بر اساس این گزارش، «میشل بارنیه» نماینده شورای اروپا و «دیوید فراست» مشاور نخست وزیر انگلیس در امور برگزیت قرار است هفته آینده آخرین تلاش های خود را برای خروج از بن بست در مذاکرات و رسیدن به چارچوب توافق، صورت دهند.

بارنیه هفته پیش به طرف انگلیسی هشدار داد مادامی که موضع دولت لندن درباره مسائل کلیدی مورد اختلاف، روشن نشود پیشرفتی در مذاکرات حاصل نخواهد شد. با این حال گفته می‌شود دیوید فراست در اظهار نظری تند پاسخ داده که دولت انگلیس تحت فشار و طبق جدول زمان بندی تعیین شده از سوی اروپا رفتار نمی‌کند.   

اگر مذاکرات پیش رو، که قرار است از هفتم سپتامبر (یعنی دو هفته دیگر) آغاز شود به نتیجه نرسد احتمال خروج بدون توافق انگلیس از اتحادیه اروپا افزایش می‌یابد.

یک دیپلمات اروپایی به نشریه تایمز گفته: سخت است بتوان از این بن‌بست خارج شد. هر دو طرف نسبت به آینده مذاکرات بدبین هستند. اگر دیوید فراست از مواضع خود کوتاه نیاید بعید است بتوان به توافق دست یافت.  

وی افزود: این بار واقعا مذاکرات در معرض شکست قرار دارد.

در همین حال «ناتالی لویزو» نماینده فرانسه در پارلمان اروپا گفته است: زمان زیادی برای مذاکرات باقی‌نمانده و احتمال شکست مذاکرات با ریسک واقعی روبروست.

این برای اولین بار است که دو طرف احتمال شکست مذاکرات را تا این حد بالا ارزیابی می‌کنند. کارشناسان پیش‌بینی می کنند که اگر دوره گذار برگزیت، یعنی زمانی که انگلیس بدون داشتن حق رای تابع قوانین اروپاست، بدون توافق خاتمه یابد، روابط دو طرف آسیب خواهد دید.

انگلیس ۳۱ ژانویه گذشته (۱۱ بهمن ۹۸) به طور رسمی اتحادیه اروپا را پس از ۴۷ سال عضویت ترک کرد و تا آخر سال جاری میلادی تابع قوانین دوره گذار است. پس از آن، همه روابط چهار دهه گذشته میان ۲ طرف متوقف خواهد شد.

مقامات دو طرف مایل هستند تا پیش از پایان این دوره، درباره آینده همکاری‌های دوجانبه به توافق برسند. در غیر این‌ صورت روابط تجاری انگلیس و اتحادیه اروپا از سال آینده میلادی مطابق با مقررات سازمان تجارت جهانی پیگیری می‌شود که با توجه به چهار دهه روابط ۲ طرف خسارت‌های مالی هنگفتی را تحمل خواهد کرد.    

رییس بانک مرکزی انگلیس چندی پیش به بانک‌های این کشور هشدار داد که خود را برای احتمال خروج بدون توافق لندن از اتحادیه اروپا آماده کنند. رییس شورای اروپا هم پیشنهاد تشکیل صندوق مالی برای گذر از شوک برگزیت را مطرح کرده است.

یک نشریه انگلیسی به تازگی فاش کرد که دولت انگلیس طرح اضطراری و فوق‌العاده‌ای را در مواجهه با برگزیت بدون توافق و افزایش ناگهانی آمار ابتلا به کرونا آماده کرده که بر اساس آن نیروهای ارتش برای مقابله با شورش‌های خیابانی مردم و نیروی دریایی برای جلوگیری از برخورد صیادان انگلیسی و اروپایی در آب‌های اطراف جزیره به حالت آماده باش درآمده اند.

این طرح که توسط کارگروه ویژه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تهیه شده، به احتمال کاهش ذخیره مواد غذایی، دارویی و همچنین پیامدهای اقتصادی برگزیت پرداخته و در نشستی به وزرای دولت ارائه شده است.

یک سخنگوی دولت انگلیس گفته که در این طرح بدترین سناریوها مدنظر و برای ان برنامه ریزی شده است. وی تاکید کرد که پس از پایان دوره گذار، برتری قوانین اروپایی در این کشور خاتمه یافته تلقی می‌شود.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.