نبی‌الله خون‌میرزایی افزود: میانگین سرمایه‌گذاری سالانه صورت گرفته در حوزه شیلات از ۶ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال در سال ۹۲، به سالانه ۱۳هزار میلیارد ریال در سال ۹۹ رسیده که افزایش نزدیک به ۱۰۰درصدی را نشان می‌دهد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به پروژه اسکله‌های صیادی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۷۰ بندر و ۱۲۰ مرکز تخلیه صید در کشور وجود دارد که در این دوره ۸ ساله نزدیک به ۴۷۰میلیارد تومان سرمایه‌گذاری برای ترمیم و ایجاد اسکله‌های صیادی صورت گرفته است و امروز دو نمونه از این اسکله‌ها به مرزبانان جنوب کشور در شهرستان‌های آبادان و کنارک تحویل داده می‌شود.

وی در رابطه با پروژه پرورش ماهی در دریا گفت: در زمینه تجهیزات پرورش ماهی در دریا وابستگی کامل به واردات داشتیم که از سال گذشته تا ۹۰درصد به خودکفایی رسیده‌ایم و تجهیزات بومی ‌پرورش ماهی، در دریا مستقر شده و در حال تولید ماهی هستند که باعث کاهش نیاز به تامین ارز برای واردات تجهیزات شده است.

خون‌میرزایی با بیان اینکه پروژه شاخص امروز پرورش ماهی تیلاپیلا است، عنوان کرد: پرورش تیلاپیلا با روش نوین و بومی ‌با تلاش‌های محققان در مراکز تحقیقات شیلاتی رقم خورده است.

وی افزود: گونه‌های تیلاپیلای پرورشی در بیش از ۱۳۰ کشور و بیش از ۳۲ کشور در منطقه در حال پرورش است و بیش از ۶میلیون تن در جهان تولید می‌شود، همچنین دومین گونه پرورشی در دنیا پس از کپور ماهیان است.

رئیس سازمان شیلات ایران در رابطه با ویژگی‌های این پروژه گفت: در تولید این ماهی، پساب تولیدی که یکی از نگرانی‌های فعالیت‌های کشاورزی است به سمت صفر می‌رود و استفاده حداکثری از منابع آب صورت می‌گیرد و آب با چند بار بازچرخانی و تصفیه مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی افزود: در این روش زیست‌فناورانه، میکرو ارگانیزم‌ها در محیط پرورش ماهی استقرار دارند و ضایعات پرورش ماهی به مصرف میکروارگانیزم‌ها می‌رسد و این میکروارگانیزم‌ها غذای ماهی را تامین می‌کنند و همزیستی سالمی‌ را ایجاد می‌کنند.