گزارش سازمان بین‌المللی کار نشان می‌دهد که بحران اقتصادی کرونا باعث بیکاری ۱۱۴میلیون نفر شده است. از این جمعیت بیش از ۹۰ میلیون نفر به جمعیت غیرفعال اقتصادی پیوسته‌اند. در نتیجه نرخ مشارکت نیروی کار در اقتصاد جهان در سال گذشته میلادی ۲/ ۲ درصد کاهش پیدا کرده و به ۷/ ۵۸ درصد رسیده‌است.

نکته قابل‌توجه دیگر این است که در این میان، زنان ۵ درصد و کارگران جوان ۷/ ۸درصد بیش از سایر کارگران شغل خود را از دست داده‌اند.

اگرچه بسیاری از کارشناسان امیدوارند که از میانه سال ۲۰۲۱ با توجه به گسترش واکسیناسیون، بحران کرونا فروکش کند اما سازمان بین‌المللی کار معتقد است که بحران اقتصادی ناشی از این بیماری تا پایان سال ۲۰۲۱ در زندگی کارگران اثرگذار است و به‌طور میانگین باعث کاهش ۳ درصدی ساعات کار (معادل ازدست‌رفتن ۹۰ میلیون شغل تمام وقت) خواهد شد.

سناریوی خوش‌بینانه این وضعیت در سال ۲۰۲۱ کاهش ۳/ ۱درصدی ساعات کار (معادل ۳۶ میلیون شغل تمام‌وقت) و برآورد بدبینانه نیز دربردارنده پیش‌بینی کاهش ۶/ ۴ درصدی ساعات کار (معادل از دست رفتن ۱۳۰ میلیون شغل تمام‌وقت) است.

در حال‌حاضر ۷۷ درصد از کارگران جهان در شرایط محدودکننده و کنترلی بحران کرونا کار و زندگی می‌کنند که تبعات اقتصادی و روانی بسیاری به‌همراه دارد. همچنین زندگی و درآمد ۹۳‌درصد از کارگران جهان نیز از ابتدای سال ۲۰۲۱ تحت‌تاثیر اعمال محدودیت‌های پیشگیرانه از کرونا بوده‌ است.

سازمان بین‌المللی کار پیشنهاد کرده است که کشورهای جهان برای کاهش تبعات اقتصادی کرونا بر زندگی کارگران، سیاست‌ گسترش واکسیناسیون، ارتقای بهداشت عمومی و حمایت از بازار کار را در اولویت قرار دهند.