این افزایش قیمت‌ها بر برخی صنایع همچون دامداری و صنعت قارچ اثرگذار است. به طوری که محمد‌حسن افشار فعال صنعت قارچ در این خصوص به خبرنگار بازار می‌گوید: کلش گندم امسال فوق‌العاده گران شده که عمدتا  به دلیل کاهش بارش‌ها است.

افشار می‌افزاید: به عبارت دیگر سال گذشته ما کلش گندم را کیلویی ۴ هزار تومان خریداری کردیم، اما الان با نرخ ۶ هزار تومان عرضه می‌شود و با توجه به بالا رفتن هزینه‌های دیگر همچون هزینه‌های کارگری قطعا بر این صنعت اثرگذار خواهد بود.

قیمت کلش گندم در حالی روند صعودی در پیش گرفته است که به عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه کود کمپوست در صنعت قارچ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این فعال بخش در خصوص آخرین شرایط حاکم بر موجودی و قیمت کود کمپوست نیز می‌گوید: درست است که فعالیت ما زیر‌مجموعه بخش کشاورزی است، اما وضعیتی مشابه مرغداران کشور داریم و لذا نوسانات قیمت کود کمپوست مانند کودهای کشاورزی نیست.

افشار می‌افزاید: در واقع زمانی که قیمت قارچ بالا می‌رود عده‌ای شروع به خرید کمپوست و پر کردن سالن می‌کنند و دو ماه بعد که به دلیل بالا رفتن حجم تولید قیمت افت می‌کند سالن پر نمی‌کنند. لذا نوسان قیمت کمپوست به این ترتیب رخ می‌دهد.

سالانه بیش از ۵۲۹ میلیون تن کلش گندم در سراسر جهان تولید می‌شود

وی خاطر‌نشان می‌کند: همان‌طور که می‌دانید کود کمپوست از کلش درجه یک که از مزرعه چیده می‌شود و خشوی و عاری از خاک و آلودگی است و همچنین کود مرغی که تازه از سالن آمده باشد و ازت بالای ۵/ ۳ درصد داشته باشد طی یک فرآیند و عملیات ۲۱ روزه تولید می‌شود.

بر اساس گزارش‌های جهانی منتشر شده میزان تولید جهانی کلش گندم که در واقع یک محصول جانبی و نسبتا مغذی است و پس از برداشت دانه‌های گندم به دست می‌آید، سالانه بیش از ۵۲۹ میلیون تن در سراسر جهان است. قیمت هر کیلوگرم قارچ ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان در بخش عمده‌فروشی است

علی محمدی، دیگر فعال این صنعت نیز در خصوص قیمت قارچ اظهار می‌کند: در حال حاضر در بخش عمده‌فروشی هر کیلوگرم قارچ خوراکی بسته به کیفیت آن با نرخی بین ۳۲ تا ۳۴ هزار تومان عرضه می‌شود و در بخش خرده‌فروشی نیز قیمت قارچ بین ۳۹ تا ۴۴ هزار تومان متغیر است.

وی خاطر‌نشان می‌کند: با این وجود الان قیمت تمام شده یک کیلوگرم قارچ حدود ۳۸ هزار تومان است و به این ترتیب قارچ‌کاران کشور با زیان تولید و عرضه می‌کند. البته به این امید که از این دوران بحران مربوط به تعطیلات نوروز و ماه رمضان خارج شویم و قارچ را با قیمت به صرفه‌تری بفروشیم.

محمدی اظهار می‌کند: در واقع در ایام نوروز بازار قارچ راکد بود که عمدتا به دلیل کاهش مصرف خانوارها بوده است.

وی می‌افزاید: بد نیست بدانید که ۳۰ درصد قارچ تولیدی در استان تهران در بخش رستوران‌ها، فست‌فودی‌ها و غذاخوری‌ها استفاده می‌شود.

۱۰ تا ۲۰ درصد به بازارهای هدف صادر می‌شود و ۵۰ درصد قارچ تولیدی نیز مصرف خانگی دارد. به این ترتیب مصرف خانواده‌ها نقش پررنگی در پویایی بازار دارد.

این قارچ کار تصریح می‌کند: پس از ایام عید نیز وارد ماه رمضان شدیم و به این ترتیب با تغییر الگوی مصرف خانوارها در نیمه اول این ماه نیز بازار راکد بود و حال چند صباحی است که مجددا بازار پویا شده است و امیدواریم قیمت قارچ واقعی شود.