«تاس» گزارش داد، وزارت بهداشت روسیه اعلام کرد که مرکز تحقیقات دولتی ویروس شناسی و بیوتکنولوژی «وکتار»، نمونه‌های اولیه‌ای از واکسن ویروس کرونا را تهیه و آزمایش آن به روس در حیوانات آزمایشگاهی را آغاز کرده است.

دانشمندان انتظار دارند که معرفی این واکسن در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ امکان پذیر باشد.

یادآوری شده است که متخصصان روسی قادر به تولید این واکسن بر اساس بردارهای ویروسی آنفولانزا، سرخک و چند بیماری عفونی دیگر شدند. همچنین پیشرفت‌هایی براساس فناوری‌های واکسن مصنوعی در این زمینه بدست آمده است.

برای شناسایی اثربخشی این واکسن و محاسبه دوزهای دقیق مورد نیاز برای از بین بردن ویروس کرونا در بدن، اکنون ضروری است تا مطالعات داخل بدنی، یعنی اثر آن به روی حیوانات آزمایشگاهی حساس انجام گیرد.

این مسئله بر اساس این واقعیت است که بسیاری از اثرات در سیستم آزمایشگاهی (in vivo) به خودی خود قابل مدل سازی نیست.

در تاریخ ۱۶ مارس (۲۶ اسفند ماه)، آزمایشات به روی واکسن آغاز شد. دانشمندان قصد دارند ایمن ترین و امیدوار کننده ترین نمونه‌های اولیه و همچنین ترکیب، دوز و نحوه مصرف را تعیین کنند.

پیش از این، یکی از اعضای گروه ویروس شناسی در دانشگاه دولتی مسکو به این روزنامه گفته بود که دانشمندان روسی طی سه ماه آینده می توانند نمونه اولیه یک واکسن ارزان و قابل دسترس از کووید-۱۹را تولید کنند.

"ولادیمیر پوتین" رئیس جمهوری روسیه پیش از این با اشاره به توانمندی و امکانات دانشمندان این کشور، ابراز امیدواری کرده بود که آنها بتوانند به سرعت واکسن ویروس کرونا را تولید کنند. به گفته وی، این کار هر چه سریعتر تحقق یابد، بهتر است.

در حال حاضر، دانشمندان در کشورهای ایتالیا ، آلمان ، چین و سایر کشورهای جهان نیز در زمینه تولید واکسنی برای ویروس کرونا کار می کنند.

مقامات چین هم به تازگی از بکارگیری درمانی مؤثر به روی کووید-۱۹خبر داده‌اند. به گفته آنها، یکی از داروهای ضد آنفولانزا در مدت چهار روز به بهبود وضعیت بیماران مبتلا به کرونا کمک کرده است. 

بر اساس اطلاعات سازمان بهداشت جهانی، موارد عفونت ویروس کرونا در حال حاضر در بیش از ۱۴۰ کشور ثبت شده است. در مجموع، بیش از ۲۰۷ هزار نفر آلوده شده و بیش از ۸.۶ هزار نفر جان خود را از دست داده‌اند.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.