مسیر دشوار پیش روی ترامپ برای پیروزی در انتخابات

برنده انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده را به جای آرای عمومی کسب اکثریت (۲۷۰ رای) در کالج الکترال تعیین می کند. هشت ایالت آریزونا، فلوریدا، جورجیا، میشیگان، مینه سوتا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا و ویسکانسین در این دوره از انتخابات ایالت های سرنوشت ساز هستند. کل آرای الکترال هر کدام از این ایالت ها به نامزدی تعلق می گیرد که بیشترین آراء را در آن ایالت کسب کرده باشد. 

در این دوره از انتخابات دموکرات ها و جمهوریخواهان به رقابت فشرده و نتیجه نامعلوم انتخابات در میشیگان واقف هستند و هر دو حزب بودجه ای را برای تبلیغ در این ایالت اختصاص داده اند. کاهش محبوبیت دونالد ترامپ در میان رای دهندگان سفیدپوست اما کم درآمد میشیگان و از سوی دیگر احتمال افزایش میزان مشارکت سیاهپوستان در مقایسه با دوره قبلی از جمله عواملی هستند که ممکن است اجازه تکرار شگفتی چهار سال پیش را به جمهوریخواهان ندهد.

انتشار خبر طرح ریزی گروهی از راستگرایان افراطی برای «ربودن» فرماندار دموکرات میشیگان نیز احتمالا موقعیت دونالد ترامپ را در این ایالت تضعیف خواهد کرد. رئیس جمهوری کنونی آمریکا برای پیروزی در انتخابات و کسب ۲۷۰ رای الکترال لزوما به ۱۶ رای میشیگان نیاز نخواهد داشت به ویژه اگر در فلوریدا پیروز شود. نتیجه آخرین نظرسنجی انجام شده در میشیگان نیز از پیشتازی شش درصدی جو بایدن در این ایالت حکایت دارد.

به این ترتیب هرچند جو بایدن، نامزد حزب دموکرات در نظرسنجی های ملی با اختلافی حدودا ۱۰ درصدی از دونالد ترامپ پیش است اما نامزد جمهوریخواهان با پیروزی در اکثر این ایالت ها می تواند مانند چهار سال پیش شگفتی آفرین شود.

در آریزونا نیز نارضایتی از عملکرد دونالد ترامپ در قبال شیوع ویروس کرونا در میان رای دهندگان بالای ۶۵ سال باعث شده است که نامزد جمهوریخواهان محبوبیت چهار سال پیش را در میان این گروه از رای دهندگان نداشته باشد.

نتیجه نظرسنجی هایی که در ماه اکتبر انجام شده است نشان می دهد که رای دهندگان سفیدپوست بالای ۶۵ سال در آریزونا که به طور سنتی از جمهوریخواهان حمایت می کردند اکنون به سوی جو بایدن روی آورده اند.

در دیگر نظرسنجی های انجام شده از حدود هزار آمریکایی‌ هندی‌تبار نشان داده اغلب آن‌ها حامی «جو بایدن» نامزد حزب دموکرات آمریکا و معاون او سناتور «کامالا هریس» هستند. 

به گزارش وبگاه خبری «هیل»، هریس اولین آمریکایی هندی‌تبار و اولین زن سیاه‌پوست است که برای معاونت ریاست‌جمهوری یکی از دو حزب بزرگ آمریکا انتخاب شده است. مادرش یک دانشمند زیست پزشکی بود که از هند به آمریکا مهاجرت کرد و پدرش اقتصاددان و اصالتاً جامائیکایی است.

به گزارش تایمز آو اسرائیل، نتایج نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات پیو نیز نشان می‌دهد اگرچه در ماه نوامبر میزان حمایت مسیحیان سفید پوست از دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بالا بود، رضایت از او در ماه اوت کاهش یافته است. این در حالی است که میزان حمایت گروه‌های مذهبی از جمله پروتستان‌های سیاه، کاتولیک‌های اسپانیایی تبار، یهودیان و غیر مذهبی‌ها از جو بایدن، نامزد دموکرات‌ها افزایش داشته است.در همین حال، بایدن در این نظرسنجی با هیچ تغییری در حمایت رای دهندگان خود روبرو نشده است. در حال حاضر ۹۰ درصد رای دهندگان سیاه پروتستان، ۷۰ درصد یهودیان و ۶۷ درصد کاتولیک‌های اسپانیایی تبار مورد علاقه وی هستند.

این در حالی است که میان حمایت مسیحیان سفید پوست که بیشترین حمایت را از ترامپ دارند رو به کاهش است.گفته می‌شود سخنرانی بایدن در انجمن یهودیان آمریکا از مهمترین دلایل افزایش حمایت آن‌ها از نامزد دموکرات‌ها است.سیاست‌های بایدن در حمایت از صهیونیست‌ها در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما از یاد یهودیان مقیم آمریکا نرفته است و همین امر شرایط را برای افزایش حمایت آن‌ها از بایدن فراهم کرده است.

در کمتر از سه هفته مانده به ۳ نوامبر (۱۳ آبان ماه)، بیش از ۱۴ میلیون آمریکایی در انتخابات زودهنگام شرکت کردند که بر اساس آمارهای منتشر شده از گذشته، نشان‌دهنده اقبال بیشتر مردم برای شرکت در انتخابات است.در بیشتر ایالت‌های آمریکا رای گیری پیش از موعد در حال برگزاری است و مردم می‌توانند هم به صورت حضوری و هم به صورت رای‌گیری پستی در این انتخاب شرکت کنند. آخرین فرصت رای‌گیری هم ۱۳ آبان ماه اعلام شده است.

سرنوشت انتخابات در دستان ۰.۰۳ درصد

بر اساس آمار منتشر شده آمریکا جمعیتی در حدود ۳۳۰ میلیون نفر را دارد که تنها ۲۴۵ میلیون نفر آنها بالای ۱۸ سال سن دارند و واجد شرایط برای رای دادن هستند.این رقم، ۷۴ درصد جمعیت این کشور را شامل می شود. با توجه به سابقه و میزان مشارکت مردم آمریکا در انتخابات‌های پیشین، تقریبا ۱۴۰ میلیون نفر معادل ۴۵ درصد جمعیت این کشور به پای صندوق‌های رای رفته‌اند.اما رئیس جمهوری آمریکا با آرای بیشتر مردمی در سراسر کشور انتخاب نمی‌شود، بلکه بر اساس آرای منتخبینی به نام گروه «الکترال کالج» برگزیده می‌شود. در این شیوه، هر نامزدی که اکثریت را در هر ایالتی به دست آورد، تمام آرای این گروه را از آن خود خواهد کرد.

 بیشتر ۵۰ ایالت آمریکا به طور سنتی به سمت دموکرات یا جمهوریخواه گرایش دارند، اما چند ایالت در هر دوره به سمت یکی از این دو حزب گرایش داشته‌اند که از آنها به ایالت‌های میدان رقابت یاد می‌شود.در انتخابات امسال ریاست جمهوری آمریکا، هفت ایالت به این نام، خوانده می‌شوند که در واقع تعیین می‌کنند کدام نامزد پیروز و کدام یک بازنده انتخابات آینده خواهد بود، از این رو، کارزارهای انتخاباتی نامزدهای ریاست جمهوری و پول‌های تبلیغاتی آنها متوجه این ایالت‌ها است.تعداد ثبت‌نام کنندگان مردمی برای رای دادن در این هفت ایالت، ۳۶.۷ میلیون نفر اعلام شده که در واقع ۱۱درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می‌دهند. بیشتر کارشناسان بر این عقیده هستند که این ثبت نام کنندگان تغییر عقیده نخواهند داد و تنها ۱۵ درصد آنها ممکن است، متقاعد شوند که نظرشان را تغییر دهند.

به این ترتیب، ۵.۵ میلیون نفر در این هفت ایالت را رای‌دهندگان قابل جذب به نفع یک نامزد تشکیل می‌دهند که در واقع کمتر از ۲ درصد جمعیت این کشور خواهند بود.انتخابات ۲۰۱۶ نشان داد که چگونه هر رای در این مناطق اهمیت دارد، به گونه‌ای که ترامپ در سال ۲۰۱۶ با پیروزی در ایالت‌های میشیگان، ویسکانسین و پنسیلوانیا با سر جمع ۱۰۷ هزار رای به پیروزی رسید که در واقع ۰.۰۳ درصد جمعیت آمریکا هستند.به این ترتیب حتی یک رای هم می‌تواند در این ایالت‌ها سرنوشت ساز باشد. اینکه کدام رقیب خواهد توانست نظر رای‌دهندگان مردد را به سمت خود جذب کند، تنها پس از شمارش آرا مشخص خواهد شد.با این حساب در ایالت‌های جورجیا، کارولینای شمالی و میشیگان رای‌گیری پیش از موعد آغاز شده و شنیده‌ها از آن حکایت دارد که در ایالت میشیگان بیش از یک میلیون نفر معادل یک چهارم رای‌دهندگان سال ۲۰۱۶ به پای صندوق‌های رای آمده‌اند.پاسخ این سوال که آیا انتخابات ۲۰۲۰ در مساله میزان مشارکت مردمی، شگفت‌آور خواهد بود یا خیر، تنها نیازمند سه هفته انتظار است.

در آن سو جو بایدن نامزد حزب دموکرات در روز چهارشنبه هیچ گردهمایی نداشت و تنها به صورت مجازی در یک نشست جمع‌آوری اعانه با یکی از سرمایه‌داران آمریکایی صحبت کرد.سناتور کامالا هریس معاون انتخاباتی بایدن هم همچون ۲ روز گذشته در واشنگن ماند تا در جلسه بررسی قاضی امی برت نامزد دیوان عالی آمریکا شرکت کند.

معاون اول رئیس جمهوری سابق آمریکا همچنین در یک پیام ویدئویی از پیش ضبط شده خطاب به مسلمانان آمریکا صحبت کرد و وعده داد مسیری متفاوت از ترامپ را در قبال مسلمانان این کشور بپیماید.

بایدن گفت: می‌دانم که شما همیشه احترام یا جلوه‌ای که شایسته شما بود، کسب نکرده‌اید. ما دیده‌ایم وقتی رئیس جمهوری در شعله‌های آتش می‌دمد چه اتفاقی می‌افتد. جرایم نفرت‌انگیز، قلدری بچه‌ها در مدرسه و ظهور تعصب ضد مسلمانان.

سال جهنمی

سوزان رایس مشاور امنیت ملی سابق آمریکا در زمان دولت باراک اوباما طی یادداشتی در نیویورک تایمز، با عنوان" امسال در جهنم" می نویسد: ۲۰۲۰ حس طولانی ترین و بی رحمانه ترین سال را القا می کند. بیش از ۲۱۵هزار تن در آمریکا جان خود را از دست دادند، کودکان آسیب پذیر ماه ها از تحصیل بازماندند و ده ها میلیون نفر از مردم آمریکا شاهد نابودی اقتصاد هستند. عملکرد بد ترامپ در مواجهه با بیماری کووید ـ۱۹ نیز جامعه آمریکا را بی رحم و افسارگسیخته کرده است. به علاوه آن، او بر طبل تفرقه، ترس و نفرت می کوبد، از قوانین و نورم های دموکراتیک تخطی می کند، گویی هر روز اتفاقات بدتری نسبت به روز قبل رخ می دهد و باور جمعی ما را بیشتر از همیشه آزرده می کند.

در ماه های آینده ممکن است شاهد فجایع سنگین تری باشیم و همه گیری ویروس کرونا به شدت افزایش یابد. از طرفی سنا درصدد تایید نامزد جدید رادیکال و غیرقانونی دیوان عالی است. ترامپ نیز در حال تحریک گروه های تندروی سفیدپوست است تا مانع از انتقال قدرت به صورت صلح آمیز در صورت باخت در انتخابات شود.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز در مطلبی با اشاره به ضعف مدیریتی ترامپ در مهار کووید ـ۱۹ و مرخص شدن او از بیمارستان و عدم رعایت پروتکل های بهداشتی می نویسد که وی نتوانسته احساس مردم آمریکا را به سمت خود جلب کند. مردمی که در جریان همه گیری ویروس کرونا شاهد از دست دادن عزیزان خود بوده اند. این روزنامه می نویسد راه پیروزی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری در مدت زمان کمتر از سه هفته تا برگزاری جلب نظر افکار عمومی و ایجاد حس اعتماد در بین مردم است. حفاظت بیشتر از سلامتی مردم و ایجاد رونق اقتصادی از دیگر موارد است که با توجه به زمان کم سه هفته از بعید به نظر می رسد که چنین امری تحقق پیدا کند.

دنیل دی پتریس نیز طی یادداشتی در پایگاه اسپکتیتور با عنوان "وقت ترامپ رو به اتمام است" می نویسد: دونالد ترامپ کاملا، ناامید، متحیر و ناراحت بود. وقتی او در جمع هوادان کلاه قرمزپوش خود در پنسیلوانیا حضور داشت، با صدایی بلند گفت که چطور ممکن است از نامزد دموکرات ها یعنی جو بایدن شکست بخورد؟ ترامپ در ادامه گفت که با بدترین نامزد ریاست جمهوری آمریکا در طول تاریخ رقابت می کند. ترامپ اظهار داشت که باخت در برابر بایدن به او فشار وارد می کند. او گفت: می توانید تصور کنید اگر به این مرد ببازید یعنی چه؟ غیر قابل باور است.

نویسنده در ادامه این مطلب می نویسد: متأسفانه برای ترامپ ، باخت به معاون رئیس جمهور سابق نه تنها قابل باور است بلکه بر اساس مسیری که نظرسنجی ها به سمت آن می روند بسیار محتمل است. ترامپ تقریباً در هر ایالت میدان نبردی که چهار سال پیش پیروز شده است در حالت دفاعی قرار دارد ، واقعیتی که کمپین و همچنین صبر ترامپ را محدود کرده است.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.