نرخ تورم ماه گذشته در ایران کمتر از کشورهای باثبات اقتصادی

خاندوزی ادامه داد: یک دسته عوامل خارجی را هم داشتیم که نه‌‌‌تنها بر ایران، بلکه روی کشورهای همسایه، منطقه و اصولا تمام دنیا تاثیرگذار بودند، به‌‌‌نحوی‌‌‌که موجب شد ماه آوریل گذشته (میلادی)، ماهی ویژه برای همه دنیا باشد. او تصریح کرد: تورم ماه گذشته در ایران، کمتر از بسیاری کشورهای باثبات مثل روسیه با ۱۷‌درصد تورم، برزیل ۱۲، هلند ۶/ ۹، انگلیس ۹، آمریکا ۸، آلمان ۷ و ایتالیا ۶‌درصد افزایش تورم بوده است. خاندوزی گفت: در ماه گذشته، یک افزایش عمومی قیمت کالاها در همه دنیا داشته‌‌‌ایم کما اینکه همین کشور همسایه، ترکیه، در طول یک سال بیش از ۷۰‌درصد تورم داشته است‌‌‌.

جیره‌‌‌بندی برخی اقلام در کشورهایی مثل سوئد و انگلیس

وزیر اقتصاد یادآور شد: همچنین باید در نظر داشته باشیم، ما در داخل کشور، برخلاف خیلی کشورها، با مساله کمبود و کمیابی کالاهای اساسی مواجه نیستیم، در حالی که هم‌‌‌اکنون برخی اقلام در کشورهایی مثل سوئد و انگلیس، به یک معنا، جیره‌‌‌بندی شده‌‌‌اند. خاندوزی با بیان اینکه ما در ایران در زمینه تامین کالاهای اساسی مشکلی نداریم، گفت: این در حالی است که قیمت یک دسته از کالاها ازجمله ذرت، جو و گندم حتی روزانه تغییر می‌کند و همه کشورها در حال رقابت برای خرید این دسته از کالاها هستند. او ادامه داد: بنای ستاد اقتصادی دولت این است که حتما بتواند از طریق اعمال قیمت‌های کاملا کارشناسی و منطقی و عدم‌اجازه افزایش‌‌‌های بی‌‌‌ضابطه و افسارگسیخته، قیمت‌ها را برای ماه‌‌‌های تیر و مردادماه امسال به شکل موثرتری کنترل کند.

برنامه‌ریزی برای کاهش نرخ تورم در ماه‌‌‌های آینده

وزیر اقتصاد دست کردن دولت‌‌‌ها در جیب بانک مرکزی و بی‌‌‌انضباطی شدید شبکه بانکی در طول تصدی دولت‌‌‌های گذشته را به‌‌‌عنوان عوامل بلندمدت تورم مورد اشاره قرار داد و گفت: با سیاست‌‌‌های دولت، این موارد بسیار کنترل ‌‌‌شده و امیدوار هستیم این سیاست‌‌‌ها در کنار سایر تصمیمات کوتاه‌‌‌مدت دولت، به نحوی پیش برود که در ماه‌‌‌های آینده، شاهد کاهش در سرعت افزایش سطح عمومی قیمت‌ها باشیم و هدف‌‌‌گذاری‌‌‌های بانک مرکزی برای کاهش تورم محقق شود. خاندوزی اظهار کرد: مساله خیلی مهم این است که با توجه به سیاست‌‌‌های کاملا شفاف دولت برای ماه‌‌‌های آینده اقتصاد کشور و بنای آن برای کنترل صریح و جدی بازار ارز و نیز ابلاغ رسمی قانون بودجه ۱۴۰۱، باید انتظارات تورمی ماه‌‌‌های آینده را کاملا مدیریت کنیم. او تصریح کرد: بنابراین نباید به هراس مردم و فعالان اقتصادی از مواجهه احتمالی با شوک‌‌‌های جدید تورمی در ماه‌‌‌های آینده، دامن زده شود؛ کما اینکه اعتقاد داریم پس از گذر از افزایش‌‌‌های ماه‌‌‌های اول سال، از این به بعد با مدیریت بهتری قیمت‌ها تحت کنترل درخواهد آمد. خاندوزی با بیان اینکه ما هم‌‌‌اکنون صرفا نگران مساله خارجی و تورم وارداتی هستیم، گفت: اگر بتوانیم اثر این عوامل خارجی را کمتر کنیم و وابستگی تولید داخل و سفره مردم به ارز را کاهش دهیم، امیدواریم در ماه‌‌‌های آینده، شاهد کنترل بهتر سطح عمومی قیمت‌ها باشیم.