به گزارش روابط عمومی ذوب‌آهن اصفهان، مرتضی یزدخواستی، عضو هیات‌مدیره ذوب‌آهن اصفهان در این مراسم گفت: این شرکت به عنوان مادر صنعت فولاد کشور، پیشگام اکتشاف معادن کشور بود و معادن البرز مرکزی هم توسط این شرکت راه‌اندازی شد. مالکیت این معادن براساس سیاست‌های گذشته به بخش خصوصی واگذار شد، اما پس از اینکه ذوب‌آهن اصفهان نیز وارد بورس شد، این شرکت برای تامین پایدار مواد اولیه، دوباره به امر اکتشاف و توسعه معادن ورود کرده و مدیریت و بهره‌برداری از معادن زغال‌سنگ سواد کوه در البرز مرکزی را از طریق تاسیس شرکت پیشرو معادن سوادکوه در اختیار گرفته است.

وی افزود: ذوب‌آهن اصفهان تجربه موفقی نیز در امر مدیریت و راهبری معادن زغال‌سنگ در البرز شرقی دارد که از آن تجربه می‌توان در معادن سوادکوه بهره برد و امیدوارم شاهد توسعه این معادن و بهره‌برداری از تمام ظرفیت تولیدی این معادن باشیم.

فرماندار شهرستان سواد کوه نیز در این مراسم گفت: در دوره‌ای که بهره‌برداری از معادن زغال‌سنگ سواد کوه توسط ذوب‌آهن اصفهان انجام می‌شد، دوران طلایی این معادن بود که برای ۷هزار نفر اشتغال ایجاد کرد، اما پس از آن متاسفانه با واگذاری این معادن به بخش‌خصوصی، شاهد رکود آنها بودیم.

این مقام مسوول افزود: احیا و توسعه معادن، افزایش تولید، اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی، توجه به صنایع تبدیلی، آموزش تخصصی و... از جمله مواردی است که امیدوارم با بازگشت ذوب‌آهن اصفهان و مدیریت دوباره این معادن، مورد توجه قرار گیرد و دوباره شاهد دوران طلایی البرز مرکزی باشیم.

محمدجعفر صالحی معاون خرید ذوب‌آهن اصفهان نیز در نشست خبری پیش از این مراسم گفت: هم‌اکنون در کشور یک میلیون و ۷۰۰هزار تن زغال‌سنگ تولید می‌شود در حالی‌ که نیاز کشور حدود ۳میلیون تن و نیاز ذوب‌آهن حدود یک میلیون و ۸۰۰هزار تن کنسانتره زغال‌سنگ است، بنابراین باید یک‌میلیون و ۳۰۰هزار تن زغال‌سنگ وارد کرد. البته زغال داخلی کیفیت لازم را ندارد و الزاما باید ۲۰ تا ۳۰درصد زغال مصرفی از واردات تامین شود.

وی افزود: هم‌اکنون تولید معادن زغال‌سنگ سواد کوه در سال حدود ۱۰۰ هزار تن کنسانتره زغال‌سنگ است؛ درحالی‌که ظرفیت تولید ۳۰۰هزارتنی دارد، بنابراین توسعه استخراج بسیار ضروری است.

معاون خرید ذوب‌آهن گفت: زغال این معادن از کیفیت خوبی برخوردار است و می‌تواند میزان واردات را کاهش دهد. البته هدف ما دستیابی به حداکثر استخراج در سریع‌ترین زمان ممکن است که اشتغال‌زایی و توسعه اقتصادی برای این منطقه به همراه دارد.

افشین مختاری، مدیرعامل شرکت پیشرو معادن سوادکوه نیز گفت: مطالعات خرید این معادن از سال گذشته آغاز شد و در نهایت ۵ معدن زغال‌سنگ و یک گواهی کشف به انضمام دارایی‌های این معادن خریداری شد.

وی افزود: هم‌اکنون در این معادن حدود هزار نفر مشغول به کار هستند که امیدوارم با توسعه معادن، شاهد اشتغال‌زایی مناسب برای این منطقه باشیم. برای توسعه فعالیت این معادن به زیرساخت‌هایی نیاز است که هم‌اکنون در حال مهیا کردن این ملزومات هستیم.

مدیرعامل شرکت پیشرو معادن سوادکوه با اشاره به اینکه این معادن در دهه ۵۰ توسط ذوب‌آهن اصفهان راه‌اندازی شده است، گفت: ذوب‌آهن اصفهان تنها تولیدکننده ریل و آرک معدن نیز است و تجربه بسیاری در مدیریت معادن دارد که این امر در معادن البرز شرقی نیز متبلور شده است.

مختاری با اشاره به تاسیس شرکت پیشرو معادن سوادکوه توسط ذوب‌آهن گفت: با ایجاد این شرکت، عواید اقتصادی و اشتغال‌زایی حاصل از توسعه این معادن به این منطقه می‌رسد و ذوب‌آهن اصفهان، توسعه مالکیت معادن در استان‌ها را مدنظر ندارد، بلکه تنها، تامین‌کننده پایدار مواد اولیه است.

روح‌الله فاضل‌پور، مدیر امور مجامع و شرکت‌های ذوب‌آهن اصفهان نیز گفت: این مجتمع عظیم صنعتی ۱۰ شرکت زیرمجموعه دارد که دارای شخصیت حقوقی مستقل هستند و براساس سیاست‌های سهامدار عمده که ذوب‌آهن است، عمل می‌کنند.

وی افزود: هدف اصلی برای هر ۱۰ شرکت، پیوستن آنها به بورس است که نیاز به زیرساخت، شفاف‌سازی و دیگر ملزومات دارد. خوشبختانه برای ۶ شرکت، اقدامات لازم برای پیوستن به بورس انجام شده و برای شرکت پیشرو معادن سوادکوه نیز در نظر است بعد از گذشت ۲ تا ۳ سال مالی، اقدامات لازم انجام شود.