض ندارد، تصریح کرد: «اکنون که ترامپ در آستانه استیضاح قرار گرفته، کمتر احتمال دارد که ذهنیت خود را تغییر دهد. دیگر زمان آن گذشته که کاری را انجام دهد که باید پیشتر و در زمانی که یک شهروند آمریکایی توسط یک متحد ادعایی خفه و تکه‌تکه شد».

نیویورک‌تایمز در پایان با تاکید بر اینکه دولت ترامپ باید سریعا خواستار بررسی معتبر این جنایت، توقف صادرات سلاح به عربستان سعودی و ارائه گزارشی به کنگره می‌شد، نوشت: «با اینکه هیچ چیزی قتل فجیع خاشقچی را توجیه نمی‌کند اما حداقل مرگ او بیهوده نیز نبود. محمد بن‌سلمان اکنون به عنوان یک ولی‌عهد مستبد و ظالم شناخته می‌شود. کشورهایی که برای حقوق بشر و رسانه آزاد ارزش قائل هستند... خواستار اصلاح سیاسی سریع و پایدار در عربستان سعودی خواهند بود».

جمال خاشقچی خبرنگار منتقد عربستان سعودی و ستون‌نویس روزنامه آمریکایی واشنگتن پست، دهم مهر ماه ۱۳۹۷ بعد از ورود به کنسولگری ریاض در استانبول ناپدید شد و بعد از گذشت چندین روز اثبات شد که او توسط تیم اعزامی از عربستان سعودی به ترکیه کشته شده است.

پیش از این «اگنس کالامارد»  نویسنده گزارش سازمال ملل در مورد قتل خاشقچی گفته بود که در گزارش ۱۰۱ صفحه‌ای که او به سازمان ملل تحویل داده، شواهد محکمی وجود دارد که نشان می‌دهد محمد بن‌سلمان و چند مقام بلند پایه سعودی، شخصاً مسوول قتل خاشقچی بودند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.