تا پایان سال کمبود روغن نداریم

 وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مشکل کنونی در حوزه روغن نباتی مساله تخصیص ارز است،گفت: درصد قابل توجهی از مواد اولیه مورد نیاز در صنعت روغن‌های خوراکی از خارج وارد می‌شود و به همین دلیل به‌شدت به بهای ارز و موجودی ارز متکی است و در این مدت با وجود مشکلات ارزی که به‌خاطر تحریم‌های ظالمانه آمریکا به وجود آمده، با تلاش‌های وزارت محترم صنعت و بانک مرکزی و شرکت‌های همکار در صنعت روغن کشور با تمام توان همچون سال‌های گذشته، پرقدرت سنگر تولید را حفظ کرده و نگذاشته‌ایم مردم عزیزمان در تامین این کالای اساسی به مشکل بر بخورند. 

خلخالی با اشاره به اینکه درحال‌حاضر دولت و بانک مرکزی در تلاشند تا بخشی از مشکلات را برطرف کنند به موضوع تهاتر ارزی با صادرکنندگانی که نتوانسته‌اند ارز خود را به کشور باز‌گردانند اشاره کرد و گفت: دولت در تلاش است تا با این تهاتر مشکل تولیدکنندگانی مانند تولیدکنندگان حوزه روغن را برطرف سازد ضمنا بانک مرکزی پرداخت مابه‌التفاوت ارز 4200 تومانی و ارز نیما را نیز تقبل خواهد کرد و به این ترتیب مواد اولیه با قیمت مناسب در اختیار تولیدکننده  قرار خواهد گرفت. 

مدیرعامل مارگارین با بیان اینکه اگر اتفاق خاصی نیفتد بازار فعلا در حوزه روغن باثبات خواهد بود و با کمبود خاصی در این محصول روبه‌رو نخواهیم شد، گفت: وزارت صمت در تلاش است تا بازار را متعادل نگه دارد لذا این روزها ارزهای مرغوب در اختیار تولیدکننده قرار می‌گیرد یا بازرگانی دولتی با واردات ارقام مناسب روغن خام در تلاش است مانع از بروز نوسان در این بازار شود.

به گفته خلخالی نسبت به یک ماه قبل نیز از منظر ذخایر استراتژیک در وضعیت مناسبی قرار داریم و به همین دلیل انتظار نمی‌رود مشکل خاصی در تولید روغن وجود داشته باشد. از سوی دیگر در گمرک نیز ذخایر مناسبی وجود دارد که با یک اراده قوی در حوزه ارز می‌توان آن را آزاد و به چرخه وارد کرد.

وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط حاکم بر اقتصاد کشور امکان پیش‌بینی بلند‌مدت در هیچ صنعتی وجود ندارد گفت: لذا هر نوع برنامه‌ریزی بلندمدت در حوزه روغن نیز عملی نیست؛ ولی درحال‌حاضر در ماه‌های آینده وضعیت بازار متعادل خواهد بود.