رویترز گزارش داد، انتخابات ایالتی دهلی نو اوایل سال آتی میلادی نخستین آزمون انتخاباتی بزرگ برای حزب ناسیونالیست هندویی نارندرا مودی، نخست وزیر این کشور است که پس از اعتراضات گسترده علیه این قانون برگزار می شود.

پارلمان این کشور متمم شهروندی را در ۱۱ دسامبر سال جاری میلادی تصویب کرده است.

به دنبال چندین روز اعتراضات مرگبار و پرخشونت در سراسر هند علیه قانون شهروندی که به گفته منتقدان قانونی تبعیض‌آمیز علیه شهروندان مسلمان است، مودی هدایت یک راهپیمایی بزرگ حزب ناسیونالیست هندو را در دهلی‌نو برعهده گرفت.

او در جمع هزاران تن از شرکت‌کنندگان در راهپیمایی حزب ناسیونالیست هندو گفت: این قانون بر ۱.۳ میلیارد هندی تاثیری نمی‌گذارد و من باید به مسلمانان هند این اطمینان را بدهم که این قانون چیزی را علیه آنها تغییر نخواهد داد.دولت من اطلاحات را بدون تعصب مذهبی ارائه کرده است. مسلمانان هند لازم نیست نگران باشند . مسلمانان فرزندان این خاک هستند کسانی که اجدادشان فرزندان مادران هند بودند نگرانی از این قانون و ثبت نامشان به عنوان شهروند هند نداشته باشند

وی ادامه داد: زمانیکه به اجرای طرح های رفاهی می پردازیم، هرگز از کسی نمی‌پرسیم که به معبد می‌رود یا مسجد.

حزب ناسیونالیست هندوی مودی قصد دارد تا بیش از ۲۰۰ کنفرانس خبری را برای مقابله با اعتراضاتی که حجم گسترده‌ای از افراد را در شهرهای مختلف این کشور به خیابان‌ها آورده برگزار کند.

 

دولت مودی می‌گوید این قانون جدید برای کمک به اقلیت‌های غیرمسلمان است که از کشورهای افغانستان، بنگلادش و پاکستان تا پیش از ۲۰۱۵ به هند گریخته‌اند و این قانون راه را برای اعطای شهروندی به این افراد هموار می‌کند اما بسیاری از هندوها بر این باورند که این قانون یک تبعیض علیه مسلمانان است و نهاد سکولار جامعه هند را با تبدیل کردن مذهب به یک محک برای شهروندی نقض می‌کند.

موج اعتراضات در هند علیه قانون شهروندی تازه این کشور وارد دوازدهمین روز خود شده و به رغم تدابیری که برای سرکوب این اعتراضات صورت گرفته، خشونت‌ها در این کشور در چندین منطقه همچنان ادامه دارد.

 در ایالت اوتارپرادش در شمال هند که ۱۹.۳ درصد از جمعیت آن را مسلمانان تشکیل می‌دهند و بزرگترین اقلیت این منطقه هستند، این اعتراضات ۱۷ کشته بر جای گذاشته است.

گزارش شده است که حداقل ۲۵ تن در ۱۰ روز اعتراضات مردمی کشته شده‌اند. ۷۰۵ تن دستگیر و ۲۶۳ نیروی پلیس زخمی شده‌اند و ۱۰ هزار و ۹۰۰ گزارش نیز از سوی پلیس در خصوص این اعتراضات ثبت شده است. همچنین گزارش شده که ۴۰۵ سلاح نیز در جریان این ناآرامی‌ها ضبط شده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، منطقه رامپور، کان‌پور و مظفرنگر مراکز اصلی اعتراضات در این ایالت بوده‌اند. در رامپور، یک تن کشته  ۱۵ نیروی پلیس مجروح شدند. معترضان نیز خودروهای پلیس را در کان‌پور به آتش کشیدند و دو نیروی پلیس نیز مجروح شدند.

شهر سامبال، امروهه، مظفرنگر و فیروزآباد نیز شاهد خشونت‌ها در اعتراض به قانون شهروندی هند بوده‌اند و گزارش شده که در شهر میروت نیروهای پلیس به آتش کشیده شده‌اند.

پلیس برای متفرق کردن معترضان از گاز اشک‌آور و تفنگ بادی استفاده کرده و با استفاده از دوربین‌های مدار بسته شناسایی افرادی را که اموال عمومی را تخریب کرده‌اند، آغاز کرده است.

مسئولان اینترنت را در ۲۱ منطقه این ایالت قطع کرده‌اند اما اینترنت علیگر دوباره متصل شده است.

پلیس همچنین اقداماتی علیه ۱۳ هزار مطلب در شبکه‌های اجتماعی صورت داده و ۶۳ گزارش در این خصوص ثبت کرده و ۱۰۲ دستگیری نیز در این راستا صورت گرفته است.

قرار است اعتراضات گسترده‌ای امروز در دهلی و اوتارپرادش ایالت شمالی هند صورت گیرد. انتقادها بیشتر به پلیس هند است که از نیروی "نامناسب" به ویژه باتوم و گاز اشک‌آور علیه معترضان استفاده کرده است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.