خبر گروسی از برنامه‌ریزی برای یک جلسه فنی با ایران در ماه آینده

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت قرار است در اوایل ماه آوریل (اواسط فروردین) با ایران جلسه‌ای برای بررسی مسائل فنی داشته باشد.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانسی خبری گفت یک جلسه فنی با ایران در ماه آینده برنامه‌ریزی شده است.

گروسی در این خصوص گفت: در نتیجه مشاوره‌های فشرده‌ای که با ایران داشتم، ایران سرانجام از ابتکار من استقبال کرد و پذیرفت که در تلاشی متمرکز و نظام‌مند با هدف روشن کردن برخی مسائل مشارکت کند. 

وی در ادامه مدعی شد این مسائل وجود ذرات و همچنین تردید در خصوص مواد خاص در ایران را شامل می‌شود که پیشتر اعلام نشده بود. 

گروسی گفت: قصد او تلاش برای دستیابی به یک تفاهم در خصوص این مسائل تا قبل از نشست بعدی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است. 

وی در ادامه ادعا کرد این در ارتباط با عدم همکاری پادمانی و عدم اعلام مواد و تجهیزات هسته‌ای در ایران است و ارتباطی با توقف پروتکل الحاقی از سوی ایران ندارد. 

مدیرکل آژانس در خصوص حل مسائل ادعایی ابراز خوشبینی کرد و گفت: برای همه مشخص است که این مسائل باید راه‌حلی داشته باشد. همه چیز به هم پیوسته است. این‌ها قسمت‌های مختلف یک کل است. 

پیشتر خبرگزاری «رویترز» به نقل از منابع دیپلماتیک گزارش داد انگلیس، فرانسه و آلمان از طرح خود تحت حمایت آمریکا در خصوص تصویب قطعنامه در انتقاد از ایران به دلیل کاهش همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در شورای حکام عقب نشسته‌اند.

طبق این گزارش، همزمان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرد «رافائل گروسی» قرار است کنفرانسی خبری داشته باشد و رویترز به نقل از دیپلمات‌های مذکور اعلام کرد مدیرکل آژانس به ۳۵ عضو شورای حکام گفته که این نهاد قصد دارد در ماه آوریل (ماه آینده میلادی) با ایران گفت‌وگوهای فنی انجام دهد.

بر اساس این گزارش، یکی از دیپلمات‌ها گفت: مسئله، گفت‌وگوهای فنی خواهد بود، و اگر همکاری ایران ناکافی باشد، طرح قطعنامه در نشست فصلی بعدی شورای حکام در ماه ژوئن احیا خواهد شد.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد. تروئیکای اروپا علی‌رغم مخالفت‌های لفظی با خروج آمریکا از برجام به وعده‌های خود برای جبران آثار این خروج عمل  نکردند. جمهوری اسلامی ایران در واکنش به بی‌عملی کشورهای اروپایی در ۵ گام طبق مفاد برجام تعهدات خود ذیل برجام را کاهش داد و اخیراً اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را نیز متوقف کرد. 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.