در همین راستا مدیر عامل شرکت آریا ملل یکتا رز در  بررسی دلایلی که باعث ایجاد ضرر‌های غیر منطقی معامله‌گر در بازار می‌شود گفت: رفع یا کنترل برخی رفتارهای غیرحرفه‌ای در بازارهای مالی که تعداد بسیاری از معامله‌گران مرتکب آن می‌شوند، می‌تواند احتمال موفقیت افراد را افزایش دهد.  یکی  از این رفتارهای غیرحرفه‌ای در بازار‌های مالی عجول بودن است. ورود سریع به بازار تنها به دلیل داشتن نقدینگی یا تتر (نوعی استیبل کوین که قیمت آن همیشه یک دلار است) و بدون کسب اطلاع و اطمینان کافی،  از جمله بزرگ‌ترین اشتباه‌های افراد تازه وارد است. در اغلب اوقات، کسب سود مطلوب از معامله‌ها تنها در گرو خرید به موقع بوده و در همین راستا داشتن صبر تا زمان مناسب ورود به بازار امری حیاتی در معامله‌ها به نظر می‌رسد.

امیرمحمد بیاتلو گفت: شرایط مساعد برای ورود به بازار‌ها زمانی است که یک ارز برای رشد دارای پتانسیل بالایی باشد، در صورت امکان، استفاده از ابزار تحلیل تکنیکال نیز می‌تواند به معامله‌گر کمک کند. صبر برای یافتن یک ارز دیجیتال مطلوب گاهی ماه‌ها به طول می‌انجامد، اما باید توجه داشت که ورود با سیگنال‌ها و اخبار همیشه نتایج مثبتی در بر نخواهد داشت.

وی در ادامه، طمع  را دومین رفتار غیرحرفه‌ای معامله‌گران معرفی کرد و افزود: بازارها همیشه صعودی نیستند؛ طبق این قاعده، اگر هدف از خرید نگهداری بلند مدت نیست پس از رسیدن به قیمت مورد نظر، فروش ارز منطقی به نظر می‌رسد. داشتن طمع در بازار ارزهای دیجیتال به امید صعود نجومی‌قیمت رمزارز مورد نظر، تنها منجر به از دست دادن سود کسب شده  یا حتی ضرر سرمایه‌گذار می‌شود.  بیاتلو با بیان این موضوع که داشتن ترس نیز مانند عجله و طمع می‌تواند به نتایج نامطلوبی منجر شود؛ گفت: ترس از دست دادن فرصت، تاثیر بسیاری بر تصمیم‌گیری‌های معامله‌گر دارد. اکثر افرادی که در قیمت ۶۲ هزار دلار در حال خرید  بیت‌کوین هستند و در زمان مناسب‌تر و با قیمت پایین تر اقدام به خرید نکرده‌اند دلایلی مبتنی بر همین ترس داشته است. این احساس ترس که از آن به عنوان FOMO نیز یاد می‌شود گاهی مسبب اشتباه‌ترین معامله‌ها در بازار ارزهای دیجیتال است. حال با وجود فومو بررسی فریب‌های مربوط به آن نیز حائز اهمیت به نظر می‌رسد؛

در بازار ارزهای دیجیتال (کریپتوکارنسی)، بازار ارز و دیگر بازارهای مالی مانند بورس، نهنگ‌ها (دارندگان تعداد زیادی از رمزارز) به راحتی می‌توانند با ایجاد اخبار، شایعه‌ و جو مثبت پیرامون یک ارز یا سهام، در مردم ترس ایجاد کنند و در قیمت‌های بالاتر بدون افت قیمت، حجم سنگینی از دارایی خود را بفروشند چون تقاضای کافی ایجاد کرده‌اند. بنابراین ورود مبتنی بر اخبار و سیگنال‌ها می‌تواند فریبی از طرف دارندگان عمده ارزهای دیجیتال باشد.

وی افزود: نوع دیگری از ترس نیز وجود دارد که به تبع ترس عمومی ‌مردم، قیمت‌ها ریزش می‌کند اما ارزش ذاتی رمزارز مورد نظر بالاتر از قیمت کنونی آن است، مانند اتفاقی که در اسفند ماه سال ۱۳۹۸ با همه‌گیری کرونا افتاد و اکثر مارکت‌ها به یکباره به کف تاریخی خود رسیدند. این وضعیت بهترین زمان برای انجام معامله خرید است. بیاتلو در راستای تشریح  نداشتن حد ضرر در معاملات ادامه داد: همزمان با خرید هر نوعی از دارایی (ارز، سهام، سکه، طلا، ماشین و...) باید حد ضرر یا Stop Loss  را مشخص کرد؛ به این معنا که معامله‌گر محدوده قیمت مشخصی را در نظر گرفته و در صورت متضرر شدن تا محدوده مورد نظر، از سهم یا ارز خارج شود. این حد ضرر باید از قبل در ذهن معامله‌گر وجود داشته باشد. از دیگر اشتباه‌های رایج سرمایه‌گذاران اینکه  فرد با شنیدن اخبار پیرامون یک دارایی به فکر خرید آن بدون بررسی و تحلیل می‌افتد. بازارهای مالی اغلب اخبار را  «پیش‌خور» (بی‌تاثیر شدن خبر) می‌کنند.  به عقیده بیاتلو برای کنترل ترس و طمع می‌توان مجموعه‌ای از چارچوب‌ها را در معاملات اعمال کرد. در ابتدا معامله‌گر باید بداند که بخش کمی ‌از سرمایه‌ خود را و تنها در موقعیت مناسب، امن و مشروط به داشتن حداقل دانش لازم وارد بازار کند. بازار رمزارز‌ها  حتی به لحاظ سیستماتیک بسیار پرریسک است و وارد کردن بخش بزرگی از سرمایه به آن عاقلانه به نظر نمی‌رسد. همچنین داشتن طمع  باعث اخذ تصمیم‌های غیرمنطقی و خارج از اصول فعالیت در بازارهای مالی می‌شود.

وی افزود: قبل ازهرگونه فعالیت لازم است هدف از خرید مشخص باشد به این معنا که ارزی را برای نگهداری می‌خریم یا صرفا هدف از معامله، نوسان‌گیری است. نگاه معامله‌گری با شناسایی پروژه‌های با پتانسیل رشد بالا تفاوت دارد. برای داشتن معامله‌های موفق باید در مورد، مدیریت سرمایه و کنترل ریسک مطالعه کافی داشت. در هر بازاری از جمله  بازار رمزارز‌ها ادعاهای فریبنده و جعلی بسیار است  که حتی  گاهی افراد حرفه‌ای را هم تحت تاثیر قرار می‌دهد. مدیرعامل آریا ملل یکتا رز در ادامه گفت: نگهداری بلندمدت یک ارزدیجیتال اعم از بیت‌کوین و آلت‌کوین‌ها (هر رمزارزی به‌جز بیت‌کویت) یکی از دشوارترین و پرریسک‌ترین تصمیم‌هاست و به همین دلیل پاداش یا تنبیه به نسبت بزرگ‌تری در پی خواهد داشت. وی در رابطه با صرافی‌های ارزدیجیتال گفت: با توجه به اینکه هنوز قانون مشخصی در مورد رمز ارزها تصویب نشده است سرمایه‌گذاران این حوزه باید به این نکته توجه کنند که امکان به خطر افتادن رمز ارزی که در صرافی دارد وجود دارد؛ مانند صرافی کریپتولند که سال‌ها پیش پول عده کثیری از سرمایه‌گذاران را بلوکه کرد. بنابراین بهتر است که پس از خرید رمز ارز‌ها حتما آنها را به کیف پول سرد یا گرم خود انتقال بدهند.