به گزارش «ایسنا» سازمان امور مالیاتی از شهریور  ۱۳۹۸ معادل ۱۵ گروه از فعالان اقتصادی که حدود ۵۰ شغل می‌شوند را دسته‌بندی کرد تا برای شفاف‌ شدن درآمد، جلوگیری از فرار مالیاتی و کمک به فرآیند حسابرسی مالیاتی مکلف به ثبت‌نام در سامانه پایانه فروشگاهی و استفاده از کارتخوان باشند.

اما فراهم نشدن مقدمات اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی و آماده نبودن سامانه‌های مرتبط برای ثبت‌نام فعالان اقتصادی موجب شد که اجرای این قانون در سال گذشته به سرانجام نرسد و در طول پارسال بانک مرکزی در راستای اجرای ماده ۱۱ قانون پایانه‌های فروشگاهی، اقداماتی چون ارائه اطلاعات ۴ میلیون و ۷۰۰ هزار کارتخوان و درگاه پرداخت به سازمان امور مالیاتی، ملزم کردن دریافت کارتخوان و درگاه پرداخت جدید به داشتن پرونده مالیاتی و قطع ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار کارتخوان و درگاه پرداخت اینترنتی غیرفعال یا کم‌تراکنش که فاقد پرونده مالیاتی بودند، را انجام داد.

پیش از این، محمود علیزاده، معاون فنی و حقوقی سازمان امور مالیاتی درباره آخرین وضعیت آماده‌سازی سامانه‌های مرتبط با اجرای قانون پایانه‌های فروشگاهی به «ایسنا» گفته بود: دو سامانه مذکور (سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی) در این زمینه از لحاظ کارکردی آماده هستند و در اختیار واحد فناوری اطلاعات سازمان امور مالیاتی قرار گرفته‌اند تا تست‌های امنیتی روی آنها انجام شود. طبق اعلام این مقام مسوول در سازمان امور مالیاتی، هنوز این دو سامانه برای اجرای قانون موردنظر آماده نشده‌اند. بنابراین، با انجام تست‌ها تا اول اردیبهشت ماه سال‌جاری لینک و آدرس این سامانه‌ها برای ورود مردم به آنها و ثبت‌نام در جهت انجام فرآیندهای لازم در اختیار افراد قرار می‌گیرد.

به تازگی، کوروش محمدی،  رئیس مرکز تنظیم مقررات پایانه‌های فروشگاهی سامانه مودیان نیز در گفت‌وگو با «ایسنا» اظهار کرد: فاز یک سامانه‌های کارپوشه مودیان و ثبت‌نام که درون کارپوشه بوده و همچنین فاز استعلام صورتحساب الکترونیکی راه‌اندازی شده است که از طریق میز خدمت مرکز تنظیم مقررات پایانه فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی به نشانی RCP.tax.gov.ir قابل استفاده مودیان مشمول است.

طبق گفته او قانون پایانه‌های فروشگاهی از ابتدای خرداد  سال‌جاری اجرا خواهد شد.