حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران گفت: در خصوص وقایع اخیر و دیدگاه رهبر انقلاب نامه امیرالمومنین(ع) به مالک اشتر را مورد بحث قرار می‌دهم؛ توجه به کلمات امیر بیان علی بن ابی طالب(ع) و تلاش برای آراستگی به آن بلندترین گام برای آراستگی به سعادت و حرکت جامعه به سمت عدالت و پیشرفت و اقتدار است.

وی افزود: این نامه حاوی اندیشه و رویکرد سیستمی برای تجزیه و تحلیل دقیق فرصت‌ها و تهدیدها، محدودیت‌های بیرونی و نقاط ضعف و قوت درون سازمان است. در فرازی امیرالمومنین در توصیف مالک اشتر می‌گوید مالک تو شخصیتی هستی که من برای اقامه دین از تو یاری می‌طلبم. خوشا به حال کسانی که بازوی رهبر انقلاب برای اقامه دین هستند و نمی‌توان به این جایگاه دست یافت، مگر اینکه انسان دین را در جان خود اقامه کند تا بازوی نظام اسلامی برای اقدامه دین شود. ما در نظام اسلامی نیازمند مدیرانی هستیم که دین‌مدار باشند تا برای اقامه دین نقش ایفا کنند.

اهم اظهارات وی را به نقل از فارس و ایلنا بخوانید؛

*علی(ع) خطاب به مردم مصر می‌نویسد مردی را برای شما برگزیده‌ام که در دوران سخت در دوران ناامنی و در شرایط تهدیدهای اقتصادی خواب دیدگان او را نمی‌رباید. کجا هستند مدیرانی که نخوابند تا مردم آسوده بخوابند. اقتدارآفرینان دفاع مقدس خواب را بر دیدگان خود حرام کردند. برای این مرد شجاع و دلیر علی ابن ابی طالب(ع) می‌نویسد مالک رحمت و محبت و لطف به مردم تار و پود وجود تو را فراگیرد.

*کارگزاران نظام اسلامی باید اینگونه باشند. آحاد مردم و آحاد شهروندان با هر عقیده‌ای باید مورد لطف باشند و کارگزاران را خادمان صادق ملت ببینند. امام می‌گویند مالک مردم در جامعه اسلامی به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یا مسلمان هستند و برادر دینی تو هستند یا مسلمان نیستند و انسان هستند. حکمرانان مسلمان برای انسان ارزش قائل هستند. انسانیت در نظام اسلامی محترم است.

*افسر عراقی سیدآزادگان را شکنجه کرد و وقتی نماینده صلیب سرخ آمد اخوی بزرگوار تمجید نمودند و بعد که نماینده صلیب سرخ رفت، آن افسر آمد نزد ابوترابی گفت ما تو را شکنجه می‌دهیم چرا از زشتی‌ها نگفتید؟ گفت ما و شما مسلمان هستیم و شکایت برادر مسلمان را نزد کافر نمی‌بریم. ما باید کرامت انسان‌ها را ارج بنهیم. بعد می‌فرماید مالک از مردم گاهی لغزش سر می‌زند و ناملایمات عارض می‌گردد. می‌فرماید مالک مردم گاهی با عمد و گاهی به اشتباه گرفتار خطا می‌شوند آن جا که عامدا دچار خطا شدند آنها را تا می‌توانی دچار عفو قرار بده و این را ما در کلمات رهبر عالیقدر دیدیم.

*{با اشاره به دستورات مهم رهبر انقلاب به شمخانی درباره معترضان}: این شاگرد برگزیده مدرسه نهج البلاغه مرقوم می‌دارند شهروندان عادی که بدون داشتن نقشی در اعتراضات در میان درگیری‌ها جان باختند در حکم شهید محسوب بشوند که اندیشه تمدن ساز است. دنیا بداند انقلاب اینگونه به جامعه نگاه می‌کند. در خصوص قربانیانی که در جریان تظاهرات به هر نحو جان خود را از دست داده‌اند موضوع پرداخت دیه و دلجویی از خانواده آنها در دستور کار قرار بگیرد.

*جریان حزب اللهی، امامان جمعه سراسر کشور و پایگاه های بسیج و مردم متدین و انقلابی! شما پیشگام اجرای این رهنمود الهام بخش باشید. به این خانواده ها سر بزنید. توجه و رسیدگی به آلام خانواده‌های آسیب دیده در حوادث اخیر در اولویت کار شما قرار گیرد و همچنین گزارش خسارت وارد شده را به حیاتی که دولت تعیین کرده، از طریق دبیرخانه ائمه جمعه ارسال کنید دبیرخانه ائمه جمعه پایگاه مدافع حقوق آحاد ملت ایران است.

*امیدوارم با الهام از رهنمودهای حیات بخش امیرالمومنین، راه را برای تحکیم وحدت ملی و انسجام صفوف ملت ایران و نهی از منکر، کسانی که گرفتار خطا و اشتباه در اندیشه و تفکر شدند با روش‌های صحیح در اقتدار ملی بیفزاییم و نقشه های شوم دشمنان و سرویس‌های بیگانه در دلارهای نفتی را نقش بر آب کنیم.

*با توجه به دو موضوع مهم و جدی قیمت سوخت و آلودگی هوا که امروز با آن مواجه هستیم و نقش زیرساخت‌های مناسب و کامل حمل و نقل عمومی در رویارویی با این دو مسئله مهم، نکاتی را در حوزه قطار شهری تهران اشاره می کنم.با همت متخصصین و دانش‌آموختگان مجامع دانشگاهی کشور مدیران کارآزموده تجربه بزرگ و موفقی با همدلی و همراهی بخش‌های مختلف در حوزه قطار شهری ایجاد شده است.جامعه مهندسی کشور هزینه ساخت هر کیلومتر قطار شهری را شامل ناوگان تجهیزات عملیات اجرایی به کمتر از ۵۰۰ میلیارد تومان کاهش داده است. این یک کار بزرگ در مدیریت کشور است.

*با اجرای طرح اخیر در افزایش نرخ سوخت، حدود ۱۱ درصد افزایش بهره برداری از مترو در تهران را داشتیم که در سراسر کشور رخ داده است؛ هر خط مترو تا حدود ۱۰ درصد عوامل تاثیر گذار در آلودگی هوا را کاهش می‌دهد.طبق گزارشی که اخیرا دیده‌ام از آغاز اجرای طرح افزایش قیمت بنزین و در همین چند روز عبور و مرور ۲۰۰ هزار خودروی تک سرنشین در تهران کاهش یافته است. آثار طرح را ببینید؛ لذا اگر گام‌های درست برداریم کشور با یک تحول عظیم در همه حوزه ها روبرو می شود.

*اما مسئولان بدانند افزایش قیمت به تنهایی گره گشا نیست و باید باید سیاست‌های گره گشا را به کار گرفت و یکی از سیاست‌ها این است که از درآمد حاصل از اجرای طرح اخیر، خصوصاً امکان صادرات مازاد بنزین به دست آمده واگن‌های مورد نیاز متروهای کلانشهرهای کشور را در بالاترین سطح ممکن تامین کنند.

*اگر می‌خواهید مصرف سوخت کاهش پیدا کند و محیط زیست سالمی داشته باشیم، باید مردم احساس کنند حمل و نقل عمومی همراه با رفاه مناسب در دسترس آنهاست و در این صورت است که طرح درست، جامع و تحول‌آفرین است. یکی از اشکالاتی که به این طرح وارد است این است که ما شاهد یک بسته کلان سیاستی که امکان رشد و توسعه کشور را هم فراهم کند، نیستیم.

*مجموع یارانه پنهان پرداختی یارانه‌های پنهان و آشکار در بودجه سال ۱۳۹۸ حدود ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان است. مجموع یارانه پنهان پرداختی به فرآورده های نفتی و گاز طبیعی از سال ۱۳۸۰ تا پایان سال ۱۳۹۵ ـ یعنی فقط در ۱۵ سال ـ حدود ۹۰۱ میلیارد دلار برآورد می شود یعنی معادل ۲۰ سال درآمده صادراتی نفت! با منابع عظیم خویش چه می کنیم؟

*اگر نرخ بنزین تغییر نمی‌کرد از سال ۱۳۹۸ تا پایان سال ۱۴۱۲ یعنی در طول ۱۴ سال آینده ۴۲۰ میلیارد دلار یارانه پنهان فقط برای بنزین می‌بود.

*می‌دانید عسلویه در اقتصاد ایران چه نقش بی‌بدیلی دارد چه نقشی دارد؟ با یارانه پنهان بنزین امسال تا ۱۴ سال آینده می‌توان بیش از ۴ عسلویه ساخت؛ هزینه ساخت پالایشگاه فوق مدرن ستاره خلیج فارس ۴ میلیارد دلار است یعنی با این منابع می‌توان بیش از ۱۱۰ پالایشگاه فوق مدرن ستاره خلیج فارس ساخت که در طول سه سال  بازگشت سودش بیش از ۱۵۰ میلیارد دلار است.

*ظرفیت ایران یک ظرفیت بی‌بدیل است و ایران باید به اقتصاد برتر قاره آسیا تبدیل شود و قطعاً بدانید با مدیریت و هدایت رهبر معظم انقلاب این واقعیت را خواهد داد. این است که از نگاه تمامی صاحب نظران اصلاح قیمت حامل‌های انرژی مورد توجه است اما دقت کنید که بر اساس اصول و مبانی صحیح جامع و روشن، اجرای درست و قابل دفاع یک ضرورت اقتصادی اجتناب ناپذیر است که به رشد اقتصاد ملی و بست عدالت اجتماعی می‌انجامد.

*هره دهک اول ـ یعنی همان کسانی که در بالاترین سطح درآمد در ایران قرار دارند ـ از انرژی بنزین بیش از ۲۳ برابر دهک پایین است؛ می‌دانید چه می‌کنیم؟ از جیب ملت ایران و فقرا و نیازمندان به اغنیا و ثروتمندان کمک می‌کنیم؛ به خدا سوگند این راه اداره کشور نیست. ما خطا کردیم و واقعیت‌های اقتصاد کشور را با شما مردم در میان نگذاشتیم.

*مفاسد مهمی که امروز از آن یاد می شود مهم و جدی است که باید به صورت قاطع و دقیق به آن پرداخته و به لطف خدا از ریشه سوزاند اما آنچه از ثروت کشور می سوزد و به هدر می رود به مراتب مهم تر و با اهمیت تر است.

*بنده در مقام تبیین و تحلیل تقصیرات و قصورات احتمالی در اجرای این طرح (افزایش قیمت بنزین) نیستم اما ناچارم اشاره کنم. نباید این امر مهم و خطیر را که می‌توانست با اجماع نخبگان سیاسی و علمی و حمایت ملت بزرگ نقشه راه وحدت و اقتدار ملی شود، را به بستری برای سوء استفاده بیگانگان، سرویس‌های اطلاعاتی و جاسوسی تبدیل کرد.

*اگر حضور به هنگام برآمده از عقلانیت، بصیرت شجاعت و از همه بالاتر دیانت و عدالت رهبرمعظم انقلاب نبود اجرای این طرح به هر دلیلی با شکست روبرو می‌شد؛ علاوه بر افزایش معنادار آسیب‌ها، خسارت‌های سیاسی و اجتماعی مفهوم سیاست‌گذاری اقتصادی دولت دوازدهم بسته می‌شد و دیگر این دولت از کمترین ظرفیت برای مدیریت اقتصادی کشور بهره‌ای نداشت.

*اقدام به موقع رهبری، راه را برای جبران گوشه‌ای از ندانم کاری‌ها هموار کرد؛ لذا باید درس بیاموزیم. اهالی سیاست سیاستمداران و احزاب و جریان های سیاسی کشور هم بدانند سیاست را با دیانت باید پیوند بزنیم.

*شعار آسمانی مرد سیاست آیت الله شهید سید حسن مدرس که فرمود سیاست ما عین دیانت ماست را باید شعار خود قرار داده و در چهارچوب آموزه‌های قرآن و عترت گام برداریم.

*انتخابات پیش روی مجلس را به میدان مسابقه برای خدمت و حراست از منافع ملی و ارزش‌های اسلامی و انقلابی و خلق اقتصادی مقاوم برای افزایش اقتدار ملی تبدیل کرده و جمهوریت و اسلامیت نظام را که قانون اساسی بر اساس آن استوار است را استحکام بخشیم.

*۱۶ آذر ۱۳۳۲ به عنوان روز دانشجو یادآوری ایستادگی و مقاومت جامعه دانشگاهی کشور در برابر دیکتاتوری نظامی وابسته به آمریکا و آغاز رویاروی خونین دانشجویان با استعمار آمریکا است. همزمان با ورود معاون رئیس جمهور وقت آمریکا به تهران برای حضور در جشن پیروزی کودتا در برابر دولت ملی دکتر مصدق، دانشکده فنی دانشگاه تهران خط ایستادگی در برابر استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا را با تقدیم سه شهید آغاز کرد.

*در شرایطی شاهد حرکت جامعه دانشگاهی بودیم که درست چند سال قبل در سال ۱۹۴۳ میلادی یعنی ۱۳۲۲ هجری شمسی آنگونه که مشاور سابق امنیت ملی کارتر در کتاب آمریکا و بحران قدرت جهانی می‌نویسد، رئیس جمهور وقت آمریکا انگشت خود را روی نقشه خاورمیانه نشانه می‌رود و خطاب به سفیر بریتانیا در آمریکا می‌گوید که نفت ایران برای شماست، نفت عراق و کویت را با هم شریک خواهیم بود اما تا آنجا که مربوط به عربستان است نفت آنجا برای ماست و اینگونه ثروت ملت‌های منطقه را تقسیم و غارت کردند.

*ایستادگی در برابر نظام سلطه یعنی ایستادگی در زیاده‌خواهی و تجاوز به حقوق ملت‌های منطقه و جهان اسلام. امروز جامعه علمی و دانشگاهی و ایستادگی آن در برابر آمریکا یعنی حرکت در مسیر دستیابی به دانش تولید علم و فناوری و تجاری سازی دانش و ساختن ایران در حرفه با بالاترین درآمد سرانه ممکن.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.