بر این اساس با توجه به اینکه شهروندان برای ساخت و ساز باید نسبت به دریافت پروانه ساختمانی اقدام کنند، آن دسته از منابع مالی که از صدور پروانه حاصل می شود در صورتی که در شعاع ۳۰۰ متری ایستگاه‌های مترو و بی‌آرتی باشد باید برای توسعه حمل و نقل عمومی ‌انبوه‌بر با تاکید بر سهم بالای مترو توسط شهرداری تهران هزینه شود.

این  تبصره  یک ظرفیت ویژه  و درآمدی پایدار برای توسعه خطوط مترو بوده و محوریت آن «توسعه حمل و نقل با محوریت شهر» است. بر اساس اعلام مدیرعامل متروی تهران، پیش‌بینی می‌شود هر سال از محل این تبصره مبلغی بالغ بر ۵۰۰ تا یک هزار میلیارد تومان به صورت متغیر و متناسب با شرایط، علاوه بر منابع مصوب در بودجه برای توسعه خطوط  محقق شود. در شرایطی که انتظار مدیرعامل متروی تهران، تخصیص این مبلغ برای سال جاری است، اما شرایط بد اقتصادی به دلیل شیوع ویروس کرونا و کاهش درآمدهای شهرداری، بر عدد حاصل از این درآمد و نیز زمان تخصیص آن اثرگذار است. همچنین تحقق این موضوع در تعامل و همکاری معاونت شهرسازی شهرداری تهران و شرکت مترو صورت می‌گیرد، ولی این مبلغ در سال گذشته به دلیل در نظر نگرفتن  این ردیف در جداول بودجه اجرایی نشد، اما بر اساس اعلام مدیرعامل متروی تهران با تصویب متمم بودجه در بهمن ۹۸ شرکت مترو موفق شده برای اولین مرتبه ردیف منابع حاصل از TOD  را وارد بودجه کند.

در همین حال مدیرعامل شرکت مترو ابراز امیدواری کرد بر اساس درآمدهای واقعی، تخصیص‌های  لازم برای توسعه خطوط از محل این تبصره انجام شود زیرا تحقق موارد مذکور یکی از راه‌های بهینه برای ایجاد درآمد پایدار برای توسعه خطوط مترو در سال‌های آتی است. گفتنی است تصویب تبصره TOD به معنی پرداخت وجه اضافه از سوی شهروندان نیست و صرفا شهرداری منابع حاصل از صدور پروانه ساختمانی شعاع 300 متری  ایستگاه‌های مترو و بی‌آر‌تی را برای توسعه حمل‌ونقل عمومی ‌انبوه‌بر اختصاص می‌دهد.