آغاز دوباره روابط اقتصادی قطر و امارات

نخستین محموله نفت صادراتی قطر به یک همسایه، نشان دهنده آغاز احیای روابط تجاری پس از احیای روابط دیپلماتیک میان دوحه و کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین و مصر در اوایل ژانویه است.

عربستان سعودی و پنج کشور عربی دیگر با متهم کردن دوحه به حمایت از تروریسم و بی ثباتی منطقه، در ژوئن سال ۲۰۱۷ روابط دیپلماتیک با قطر را قطع کردند. وزارت امور خارجه عربستان سعودی در آن زمان در بیانیه ای اظهار کرده بود که در نتیجه تخطیهای جدی مقامات دوحه، تصمیم گرفته است روابطش با قطر را قطع کند. سعودیها و متحدان نزدیکشان نگران بودند که قطر بیش از حد به ایران که رقیب منطقه ای عربستان سعودی است، نزدیک شده است. بایکوت قطر به بسته شدن فضای هوایی برای شرکت هواپیمایی قطر ایرویز، تعلیق تجارت و بسته شدن مرزها منجر شد.

پس از تلاشهای دیپلماتیک کویت و آمریکا، کشورهای عربستان سعودی، امارات متحده عربی و بحرین روابطشان با قطر را احیا کردند و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، اعلام کرد توافق برای بازگشت به روابط عادی همبستگی و ثبات منطقه ای، عربی و اسلامی ما را تحکیم کرد.

در زمان محاصره اقتصادی به سرکردگی عربستان سعودی، قطر در ژانویه سال ۲۰۲۰ از عضویت اوپک خارج شد. صادرات این کشور حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت و میعانات است که در مقایسه با صادرات عربستان سعودی بسیار ناچیز است اما قطر بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع (LNG) در جهان است.

بر اساس گزارش اویل پرایس، شرکت قطر پترولیوم ماه گذشته تصمیم سرمایه گذاری نهایی برای سخت بزرگترین پروژه LNG جهان را گرفت. این کشور قصد دارد تولید سالانه خود را تا پایان سال ۲۰۲۵ به میزان ۴۰ درصد افزایش دهد و دستکم تا دو دهه آینده، بزرگترین تولیدکننده LNG جهان باشد.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.