در همین راستا محققان شرکت‌ دانش‌بنیان «پداسیس» این روبات پوشیدنی را برای راه رفتن بیماران دارای ناتوانی جسمی بومی‌سازی کردند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان، بابیان اینکه با استفاده از توانمندی‌های علمی موجود در کشور، ساخت روبات اسکلت بیرونی پایین‌ تنه اکسوپد (Exoped) برای راه رفتن بیماران دارای ناتوانی در ناحیه پایین تنه موفقیت‌آمیز بود  گفت: اسکلت بیرونی اکسوپد یک روبات توان‌بخشی ویژه ‌راه رفتن افراد دچار کم‌توانی و ناتوانی در استفاده از اندام‌های پایین‌تنه است و به فرد در راه رفتن، نشستن و برخاستن کمک می‌کند و می‌تواند به‌عنوان جایگزین ویلچر استفاده شود.

به گفته مصطفی حوائجی، این روبات در قالب دو نسخه درمانگاهی و شخصی ارائه ‌شده است که نسخه درمانگاهی به همراه حامل نگه‌ دارنده کاربر و نرم‌افزار ویژه کنترل روبات ارائه می‌شود و همچنین کاربر زیر نظر پزشک یا کارشناس توان‌بخشی از دستگاه استفاده می‌کند. در نسخه شخصی این دستگاه توان‌بخشی، روبات به همراه عصا، باتری‌های قابل شارژ و رایانه کنترل‌کننده داخلی ارائه‌ شده و کاربر می‌تواند از آن در منزل و بیرون از خانه استفاده کند.

وی با اشاره به اینکه اسکلت بیرونی قادر است وزن بیمار را تحمل کند و به زمین انتقال دهد گفت: اکسوپد از چهار موتور الکتریکی پرقدرت در مفاصل لگن و زانو بهره می‌برد که قادرند پاهای بیمار را با الگوهای حرکتی گوناگون و سرعت‌های مختلف حرکت دهند و به ‌این ‌ترتیب کاربر می‌تواند بدون نیاز به‌صرف انرژی چندانی راه برود.