افسانه محرابی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه در ردیف تعرفه چادر مشکی پارچه‌های دیگری نیز وجود دارد و میزان دقیق واردات سالانه آن مشخص نیست، اظهار کرد: بازار نشان می‌دهد که نیاز سالانه کشور بیش از ۴۰ میلیون متر پارچه چادر مشکی نیست.

به گفته وی، در حال حاضر تنها یک واحد تولیدی در شهرکرد پارچه چادر مشکی تولید می‌کند که ظرفیت تولید سالانه آن ۱۰ میلیون متر است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه برآورد مصرف و واردات چادر دقیق نیست و این اعداد به صورت تخمینی تعیین شده است، از ابراز تمایل برخی واحدها برای تولید چادر مشکی خبر داد و گفت که یک واحد تولیدی در قزوین وعده داده که از سال آینده ۳۰ میلیون متر چادر مشکی تولید کند که در صورت تحقق، نیاز چادر مشکی در بخش بازار تقریبا تامین می‌شود.

چرا در تولید چادر مشکی عقب ماندیم؟!

محرابی با اشاره به ماهیت قاچاق‌پذیری پوشاک و پارچه،‌ تصریح کرد: از طرف دیگر خلاف‌اظهاری‌ها در گمرکها و واردات کالاهای همراه مسافر از مناطق آزاد از جمله عواملی است که واردات چادر مشکی را توجیه‌پذیر می‌کند، اما رقابت را از تولیدکنندگان داخلی می‌گیرد و سرمایه‌گذار جرات سرمایه‌گذاری در اینگونه بخش‌ها را پیدا نمی‌کند.

به گفته وی، برخی از واردکنندگان برای پرداخت حقوق ورودی کمتر، ردیف تعرفه کالای خود را تغییر می‌دهند یا از از طریق کالاهای همراه مسافر در مناطق آزاد کالای خود را وارد می‌کنند و به همین دلیل تولیدکنندگان داخلی قادر به رقابت با آن‌ها نیستند.

مدیرکل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صمت همچنین راه حل کاهش قاچاق را سیستمی شدن گمرک و حرکت به سوی شفافیت عنوان کرد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.