حال کشاورزان با توجه به گرانی ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی نمی‌توانند به فکر مکانیزه کردن کشت باشند، زیرا با توجه به این گرانی افسارگسیخته ادوات و ماشین‌آلات به‌ویژه تراکتور هنوز قیمت محصولات کشاورزی ثابت و کشاورز قدرت خرید حتی حداقل ادوات موجود در بازار را هم ندارد.

در همین راستا رئیس اتحادیه ماشین‌آلات کشاورزی، صنعتی و ساختمانی تهران در پاسخ به این پرسش که  امسال قیمت تراکتور و کمباین نسبت به سال گذشته حدود ۲ برابر افزایش داشته است آیا این موضوع می‌تواند روی کیفیت کشت و برداشت محصولات کشاورزی تاثیر  بگذارد، اظهار کرد: کشاورزان قشر زحمت کشی هستند که با مشقت بسیار محصولی را کشت می‌کنند و در طول چند ماه به آن رسیدگی می‌کنند تا در زمان برداشت بتوانند محصول مناسبی را برداشت کنند.

علی توسطی تصریح کرد: وقتی که قیمت خرید تراکتور یا کمباین افزایش پیدا می‌کند کشاورزی که این ماشین‌آلات را ندارد مجبور است که آنها را به‌صورت کرایه‌ای در اختیار بگیرد و وقتی که آن ماشین‌آلات قیمت خریدش افزایش پیدا کرده است بالطبع دستمزد بیشتری از کشاورز می‌گیرد تا در زمین زراعی او کار کند‌.

رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ارتباطات اتاق اصناف تهران در ادامه، بیان کرد: کشاورزان برای گذراندن زندگی خود با مشکلات عدیده‌ای روبه‌رو هستند و ظاهرا دیوار آنها کوتاه‌تر از بقیه است و این کشاورزان هستند که برای کشت و برداشت محصولات خود هزینه‌های بیشتری متحمل می‌شوند در صورتی که برخی از محصولات تولیدی آنها با قیمت ناچیزی توسط افراد خریداری می‌شود.

رئیس اتحادیه ماشین‌آلات کشاورزی، صنعتی و ساختمانی تهران در پاسخ به این پرسش که آیا کارخانه‌های تولید ماشین‌آلات کشاورزی برای ساخت ادوات کشاورزی با کمبود قطعات به دلیل تحریم‌ها روبه‌رو هستند یا خیر؟ گفت: کارخانه تراکتور‌سازی تبریز و کمباین‌سازی اراک دو کارخانه ساخت و تولید ماشین‌آلات کشاورزی در کشور هستند که ساخت محصولات کشاورزی در انحصار آنها است و بیشتر قطعات محصولات آنها تولید داخل است.

توسطی افزود: خوشبختانه، کشور در تولید و ساخت ماشین‌آلات کشاورزی با مشکل چندانی روبه‌رو نیست ولی موضوعی که نیاز است به آن توجه شود کشاورزان هستند.

 سرمایه‌گذاری ۱۲ هزار میلیارد تومانی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی

در همین راستا رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی گفت: از سال ۹۲ تاکنون، بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در بخش مکانیزاسیون کشاورزی کشور انجام شده است.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی افزود: طی مدت یاد شده با این سرمایه‌گذاری حدود ۱۳۰ هزار دستگاه تراکتور، ۷ هزار دستگاه کمباین برنج، ۳۸۰۰ دستگاه کمباین غلات و ۲۸۰ هزار ادوات به بخش کشاورزی تزریق شد.

کامبیز عباسی با اشاره به اینکه از ابتدای سال‌جاری تا نیمه نخست مهر ماه بیش از 1.460 میلیارد تومان تسهیلات از محل خط اعتباری شماره ۸ مکانیزاسیون کشاورزی به بهره‌برداران تخصیص یافته است، گفت: این میزان تسهیلات تخصیصی در مقایسه با ۶ ماه سال قبل ۳ برابر رشد داشته است.

وی جذب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی در ۶ ماه سال گذشته را ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و ادامه داد: در ۶ ماه امسال به‌رغم محدودیت‌های اقتصادی و ناشی از بیماری کرونا قریب به ۸ هزار دستگاه تراکتور در اختیار کشاورزان قرار گرفته است و امیدواریم این روند در ۶ ماه دوم سال ادامه یابد.

وی یادآور شد: حدود ۹۵ درصد ماشین‌ها و ادوات کشاورزی که در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته است از محل تولید صنعت داخل بوده و ۵ درصد واردات به این دلیل است که برای تولید برخی ماشین‌های موردنیاز، تولیدکننده داخلی در کشور نداریم.

عباسی در مورد افزایش قیمت ماشین‌های کشاورزی اظهار کرد: با توقف پرداخت ارز ترجیحی به بخش مکانیزاسیون کشاورزی، قیمت ماشین‌های کشاورزی نیز تغییر خواهد داشت و از این رو امیدواریم بخشی از قیمت این ماشین‌ها را به کشاورزان کمک کنیم.

رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: تلاش می‌کنیم در قالب کاهش نرخ سود تسهیلات، هنگام خرید ماشین‌ها از کشاورزان حمایت کنیم.

وی در عین حال بر برنامه ریزی و آماده‌سازی بسته‌های حمایتی از کشاورزان در حوزه مکانیزاسیون تاکید کرد.

عباسی اذعان کرد: با توجه با افزایش نرخ دلار و توقف تخصیص ارز ترجیحی، کشور باید به سمت بومی‌سازی واقعی برای ساخت ماشین‌های کشاورزی برود.