قیمت خودروهای خارجی صعودی شد

جدی شدن طرح واردات خودرو به کشور هرچند این تصور را به وجود آورد که قیمت وارداتی هارا به فاز کاهشی خواهد برد، اما رصد بازار خودرو نشان دهنده آن است که بازار بی توجه به موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با وارات خودرو به روند افزایشی خود ادامه داده است.

بالاخره پس از کش و قوس های فراوان مجمع تشخیص مصلحت نظام  با طرح واردات خودرو موافقت کرد تا به این طریق طرح واردات خودرو به ایستگاه پایانی نزدیک شود و پس از چهار سال واردات خودرو وارد فاز جدی‌تری شود. اما موافقت مجمع تشخیص مصلحت نظام با وارات خودرو نیز نتوانست قیمت وارداتی ها را کاهشی کند، به طوریکه مقایسه قیمت وارداتی ها در اواسط اردیبهشت ماه نسبت به اخرین روزهای اسفند ماه از افزایشی شدن بازار خودروهای وارداتی حکایت دارد. به گفته فعالان بازار خودرو انتشار اخبار ضد و نقیص در خصوص واردات خودرو موجب شده تا اعتماد بازار به این اخبار از دست برود به همین دلیل بازار بدون توجه به این اخبار شکل افزایشی خود را حفظ کرد.  

فعالان بازار خودرو در میان دلایل افزایش قیمت خودروهای وارداتی به این نکته نیز اشاره می کنند که محدودیت عرضه این خودروها یکی دیگر از عوامل اصلی رشد قیمت این خودروها محسوب می شود، چرا که خودروها در اختیار تعداد محدودی از واسطه ها قرار دارد و این عده هستند که در حال بازارگردانی خودوردهای واردتی هستند. 

قیمت برخی وارداتی ها در بازار

با توجه به شرایطی که در حال حاضر در بازار به وجود آمده این پرسش مطرح می شود که بازار خودروهای وارداتی در روزهای اخیر چه شکل و شمایلی داشته است؟ ارزیابی بازار نشان می دهد، «آزرا » مدل ۲۰۱۹ که در بازار وارداتی های کم‌کارکرد در مدت زمان مورد بررسی با قیمتی در حدود ۲ میلیارد ۸۵۰ میلیون تومان در بازار عرضه شد که نسبت به اواخر اسفند ماه ۱۴۰۰ رشدی ۴۰۰ میلیون تومانی داشته است.

از دیگر خودروهایی وارداتی می توان به «رنو تالیمسان» مدل ۲۰۱۸ اشاره کرد. این خودرو نیز   کم‌کارکرد امروز در بازار با قیمت دو میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان خرید و فروش شد و با این شرایط نسبت مدت زمان مورد بررسی رشدی ۶۵۰ میلیونی را تجربه کرد.  

متن کامل این گزارش را با تیتر «بی‌اعتمادی بازار وارداتی‌ها به خبر آزادسازی مشروط خودرو+جدول»‌ در اقتصادنیوز بخوانید.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.