از سوی دیگر شرکت‌هایی که سرویس‌های آنلاین مانند تبلیغات ارائه می‌کردند با رکود اقتصادی و کاهش تقاضا روبه‌رو شده‌اند. احتمال شیوع بیماری در محیط‌های پرجمعیت و ضرر شرکت‌ها در این بازه، روی درآمدهای آنان تاثیر گذاشته و به اخراج و مرخص کردن انبوهی از کارگران منجر شده است. اما این یک روی سکه است. قرنطینه سبب شد بسیاری از شرکت‌ها کارمندان خود را دورکار کنند. این فرصتی برای رشد شرکت‌هایی بود که خدمات و سرویس‌های آنلاین ارائه می‌کردند. برخی شرکت‌ها مانند مایکروسافت به خوبی از آن استفاده کردند. اما این شروع ماجراست. با توجه به آنکه زمان ساخت واکسن و پایان یافتن شیوع ویروس مشخص نیست، روند ضرر و زیان شرکت‌ها همچنان ادامه دارد. در همین راستا آنها به دنبال راهی برای کاهش این خسارت‌ها هستند. آنچه در زیر می‌خوانید وضعیت برخی از شرکت‌هایی است که شیوع ویروس کرونا آنها را به چالش کشیده است: 

  تعطیلی تسلا

خودروسازی تسلا هم یکی از انبوه شرکت‌های متکی بر انرژی پاک است که با بحران ناشی از ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند. شیوع این ویروس به تعطیلی موقت کارخانه تازه‌تاسیس تسلا در شانگهای منجر شد. در ماه مارس نیز این شرکت مجبور شد تاسیسات خود در فرمونت را نیز تعطیل کند. اما تاثیرات ویروس کرونا به همین جا تمام نشد. تسلا اعلام کرده بود در سه ماه نخست ۲۰۲۰ میلادی در تولید خودرو رکورد زده و ۱۰۲ هزار و ۶۷۲ دستگاه اتومبیل ساخته و همچنین ۸۸ هزار و ۴۹۶ دستگاه نیز تحویل مشتریان داده است. اما رقم خودروهای تحویل شده نسبت به سه ماه آخر ۲۰۱۹ میلادی ۲۱ درصد کاهش یافته بود. 

  هزینه ۴ میلیارد دلاری آمازون

آمازون یکی از شرکت‌های بزرگ فناوری بود که به نظر می‌رسد در بحبوحه شیوع کووید ۱۹ با رونق کسب و کارش روبه‌رو شده زیرا در شرایط قرنطینه، تعداد زیادی از مشتریان مایحتاج خود را به‌طور آنلاین می‌خرند. اما در واقع سودآوری این شرکت در سه ماه نخست سال جاری میلادی ۲۹درصد کاهش یافته و ۵/ ۲ میلیارد دلار اعلام شده است. از سوی دیگر آمازون در سه ماه دوم نیز با افزایش هزینه‌ها روبه‌رو خواهد شد. به گفته جف بزوس هزینه‌های عملیاتی شرکت در سه ماه آینده ۴ میلیارد دلار افزایش می‌یابد. بزوس قصد دارد در سه ماه آینده مبلغ مذکور را برای موارد مربوط به شیوع ویروس کرونا از جمله ارسال محصولات برای مشتریان و ایمن نگه داشتن کارمندان هزینه کند.

  کاهش درآمد اپل 

اما شیوع ویروس کرونا تمام برنامه‌های اپل را به هم ریخت. اپل در آخر ماه آوریل اعلام کرد درآمدش در سه ماه نخست ۲۰۲۰ میلادی فقط یک درصد رشد کرده و ۳/ ۵۸ میلیارد دلار است. این در حالی است که یک‌پنجم محصولات این شرکت در بازار چین فروخته می‌شود که به دلیل قرنطینه تعطیل بوده است. افزایش فروش سرویس‌های اینترنتی این شرکت مانند اپلیکیشن‌های آی‌فون و اپل موزیک در کنار ساعت هوشمند اپل و آی‌پد، کاهش ۵/ ۷ درصدی درآمد در چین، تایوان و هنگ‌کنگ را جبران کرده است. اما کارشناسان امر معتقدند در سه ماه جاری وضعیت درآمد اپل بدتر می‌شود. اپل نیز از ارائه پیش‌بینی فروش برای سه ماه دوم ۲۰۲۰ خودداری کرده است.

  کاهش سود فاکسکان

کارخانه تایوانی فاکسکان، یکی از مهم‌ترین پیمانکاران اپل است که دستگاه‌های اپل را در کارخانه‌های متعدد خود در چین و تایوان می‌سازد. این شرکت نیز از تاخت و تاز ویروس کرونا بی‌نصیب نماند و آمار نشان می‌دهد میزان فروش آن در سه ماه نخست ۲۰۲۰ میلادی نسبت به سال گذشته ۱۲ درصد کاهش یافته است. از سوی دیگر رویترز گزارش می‌دهد به دلیل شیوع ویروس کرونا سودآوری این شرکت در سه ماه نخست ۲۰۲۰ میلادی حدود ۹۰ درصد کاهش یافته است. این شرکت سود خالص خود در سه ماه مذکور را ۲۵/ ۷۰ میلیون دلار اعلام کرده است.

  کاهش سود سامسونگ

گزارش مالی سه ماه نخست سامسونگ نیز مانند بقیه شرکت‌های فناوری حاکی از کاهش درآمد و فروش بود. شیوع ویروس کرونا، کاهش فصلی فروش نمایشگر این شرکت و همین طور بخش محصولات مصرفی الکترونیکی به رکود این شرکت در سه ماه نخست ۲۰۲۰ و کاهش ۷/ ۰ هزار میلیارد وونی درآمد شرکت منجر شده‌اند. از سوی دیگر سود خالص این شرکت در سه ماه نخست سال جاری ۴۵/ ۶ وون اعلام شده که نسبت به سه ماه آخر ۲۰۱۹ میلادی ۶/ ۷ درصد کاهش یافته است. سود عملیاتی شرکت نیز در این بازه پایین‌تر بود.

  کاهش درآمد IBM

درآمد این شرکت نیویورکی در سه ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی نسبت به همین بازه در سال گذشته ۴/ ۳ درصد کاهش یافته که دلیل آن تاثیر شیوع کووید ۱۹ بر میزان فروش شرکت بوده است. طبق گزارش وال‌استریت ژورنال این شرکت تصمیم دارد هزاران کارمند خود را اخراج کند.

  کاهش درآمد تبلیغاتی گوگل

به گفته ساندار پیچای در سه ماه نخست ۲۰۲۰ میزان استفاده از موتور جست‌وجوی گوگل، یوتیوب و اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های دیگر افزایش یافته است. اما درآمد تبلیغات شرکت کاهش یافته است. به گفته پیچای در ماه مارس میزان تبلیغات به شدت کاهش یافت که دلیل این امر شیوع ویروس کرونا بود. همچنین آمار نشان می‌دهد رشد درآمد تبلیغاتی گوگل در سه ماه نخست ۲۰۲۰ نیز کندتر شده است. کل درآمد تبلیغات شرکت گوگل در سه ماه نخست ۲۰۲۰ میلادی ۸/ ۳۳ میلیارد دلار بوده که نسبت به سه ماه چهارم ۲۰۱۹ میلادی کاهش یافته است.

  جبران خسارت فیس بوک 

در سه ماه نخست ۲۰۲۰ میلادی شیوع ویروس کرونا روی رشد کسب و کار تبلیغاتی فیس بوک تاثیر منفی گذاشته است. اما درآمد این شرکت از پیش‌بینی‌ها بالاتر و ۷۴/ ۱۷ میلیارد دلار اعلام شد. با وجود این درآمد هرسهم آن ۷۱/ ۱ دلار بود که از تخمین‌های کارشناسان کمتر بود. هرچند درآمد فیس بوک در مقایسه سالانه نشان‌دهنده ۱۷ درصد رشد است، اما بخش تبلیغات آن با بیشترین خسارت روبه‌رو شده است. این شرکت اعلام کرده بود با کاهش قابل توجه تقاضا برای تبلیغات روبه‌رو شده است. درآمد فیس بوک از تبلیغات ۴۴/ ۱۷ میلیارد دلار اعلام شده است. این درحالی است که همین شاخص در سه ماه چهارم ۲۰۱۹ میلادی بیش از ۲۰ میلیارد بوده است.