عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن سیمان با بیان مطلب فوق و با تاکید بر اینکه پیگیری‌ تولیدکنندگان سیمان برای برگزاری جلسه با وزیر صنعت به نتیجه نرسیده و همچنین با اشاره به تصمیم دولت برای دریافت ضمانت‌نامه بانکی بابت مصرف مازوت در کارخانه‌های سیمانی، گفت: از تولیدکنندگان سیمان خواسته‌شده بابت تفاوت قیمت مازوت یارانه‌ای و قیمت فوب خلیج‌فارس، به شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، ضمانت‌نامه بانکی ارائه کنند که این اقدام برای تولیدکنندگان مقدور نیست.

وی توضیح داد: در حال حاضر قیمت فوب خلیج‌فارس بابت هر لیتر مازوت 6 هزار تومان است و قیمت یارانه‌ای هر لیتر مازوت در کشور 300 تومان تعیین‌شده است. درعین‌حال طبق قانون 25 تسهیل کسب‌وکار، تولیدکنندگان سیمان باید هر لیتر مازوت را باقیمت گاز مصرفی یعنی حدود 119 تومان دریافت کنند، اما این قانون اجرا نمی‌شود و این در حالی است که قطع گاز کارخانه‌ها با تصمیم دولت صورت می‌گیرد.

دبیر انجمن سیمان ادامه داد: تولیدکنندگان سیمان هرسال با سرد شدن هوا به‌جای گاز از مازوت یارانه‌ای استفاده می‌کردند که امسال مشکلاتی در این زمینه برای کارخانه‌ها ایجادشده است، به‌طوری‌که به تولیدکنندگان اعلام‌شده در صورت استفاده از مازوت باقیمت یارانه‌ای 300 تومان باید به‌اندازه تفاوت قیمت مازوت یارانه‌ای و قیمت فوب خلیج‌فارس یعنی 5 هزار و 700 تومان بابت هر لیتر مازوت ضمانت‌نامه بانکی ارائه کنند.

وی توضیح داد: به‌این‌ترتیب اگر کارخانه‌ای یک‌میلیون لیتر مازوت نیاز داشته باشد باید حدود 10 تا 15 میلیارد تومان ضمانت‌نامه بانکی ارائه دهد که برای کارخانه‌ها مقدور نیست.

وی در مورد دلیل دریافت این ضمانت‌نامه‌ بانکی نیز گفت: دولت قصد دارد اگر کارخانه‌ای بیش از سهمیه‌اش، مازاد استفاده کرده پول آن را محاسبه و از تولیدکنندگان دریافت کند.

شیخان بابیان اینکه مخازن مازوت کارخانه‌ها براساس مصوبه دولت ایجاد شده است، گفت: طبق مصوبه دولت تولیدکنندگان باید از مازوت یارانه‌ای به‌جای گاز استفاده کنند.

وی در ادامه با بیان اینکه مدیران شرکت‌های سیمانی خواستار آزادسازی قیمت سیمان هستند، گفت: در حال حاضر با مصرف مازوت یارانه‌ای، هزینه هر تن سیمان با احتساب هزینه حمل، 40 هزار تومان گران‌تر از قیمت سیمان تولیدی با گاز است. این در حالی است که فکری برای تعدیل قیمت سیمان نمی‌شود و کارخانه‌ها یکی‌یکی در حال تعطیل شدن هستند.

به گفته وی، برخی کارخانه‌ها از محل موجودی مازوت قبلی خود در حال تولید هستند و  برخی نیز توانسته‌اند مقداری گاز دریافت کنند و کوره‌هایشان را گرم نگه‌دارند.

شیخان خاطرنشان کرد: سهم سیمان در قیمت ساختمان کمتر از یک درصد است و این در حالی است که عدم توجه به کارخانه‌های سیمان باعث تعطیلی آنها و الزام به واردات سیمان خواهد شد که اصلا به‌صرفه نیست.

وی تاکید کرد: مشخص نیست صنعت سیمان به چه دلیلی سرکوب می‌شود.