علی‌حسن سقایی، مدیرعامل شرکت مهندسی توان‌گستر دقیق، با بیان این مطلب به «دنیای‌اقتصاد» گفت: در سال ۹۱ پس از ظهور بحران‌ها، حمایت طرف قرارداد (وزارت نیرو) و سیستم بانکی کشور را نداشتیم و حتی برای دریافت تسهیلات از  بانک‌ها با نرخ ۲۶‌درصد هم باز ماندیم. وی افزود: حمایت نهادهای حاکمیتی از صنعت برق، باعث دلگرمی صنعتگران می‌شود، به‌عنوان مثال بسیاری از  معضلات و مشکلات پیمانکاران و صنعتگران برق در زمینه مالیاتی، امور بیمه تامین‌اجتماعی و آثار ناشی از شرایط تحریم و افزایش ناگهانی قیمت‌ها با تعامل بیشتر و حفظ حقوق طرفین، قابل حل و فصل است. این فعال صنعت برق با اشاره به قانون رفع موانع تولید سرمایه‌گذاری گفت: طبق این قانون، وزارت رفاه و سازمان تامین‌اجتماعی موظف‌ هستند حق بیمه تامین‌اجتماعی پیمانکاران طرح‌های عمرانی و غیرعمرانی را صرفا بر مبنای فهرست ارائه شده پیمانکار دریافت کنند.

سقایی تصریح کرد: در قانون دیگری با‌عنوان «حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی در تامین نیازهای کشور» سازمان تامین‌اجتماعی را بر دریافت حق بیمه طبق فهرست ارائه شده از طرف کارفرما موظف و جایگزین کردن هر روش به غیر از روش مذکور را ممنوع اعلام کرده است. وی ادامه داد: متاسفانه با وجود تصویب چنین قوانینی، سازمان تامین‌اجتماعی همواره به روش خود عمل و قوانین مصوب مجلس و دولت را نیز تفسیر به رای می‌کند و حتی شعب تامین‌اجتماعی به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند و هیچ‌گونه وحدت رویه‌ای در خصوص صدور مفاصا حساب بیمه قراردادها وجود ندارد. سقایی گفت: با توجه به عدم پایبندی سازمان تامین‌اجتماعی به قوانین، وزارت نیرو می‌تواند پیش از برگزاری تشریفات مناقصه و اجرای قرارداد، میزان حق بیمه قرارداد را از سازمان تامین‌اجتماعی استعلام و نتیجه را در اسناد قرارداد درج کند تا پیمانکاران و سازندگان تکلیف خود را بدانند.

مدیرعامل شرکت مهندسی توان‌گستر دقیق بیان کرد: به‌رغم تجربه تلخ سال‌های ۹۰ و ۹۱ در خصوص تحریم‌های بین‌المللی که منجر به توقف قراردادهای زیادی در صنعت برق شد و تاکنون بسیاری از آنها بلاتکلیف است، هم‌اکنون نیز قراردادهای زیادی بدون تعدیل نرخ ارز منعقد شده است که اگر به فوریت چاره‌ای برای حل مشکلات آن اندیشیده نشود، دچار سرنوشت قراردادهای سال‌های ۹۰ و ۹۱ خواهند شد. مدیرعامل شرکت مهندسی توان‌گستر دقیق با اشاره به زمینه فعالیت این شرکت، گفت: این شرکت در زمینه طراحی، تامین تجهیزات و احداث پست‌های فشار قوی برق، خطوط نیرو و نیروگاه‌ها فعالیت دارد. با توجه به افزایش حجم پروژه‌های شرکت از سال ۱۳۸۷، تصمیم گرفتیم به‌منظور طراحی و مهندسی پروژه‌ها، از میان دانشجویان نخبه این حوزه نفراتی را برای همکاری انتخاب کنیم.

سقایی تصریح کرد: پس از نوسانات نرخ ارز در سال ۹۰ و ۹۱ و افزایش تورم، پویایی شرکت با مشکل روبه‌رو شد. از دست دادن نیروها و نوابغ آموزش دیده، ناتوانی در اجرای کامل تعهدات و توقف قراردادهای بزرگ، تنها بخشی از آسیب‌های وارده بر صنعت برق ایران در آن سال‌ها بود. وی گفت: انتقاد بزرگی که فعالان این صنعت همواره نسبت به مسوولان امر مطرح می‌کنند، فقدان یک نهاد یا شخص تصمیم‌گیر، سیاست‌گذار و پاسخگو است.  نبود چنین نهادی باعث از دست دادن سرمایه‌های اجتماعی و مالی این صنعت تاکنون بوده است. مدیرعامل شرکت توان‌‌گستر دقیق درباره فعالیت‌های برون‌مرزی این شرکت، گفت: در زمینه نصب و راه‌اندازی، با همکاری شرکت‌های تامین کننده داخلی، سه پست برق را در سال ۱۳۸۶ در سنگال و چهار پست برق در یمن نصب و راه‌اندازی کردیم. هر چند توسعه فعالیت در منطقه با حضور در عراق ادامه پیدا کرد اما متاسفانه به‌دلیل ظهور گروه‌های تروریستی و بحرانی‌شدن وضعیت ایمنی در این کشور، حضور ما در عراق موفقیت‌آمیز نبود.