به گزارش روابط عمومی فولاد خراسان، کسری غفوری، مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان به رشد بی‌سابقه سودسازی این صنعت فولادی در قیاس با دیگر فولادسازی‌های کشور پرداخت و گفت: فولاد خراسان بین همه فولادهای کشور از نظر حاشیه سود بهترین شرایط را در سال ۹۹ داشت. ما در سال‌جاری معادل سود سه سال گذشته فولاد خراسان را ایجاد کردیم. دلیل آن هم این است که با توجه به زیرساخت‌های این مجتمع تمهیداتی را اندیشیدیم که بهترین مواد اولیه را با بهترین کیفیت از نظر حمل و تامین تهیه کنیم. ما امسال بیشتر مواد اولیه خود را از سنگان تامین می‌کنیم، در حالی‌ که در سال‌های گذشته بیشتر کنسانتره و گندله خود را از یزد، همدان، کرمان و کردستان می‌آوردیم. امسال با توجه به تفاهم‌نامه معاون معدنی وزارت صمت و ایمیدرو توانستیم بیشتر مواد اولیه خود را از سنگان تامین کنیم.

مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان با اشاره به نقش این مجتمع در روند توسعه صنعتی، اقتصادی و اجتماعی جامعه پیرامونی خود اذعان کرد: مجتمع فولاد خراسان همواره نسبت به سایر مجتمع‌های تولیدی کشور سردمدار توسعه چه در زیر سقف خود و چه خارج از آن بوده است.

وی با بیان اینکه آب نیاز اساسی فولاد است و ما نباید در شرایط کنونی با بحران فراگیر آن، آب پاکیزه را در تولید فولاد استفاده کنیم، افزود: با موافقت شرکت آبفای کشور پساب شهر نیشابور را به مدت ۲۵ سال در فولاد خراسان به کار خواهیم گرفت و مازاد آن را در صنعت و کشاورزی در اختیار متقاضیان قرار خواهیم داد. ۱۱۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری در این زمینه نیاز داریم که عملیات اجرایی آن به‌زودی آغاز می‌شود و اجرای آن اشتغال مستقیم هزار نفر را تامین می‌کند.

غفوری اضافه کرد: مهم‌ترین طرح توسعه ما که زنجیره تولید ما را از نظر سودسازی ارزنده‌تر می‌کند، کنسانتره‌سازی ۵/ ۲میلیون تنی «سنگان» خواف است؛ بعد از ۷ سال وقفه مشکلات پیمانکاری و اداری آن حل شده و کار اجرایی در آن مجموعه هم آغاز شده است. پیش‌بینی می‌شود که ۲۴ ماه دیگر بهره‌برداری طرح ۵/ ۲ میلیون تنی کنسانتره‌سازی سنگان آغاز می‌شود. در کنار آن آهک از مواد اولیه مورد نیاز این صنعت است و اگرچه ارزش ریالی بالایی در زمینه تولید ما ندارد، ولی عدم تامین آن در فصول سرد با دشواری و حتی وقفه در روند تولید همراه می‌شود. به همین دلیل به‌تازگی ۶۰ درصد یک کارخانه آهک را در شهرک صنعتی خیام خریداری کردیم. با این سرمایه‌گذاری نیز ۱۴۰ نفر اشتغال مستقیم خواهند داشت. طرح‌های توسعه دیگری را در فولاد خراسان در دست مطالعه داریم که شامل  پروژه‌های افزایش ظرفیت گندله‌سازی ۵/ ۲میلیون تنی به ۴/ ۳میلیون تن و نیز راه‌اندازی مگامدول احیای مستقیم است که این مدول در ایجاد توازن زنجیره فولاد کشور نقشی موثر خواهد داشت. تامین آهن‌اسفنجی در کشور طی سال‌های اخیر معضل بزرگی شده و به‌رغم اینکه طبق قانون باید قیمت آن ۵۰ درصد قیمت شمش باشد که حدود ۶ هزار تومان می‌شود، ولی ماه گذشته تا ۸۵۰۰ تومان هم افزایش یافت و این نشان‌دهنده نبود توازن در زنجیره فولاد است که ما در حال مطالعه این طرح با هدف افزایش تولید آهن‌اسفنجی هستیم. همچنین در ادامه سیاست‌گذاری بلندمدت خود نیز مکاتباتی را با شرکت‌های ملی گاز ایران و توانیر، سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان‌رضوی و وزارت صمت انجام داده‌ایم تا در صورت تامین زیرساخت در زمینه تامین برق و گاز خود هم قدم‌های تازه‌ای برداریم.

غفوری به تشریح دیدگاه‌های خود درباره آینده عرضه مقاطع فولادی در بورس کالا پرداخت و گفت: متاسفانه این دستورالعمل منجر شد که فولاد خراسان امسال ۴۹ درصد کاهش صادرات شمش و نیز ۳۹ درصد کاهش صادرات میلگرد و در مجموع ۴۵ درصد از صادرات خود را به نسبت دوره مشابه سال گذشته از دست بدهد. امسال ۹۹ درصد سودسازی داشتیم که اگر این ۴۵ درصد کم نمی‌شد در ارزآوری کشور طی دوره تحریم و نیز سودسازی شرکت می‌توانست بسیار مفید باشد.  مدیرعامل فولاد خراسان تاکید کرد: تمام محصولات فولادی خود را به صورت ۱۰۰درصد شمش تولیدی و ۹۰ درصد میلگرد با هدف حمایت از بازار در بورس کالا عرضه می‌کنیم. ۱۰درصد دیگر میلگرد را به صورت تهاتر با توانیر در قبال تامین برق خود عرضه خواهیم کرد. این درحالی است که قانون ما را به عرضه ۶۰درصد محصول میلگرد بورس کالا مکلف کرده است.