سیل مردم در زنده‌رود؛ خون در رگ حیات نصف‌جهان دوبار جاری می‌شود؟
در این گزارش آمده است اعتراض به خشکی زاینده رود امروز هم ادامه داشت و جمعی از کشاورزان و اهالی اصفهان در اعتراض به خشک شدن این رودخانه اقدام به اعتراض در بستر خشکیده زاینده‌‌رود زدند.
 
 بیش از ۱۰ روز است که از اصفهان شاهد اعتراض اهالی این شهر نسبت به خشک شدن زنده رود است؛ اهالی اصفهان سیاست های اشتباهی که در طول سالهای گذشته اجرا شده را عامل این خشکسالی می دانند و با اینکه معاون اول رییس‌جمهور در واکنش به تجمع  مردم اصفهان و کشاورزان این استان به وزرای نیرو و جهادکشاورزی دستور داد تا در اسرع وقت نسبت به حل مشکل آبریز زاینده‌رود در هر سه استان اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری اقدام کنند، اما این دستور هم نتوانست مردم را از بستر خشک زاینده‌ رود دور کند. 

خشکی زاینده رود تمام جغرافیای اصفهان را درگیر کرده است، از یک سو فرونشست زمین و از سوی دیگر کم آبی موجب شده تا این تفکر در میان اهالی این شهر به وجود آید که کمبود آب در زاینده رود و خشک شدن آن از اهمیت چندانی در میان سیاسیون برخودار نیست. در روزهای اخیر  درخواست کشاورزان برای دریافت حق‌آبه شکل جدیدی پیدا کرده است. برخی کارشناسان اعتقاد دارند اگر در گذشته چاره ای برای شرایط بحران آب و تغییر سیاست و رویکرد الگوی کشت صورت می گرفت الان شاهد این خشم نبودیم.   

اما مشکل از کجاست؟ شاید کم آبی که در پی کاهش بارش باران در کشور به وجود آمده را بتوان یکی از دلایل بحران در اصفهان (همانند سایر شهرها) دانست، اما در مجموع می توان گفت بخشی از بحران زاینده رود به رفتار سیاسیون در دوره های قبل باز می گردد،  سیاسیون به اشکال مختلف در قالب روند انتقال آب زاینده رود به شهرهای دیگر و به همزدن الگوی حق آبه این رودخانه  مشکل ساز شده اند. از سوی دیگر برخی سوءمدیریت‌ها موجب شده این رودخانه دائمی در فلات مرکزی ایران به رودخانه‌ای فصلی و مقطعی تبدیل شود، بطوریکه در برخی از فصول سال تنها شاهد سرازیر شدن آب در زاینده رود هستیم و در بخش اعظمی از سال این رودخانه در خکشی بسر می برد.  

متن کامل این گزارش را با تیتر «اصفهانی‌ها برای احیای زاینده‌رود به سیم آخر زدند!»‌ در اقتصادنیوز بخوانید.

 
 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.