"جو بایدن" در تازه ترین واکنش به اقدامات رئیس جمهوری آمریکا علیه خود و فرزندش خطاب به ترامپ نوشت: "آقای رئیس جمهوری، نمی توانی دولت‌های خارجی را برای کمک به خودت در انتخاب دوباره به کار بگیری".

وی افزود: این سوء استفاده از قدرت و نقض سوگندی است که یاد کردی که امنیت ملی ما را به مخاطره می اندازد.

معاون اول دولت باراک اوباما اضافه کرد: من می دانم تو می خواهی از ابتدا با فریب و خدعه رقیب خود را از سر راه برداری، اما من هیچ جایی نخواهم رفت.

در یک افشاگری صورت گرفته، دونالد ترامپ در ماه ژوئن طی تماسی به ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین، خواسته است تا درباره فعالیت های اقتصادی جو بایدن و فرزندش هانتر، تحقیقاتی به عمل آورد.

گفته می شود وی در همان زمان، از شی جین پینگ رئیس جمهوری چین هم خواسته است، اقدام مشابهی به عمل آورد.

ترامپ که همواره بر مبارزه با قدرت اقتصادی چین تاکید داشته است، حال در ماجرای ضربه زدن به رقیب انتخاباتی خود، به آنچه که دشمن اصلی آمریکا می نامید، پناه برده است.

گفته می شود ترامپ در قبال این مساله متعهد شده است نسبت به اتفاقات جاری در هنگ کنگ سکوت کند.

این مساله باعث شده است تا مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت دموکرات‌ها پس از افشای مکالمه تلفنی ترامپ با رئیس جمهوری اوکراین، به صورت رسمی تحقیقات اولیه برای استیضاح ترامپ را آغاز کند.

شکایت یک کارمند اطلاعاتی افشاگر به بازرس کل نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره مکالمه تلفنی ترامپ با «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین در کانون تحقیقات دموکرات‌ها قرار گرفته است.

اخبار منتشر شده حاکی است که ترامپ در جریان مکالمه تلفنی با رئیس جمهوری اوکراین که چندی پیش انجام شده، طرف اوکراینی را برای انجام تحقیقات در مورد «جو بایدن» نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا و پسرش «هانتر» به اتهام فساد مالی، تحت فشار قرار داده است.

این تماس تلفنی، زمینه شکایت یک افشاگر از بدنه دولت را فراهم کرد و اکنون ترامپ را با خطر استیضاح روبه‌رو کرده است.

آدام شف رئیس کمیته اطلاعات به همراه روسای کمیته نظارت و کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز دوشنبه احضارنامه ای برای دستیابی به اسنادی از «رودی جولیانی» وکیل شخصی ترامپ صادر کردند.

کنگره آمریکا بر اساس قانون اساسی این کشور اجازه دارد که رئیس جمهوری را پیش از به پایان رسیدن دوره چهار ساله از کار برکنار کند به شرطی که به اعضای کنگره ثابت شود رئیس‌جمهوری به یکی از این موارد متهم است: خیانت، رشوه و سوء‌استفاده از قدرت. ترامپ به دلیل سوء‌استفاده از قدرت در آستانه استیضاح است.

آدام شف رئیس کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا روز یکشنبه هفتم مهر ماه اعلام کرد که کنگره به دنبال دسترسی به تماس‌های تلفنی ترامپ با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و سایر رهبران جهان است.

به نظر می رسد تحرکات ترامپ در حوزه سیاست خارجی آنچنان هنجارشکنانه بوده که کنگره چنین درخواستی ارائه کرده است. شف دلیل این درخواست را نگرانی‌ از احتمال به خطر افتادن امنیت ملی آمریکا عنوان کرده است.

برای حذف ترامپ از قدرت، ۶۷ نفر از ۱۰۰ عضو سنا باید به گناهکاری او رای دهند. جمهوریخواهان ۵۳ کرسی در سنا دارند که این تعداد برای دموکرات‌ها ۴۵ کرسی است. همچنین دو نماینده مستقل در این مجلس حضور دارند که به طور معمول موافق با دموکرات‌ها رای می‌دهند.

با این حال، «جف فلیک» سناتور جمهوریخواه سابق آمریکا هفته گذشته گفت که دستکم ۳۵ سناتور جمهوریخواه در صورت برخورداری از رای مخفی، به استیضاح ترامپ رای می‌دهند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.