به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، پس از لرستان، استان‌های کهگیلویه‌و‌بویراحمد با یک‌هزار و ۱۲ میلی‌متر و چهارمحال‌و‌بختیاری با ۹۶۶ میلی‌متر، رکورددار پربارش‌ترین استان‌های کشور در سال آبی ۹۸-۹۷ معرفی شده‌اند. همچنین پس از سیستان و بلوچستان، استان‌های یزد با ۱۱۱ میلی‌متر و خراسان‌جنوبی با ۲۷/ ۱۴۳ میلی‌متر کم‌بارش‌ترین استان‌های کشور گزارش شده‌اند. این گزارش حاکی‌است، حجم بارش‌های کشور از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ (اول مهرماه) تا ۱۴ اردیبهشت ۹۸ به ۳/ ۳۱۹ میلی‌متر رسیده که در مقایسه با میانگین ۱۱ ساله اخیر از حدود ۱۹۰ میلی‌متر افزایش برخوردار بوده است.

بر اساس آمار بارندگی تجمعی حوضه‌های آبریز درجه‌ یک کشور، میزان بارندگی‌ها طی مدت مشابه سال آبی ۹۷-۹۶ در این حوضه‌ها ۱۴۰ میلی‌متر گزارش شده است. این میزان بارش، از سال آبی گذشته ۱۲۸ درصد بیشتر شده و نسبت به میانگین بلندمدت ۵۰ ساله از ۴۵ درصد و در مقایسه با میانگین ۱۱ ساله اخیر (از سال آبی ۸۷-۸۶ تا سال آبی ۹۷-۹۶) از ۶۸ درصد رشد برخوردار بوده است. بر اساس این گزارش، میزان بارش امسال در حوضه آبریز خلیج‌فارس و دریای عمان با ۵۲۵ میلی‌متر، از حوضه آبریز دریای خزر با ۸/ ۴۸۵ میلی‌متر که تا پیش‌از این، اغلب پربارش‌ترین حوضه‌ آبریز اصلی کشور محسوب می‌شده، پیشی گرفته است.

در آمار بارش تجمعی از اول مهرماه تا ۱۴ اردیبهشت‌ماه، نسبت به میانگین ۵۰ ساله حدود ۲۲۰ میلی‌متر افزایش مشاهده می‌شود.

بر همین اساس، حوضه آبریز خلیج فارس و دریای عمان با ۱/ ۵۲۵ میلی‌متر بارش و حوضه آبریز مرزی شرق با ۱۰۰ میلی‌متر به ترتیب از بیشترین و کمترین میزان بارندگی حوضه‌های آبریز درجه‌ یک برخوردار بوده‌اند. بر اساس این گزارش، میزان بارندگی سال آبی جاری در حوضه مرزی شرق ۷ درصد بیشتر از متوسط بلندمدت ۵۰ساله اخیر گزارش شده است.

در عین حال بر اساس گزارش «ایسنا» ورودی آب به سدهای کشور از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون به ۰۸/ ۶۴ میلیارد مترمکعب رسیده، که این رقم در مقایسه با ورودی ۱۵/ ۱۶ میلیارد مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته ۲۹۷ درصد افزایش داشته است. روند افزایشی بارندگی‌ها موجب شده است تا ایران پربارش‌ترین سال آبی نیم قرن اخیر خود را تجربه کند و حجم بارندگی تمامی استان‌ها از مدت میانگین ۵۰ سال اخیر کشور هم فراتر برود. سدهای ایران نیز تحت‌تاثیر بارندگی‌های مناسب سال آبی جاری وضعیت بسیار مناسبی را تجربه می‌کنند؛ به‌طوری که ورودی آب به سدها از ابتدای مهرماه سال گذشته تاکنون به ۰۸/ ۶۴ میلیارد مترمکعب رسیده که این رقم در مقایسه با ورودی ۱۵/ ۱۶ میلیارد مترمکعبی مدت مشابه سال گذشته ۲۹۷ درصد افزایش داشته است. در حال حاضر میزان ذخیره آب سدهای کشور با رشد ۶۰ درصدی نسبت به سال گذشته به ۳۹/ ۷۴ میلیارد مترمکعب رسیده است و ۷۹ درصد از ظرفیت مخزن سدهای کشور نیز پر شده است. میزان خروجی از سدها نیز با افزایش ۲۰۲ درصدی به ۳۱/ ۴۴ میلیارد مترمکعب رسیده است که همین امر نوید سال زراعی بسیار مناسبی را می‌دهد. بارش‌های مناسب سال آبی جاری باعث شده است تا از میان ۱۷۸ سد مهم کشور حدود ۸۳ سد بزرگ که ۵۹ درصد از ظرفیت کل مخازن سدهای کشور را شامل می‌شوند بین ۹۰ تا ۱۰۰ درصد پر شده باشند. بنا بر اعلام وزارت نیرو، هم‌اکنون ۹۲ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز خلیج فارس، ۷۸ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز دریاچه ارومیه، ۷۰ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز هامون، ۶۱ درصد مخازن سدهای حوضه‌های آبریز دریای خزر و مرکزی و ۵۶ درصد مخازن سدهای حوضه آبریز سرخس نیز پر است.

سیلاب‌های فروردین‌ماه در کنار بارش‌های مناسب چند ماه اخیر موجب شده است تا سدهای استان خوزستان نیز در وضعیت بسیار مطلوبی قرار گیرند؛ به‌طوری که ورودی به سدهای استان از ابتدای سال آبی جاری تاکنون به حدود ۵/ ۳۷ میلیارد مترمکعب رسیده است. این رقم سال گذشته در چنین زمانی تنها هفت میلیارد مترمکعب بوده است. در حال‌حاضر ۹۴ درصد مخازن سدهای خوزستان پر است و آب موجود در مخزن سدهای استان با افزایش ۷۴ درصدی نسبت به سال قبل به بیش از ۲۳ میلیارد مترمکعب رسیده است.