وی با بیان اینکه محموله‌های باقیمانده نیز در مرحله تخصیص ارز هستند، گفت: عملا هنوز بخش رسوبی از بندر خارج نشده و این مساله باعث کمبود برنج در بازار و چالش قیمتی می‌شود. کشاورز با اشاره به اینکه این برنج‌ها حدود ۵ ماه است که در گمرکات مانده و مشکل ترخیص پیدا کرده است، افزود: امسال ممنوعیت واردات برنج اعمال نشده بود و ما هم به‌دلیل این تصمیم ستاد تنظیم بازار اقدام به خرید و واردات برنج کرده بودیم؛ اگر ممنوعیت را برقرار می‌کردند ما خرید نمی‌کردیم تا به دموراژ و انبارداری بخورد.

وی اضافه کرد: با این‌حال آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه بعد از سفری که به شمال کشور داشت، اعلام کرد که واردات ممنوع است و این موضوع ابلاغ هم شد. کشاورز با بیان اینکه این مساله به مدت ۵ ماه است که هم برای واردکنندگان، هم برای تولیدکنندگان و هم برای دولت ایجاد زحمت و مشکل کرده است، گفت: ۱۰۰ هزارتن از این برنج‌ها حدود دو هفته‌ای است که ترخیص شده و امیدوار هستیم مابقی نیز به‌زودی ترخیص شود.

وی با اشاره به وضعیت بازار افزود: متاسفانه قیمت برنج پاکستانی درحال‌حاضر خیلی بالاست و هرکس به هر قیمتی که می‌خواهد آن را می‌فروشد. درباره برنج هندی نیز قبلا چون برنج به اندازه کافی وجود داشت و همه دنبال رقابت بودند ما آن را زیر نرخ مصوب و کیلویی حدود ۶۵۰۰ تومان عرضه می‌کردیم؛ اما درحال‌حاضر آن را کیلویی ۷۰۰۰ تومان عرضه می‌کنیم و دست مصرف‌کننده کیلویی ۸۰۰۰ تومان می‌رسد. کشاورز ادامه داد: در صورتی که ترخیص برنج‌های معطل مانده در گمرکات تا آخر هفته آینده انجام شود، این برنج‌ها حدودا دو هفته دیگر وارد بازار مصرف می‌شوند.

وی با بیان اینکه مصرف ماهانه کشور حدود ۱۲۰ هزارتن است، درباره اینکه گفته می‌شود میزان تولید برنج در سال‌جاری حدود ۳ میلیون تن است و نیازی به واردات این کالا نداریم، افزود: این دو مساله ربطی به یکدیگر ندارند قیمت برنج ایرانی بالاست و مصرف‌کنندگان برنج خارجی اقشار ضعیف جامعه هستند این افراد در صورت کمبود برنج نمی توانند مبالغ بالا صرف خرید برنج داخلی کنند. وی تصریح کرد: این اقشار به دنبال خرید برنج کمتر از کیلویی ۱۰ هزارتومان هستند؛ به همین دلیل واردات نباید متوقف شود چون ربطی به بازار برنج داخلی ندارد. ۶ دهک جامعه اقشار آسیب‌پذیرند که سبد کالای آنها همیشه با برنج خارجی پر می‌شود.