با وجود اینکه شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اعلام کرده‌است که برای انتخابات مجلس آینده لیست ارائه نمی‌دهد، احزاب سیاسی اصلاح‌طلب گفته‌اند که هم مستقلا و هم مشترکا لیست ارائه خواهند کرد. 

علی باقری، رئیس دفتر سیاسی حزب توسعه ملی و عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان در این باره به ایرناپلاس می‌گوید: به‌هرحال سه‌شنبه گذشته، شورای عالی راهبرد خود برای انتخابات را مشخص کرده که در استان‌ها تصمیم‌گیری برعهده شورای عالی همان استان گذاشته و در تهران هم گفته‌اند که به‌دلیل ردصلاحیت‌هایی که صورت گرفته، لیستی ارائه نمی‌دهند، اما اگر احزاب بخواهند می‌توانند لیست بدهند.

باقری در پاسخ به این پرسش که چرا درحالی‌که بسیاری از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب تأیید صلاحیت شده‌اند شورای عالی لیست ارائه نمی‌دهد، توضیح داد: اگر نامزدهای مورد نظر اصلاحات تأیید صلاحیت می‌شدند و حتی اصلاح‌طلبان در انتخابات شکست می‌خوردند، لیست ارائه می‌کردیم. زیرا قرار نیست هر جناحی که در انتخابات شرکت می‌کند، پیروز شود. اساس انتخابات همین است. در انتخابات‌های گذشته مجلس هم، فراوان بوده مواردی که اصلاح‌طلبان شکست خورده‌اند اما فهرست داشتند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه بیان می‌کند: اینکه این‌بار اصلاح‌طلبان راهبرد متفاوتی نسبت به چهارسال گذشته اتخاذ کرده‌اند، به جمع‌بندی‌ تازه آنها نسبت به شرایط کشور برمی‌گردد. درواقع اصلاح‌طلبان با ارزیابی راهبرد چهار سال قبل خود در ارائه لیست و نامزدهایی که با در نظرگیری معیارهای حداقلی معرفی شدند، راهبرد جدیدی اتخاذ کردند. این راهبرد هم مال امروز و دیروز نیست. شورای عالی چند ماه پیش اعلام کرد اصلاح‌طلبان نامزدهایی معرفی می‌کنند که بتوانند نسبت به عملکرد آنان پاسخگو باشند. یعنی نامزدهایی را برای انتخابات معرفی خواهند کرد که مشی کاملا اصلاح‌طلبانه و معیارهای یک نماینده را داشته‌ باشند. برهمین مبنا باید این تفاوت رفتار را نسبت به انتخابات گذشته دید. این راهبرد هیچ ارتباطی به شکست در انتخابات و کاهش سرمایه اجتماعی اصلاح‌طلبان ندارد.

باقری همچنین در پاسخ به این پرسش که در این شرایط چرا احزاب اصلاح‌طلب بنا دارند به‌صورت مشترک لیست ارائه دهند، می‌گوید: آنها خودشان شاید به این نتیجه رسیده‌اند که نامزدهای موجود می‌توانند برآورده کننده خواسته‌هایشان باشد و طبیعتا هرکسی که لیست می‌دهد باید پاسخگوی آن باشد.

مدیرکل سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات در پاسخ به این پرسش که اگر حوادث اخیر در کشور از جمله دی‌ماه ۹۶ و آبان۹۸ و واکنش مردم نسبت به جناح‌ها اتفاق نمی‌افتاد، بازهم اصلاح‌طلبان چنین رویکردی را درباره انتخابات آینده اتخاذ می‌کردند، می‌گوید: این راهبرد برای چندین ماه قبل است که در کارگروه‌های شورای عالی اصلاح‌طلبان گرفته شد. این راهبرد به حوادث اخیر مربوط نمی‌شود. این راهبرد به‌دلیل تجربه مواضع چهار سال قبل است.

پیش از این، آذر منصوری، دیگر عضو شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان گفته بود: جایگاه مجلس در دوره دهم در مقایسه با دوره‌های گذشته، تا حد زیادی تنزل یافت. این موضوع سبب شد اصلاح‌طلبان بخش قابل‌توجهی از اعتماد عمومی یا سرمایه اجتماعی‌شان را از دست بدهند؛ چراکه راهبرد ما در انتخابات ۹۴ مطالبات حداقلی و مشارکت حداکثری بود. امروز اصلاح‌طلبان باید انتخاب می‌کردند یا با وجود ردصلاحیت‌ها مانند دور قبل لیست بدهند -که با توجه به تجربه مجلس دهم مطلوب نبود- یا آن که بتوانند کاندیداهای مطلوب خودشان را معرفی کنند تا هم منشأ اثر بیشتری باشند هم پاسخگوی عملکردشان باشند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.