موافقان و مخالفان درباره برنامه امیرعبداللهیان چه گفتند؟

در ادامه بررسی جلسه صلاحیت وزیران پیشنهادی دولت سیزدهم، نمایندگان مخالف و موافق نقطه نظرات خود را درباره برنامه پیشنهادی حسین امیرعبداللهیان وزیر پیشنهادی امور خارجه بیان کردند.

حسن محمدیاری نماینده مردم تالش و رضوانشهر در ابتدای جلسه در مخالفت با برنامه های امیرعبداللهیان گفت:  انتظار است در حوادثی مثل حادثه منا و اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی، اعلام موضع کنید و اقدامات دیپلماتیک مورد نیاز را انجام دهید. وی افزود: صریحا اعلام کنید در قبال سیاست های دولت گذشته مبنی بر تفکیک و جداسازی دیپلماسی سیاسی از دیپلماسی مقاومت و تلقی آنان در ناتوانی وزارت امور خارجه در حمایت و پرداخت هزینه مقاومت و طبع آن تحمیل هزینه های سنگین بر نظام و حتی جریان های انقلابی منطقه آیا برنامه لازم و توانایی و اقتدار لازم را دارید؟ فعالیت دانشکده روابط بین الملل منفعلانه شده و برنامه های شما برای تقویت آن چیست؟ سیاست خارجه کشور نباید دوگانه و میدان سهم خواهی جریان سیاسی باشد. باید موضع خود را در این موضوع و در خصوص مساله مهم برجام اعلام بفرمایید. 

سید سلمان ذاکر  نماینده  نماینده ارومیه و مخالف گفت:  انتظار است در حوادثی مثل حادثه منا و اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن حاج قاسم سلیمانی، اعلام موضع کنید و اقدامات دیپلماتیک مورد نیاز را انجام دهید. وی افزود:  شما تعهد شفاهی دادید که دیپلماسی دفاعی و اقتصادی را تقویت کنید. درباره اولویت دهی به ۱۵ کشور همسایه و ظرفیت های آن نیز تعهد داده اید. آیا قدم هایی در این راستا داشته اید که ادعا می کنید دیپلماسی اقتصادی نمود آن باشد؟ آیا شما میتوانید برنامه هایتان را تضمین کنید ؟ قالب مناطق مرزنشین منزوی شده و راه علاج چه بوده است؟ چرا انجمن های نمایندگان دوستی با کشورهای همسایه را تقویت کنید؟ تا از دولت طلب شود دیپلماسی اقتصادی در مرزها تقویت شود؟ آیا دیپلماسی اقتصادی جایگاهیش تقابل با سیاست داشته است؟

محسن علیزاده نماینده سپیدان و موافق گفت:  انتظار می رود وزیر پیشنهادی در چینش نیروها به موضوع انقلابی گری توجه کند. وزارت خارجه باید از وزارت برجام به یک وزارتخانه فعال تبدیل شود. یکی از برجستگی های آقای امیرعبداللهیان اقتدار در مذاکرات است که مایه مباهات است. از شما درخواست داریم برگرداندن اقتدار به ایران، تلاش برای مجازات عاملان ترور حاج قاسم سلیمانی را دنبال کنید.

عباس گلرو از موافقان برنامه های وزیر خارجه پیشنهادی و نماینده مردم سمنان نیز گفت: امیرعبداللهیان صلاحیت تصدی وزارت امور خارجه را دارد. از لحاظ تخصص و سوابق اجرایی و مواضع بازیگران خارجی. چالش های دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی به خوبی به مسائل آشنا است. وی نقش مهمی در ثبت شدن حق رفراندوم فلسطین در شورای امنیت سازمان ملل متحد دارد.

علی اصغر عنابستانی یکی دیگر از مخالفان نیز در ادامه جلسه گفت:  امیرعبداللهیان یک دیپلمات کارآموزده انقلابی و مجرب است. حقیقت این است که اجرای سیاست های نظام در حوزه امور خارجه مهم است و در دوره قبلی اشکالاتی در اجرای آن دیدیم که باعث نگرانی است. سیاست خارجی ایران در طول تاریخ متاسفانه معطوف و در برخی برهه ها مرعوب غرب بوده است. این باعث شده که بی اعتمادی در شرق نسبت به ما ایجاد شده است. وی سیاست خارجی متوازن را برای این مشکل اعلام کرده است اما باید به صورت عملیاتی عنوان کند که چه برنامه ای برای بهبود روابط با شرق دارد و از طرفی ظرفیت های غرب نیز از بین نرود. آقای امیرعبداللهیان باید عنوان کنند که چه برنامه ای دارند تا به یک بهره برداری مهم برسیم. 

علیزاده، موافق وزیر پیشنهادی امور خارجه نیز گفت: امروز علاوه بر تنظیم روابط خارجی کشور، اقتصاد، امنیت، تولید و اشتغال کشور به وزارت خارجه ارتباط پیدا می کند.آقای امیرعبداللهیان فردی خوشنام،  باسواد، فراقوه ای و مورد اعتماد هستند.برنامه ارائه شده ایشان از چارچوب، انسجام و نوآوری خاصی برخوردار است و تخصص ایشان را نشان می دهد.

ابوالفضل عمویی نماینده تهران و شمیرانات نیز گفت: پیوستن ایران به شانگهای، پیگیری مذاکرات وین، پیگیری سند همکاری های ایران و روسیه، سند جامعه همکاری های جامع ایران و چین و مذاکرات برجامی از جمله مسائل مهم در سیاست خارجی است. امیدواریم با حضور آقای امیرعبداللهیان وزارت خارجه به بازوی منافع ملی ایران تبدیل شود.

 

در ادامه حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه پیشنهادی دولت سیزدهم در دفاع از برنامه های خود گفت: عاشورا به ما آموخت که میدان و دیپلماسی دو بازوی مهم کشور هستند. رهبر معظم انقلاب نیز میدان را پشتوانه ای برای دیپلماسی دانستند. 

این خبر تکمیل می شود.....

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.