محمدجعفر کبیری در این باره اظهار کرد: به مناسبت هفته تعاون، امسال ۲۸۸ طرح تعاونی با سرمایه‌گذاری بیش از ۳۲۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی حدود ۷هزار نفر در حوزه‌های مختلف تولیدی، توزیعی و خدماتی افتتاح خواهد شد. همچنین جشنواره تعاونی‌های برتر دوره چهاردهم را برگزار خواهیم کرد. او اتصال سامانه جامع بخش تعاون به سامانه ثبت شرکت‌ها را از دیگر برنامه‌های هفته تعاون امسال نام برد و آن را پنجره واحد خدمات ثبتی بخش تعاون خواند. معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره مزیت‌های ایجاد این سامانه اظهار کرد: اتصال این دو سامانه باعث کاهش چشمگیر زمان ثبت و تشکیل تعاونی‌ها می‌شود. از ماه آینده همه حمایت‌ها و مشوق‌های بخش تعاون از طریق سامانه جامع و هوشمند تعاون انجام می‌شود که این اتفاق مهم در وهله اول موجب توزیع عادلانه حمایت‌های هدفمند بخش تعاون به تعاونی‌ها و در قدم بعدی موجب افزایش شفافیت می‌شود. کبیری در این باره توضیح داد: این زیرسامانه ضمن ثبت تجربیات موفق، نیازمندی بخش تعاون کشور به ‌اشتراک‌گذاری تجربیات موفق و هم‌افزایی دانشی تعاونی‌ها را برطرف می‌کند. او افزود: در هفته تعاون پیش رو چهار مرکز نوآوری در استان‌های کشور با اختصاص خط اعتباری به مبلغ بیش از ۵۰۰ میلیارد تومان و در مجموع هزار میلیارد تومان با نرخ‌های مختلف افتتاح شده و در اختیار تعاونگران قرار می‌گیرد. کبیری در ادامه با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در معاونت امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: شفافیت و دولت الکترونیک با محوریت ایجاد سامانه هوشمند تعاون، توسعه نوآوری و افزایش بهره‌‌وری با شکل‌گیری مراکز نوآوری در سراسر کشور و توسعه حمایت‌های هدفمند و توانمندسازی تعاونی‌ها با ایجاد خطوط اعتباری مختلف و حمایت‌های آموزشی، پژوهشی و ترویجی در حوزه تعاون از جمله اقدامات مهم این معاونت بوده است. او ادامه داد: در حوزه کاری دولت الکترونیک، اقداماتی نظیر ایجاد سامانه جامع و هوشمند در بخش تعاون و برگزاری الکترونیکی مجامع عمومی شرکت‌های تعاونی برای اولین بار در کشور صورت گرفت و در بخش توسعه شفافیت علاوه بر ایجاد سامانه جامع بخش تعاون، افزایش ۱۴ برابری اهداف نظارتی و حسابرسی را به ثمر رساندیم.

کبیری راه‌اندازی مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران (منتا) در تهران و ۱۴ استان دیگر و راه‌اندازی اندیشکده تعاون را از جمله اقدامات صورت‌گرفته در حوزه نوآوری عنوان کرد. او ادامه داد: در بخش حمایت هدفمند توفیق یافتیم، اهدافی همچون افزایش ۱۴ برابری بودجه شکل‌گیری و توانمند‌سازی تعاونی‌ها، افزایش بیش از سه برابری تسهیلات بانک توسعه تعاون در سال ۱۳۹۹ نسبت به ۱۳۹۶، اختصاص ۷۵۰۰ میلیارد تومان خط اعتباری برای تعاونی‌های مسکن با اولویت مسکن کارگری و اختصاص ۱۴۰ میلیارد تومان خط اعتباری برای تعاونی های مرتبط با مهار کرونا را به نتیجه برسانیم.

به گفته معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حوزه اقدامات ترویجی علاوه بر برگزاری دو دوره مسابقات مناظره دانشجویی ویژه تعاون با همکاری جهاد دانشگاهی، نخستین جشنواره فیلم با موضوع تعاون و همدلی، وبینارهای علمی ترویجی داخلی و بین‌المللی و نشست‌های علمی برای ۱۲ هزار و ۸۰۰ نفر از تعاونگران در استان‌های سراسر کشور برگزار شد. همچنین در راستای تقویت حوزه نهادهای مالی، تصویب هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون و تصویب افزایش سرمایه صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری تعاون تا ۲۰۰ میلیارد تومان، صورت پذیرفت.  کبیری تاکید کرد: ذکر این نکته حائز اهمیت است که این اقدامات مانع ایجاد زمینه انحراف و فساد و سوءاستفاده از خلأهای قانونی در بخش تعاون می‌شود. به‌طور مثال، بعضا مجامعی به‌ویژه در تعاونی‌های مسکن دیده می‌شد که گاهی بدون اطلاع همه اعضا برگزار می‌شد. از این حیث می‌توان گفت دیگر کمتر اتفاق می‌افتد که تصمیمی توسط اعضای هیات‌مدیره‌ها در تعاونی‌های مجامع گرفته شود و همه از محوریت آن مطلع نباشند. این مساله توفیق بزرگی بود و باید اضافه کرد که با همین توسعه سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون در کنار شفافیت و دولت الکترونیک در بخش‌های دیگر، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سال گذشته توانست رتبه اول حوزه شفافیت و دولت الکترونیک را در بین ۱۲۴دستگاه اجرایی کشور کسب کند.

وی ادامه داد: از طرفی در بحث اجرای سامانه، این امکان برای ما فراهم شد که خدمات‌گیرنده، خدمات‌دهنده را نبیند و با او برخورد مستقیم نداشته باشد و از همین حیث زمینه حذف امضاهای طلایی را فراهم و مجموعا ۱۶ سامانه را در سامانه جامع و هوشمند بخش تعاون ادغام کردیم و بانک دیتای تعاونی‌ها را از ابعاد گوناگون توانستیم در سامانه جامع به یکدیگر متصل کنیم.