همایون حائری تصریح کرد: تابستان سال گذشته با اقدام‌های صورت‌گرفته در پیک بار بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ مگاوات در کشور صرفه‌جویی شد، آن هم در شرایطی که با کمبود تولید نیروگاه‌های برقابی در کشور مواجه بودیم.

حائری با بیان اینکه خوزستان به تنهایی ۵۰۰ مگاوات صرفه‌جویی داشت و اگر بتوانیم این ۵۰۰ مگاوات را برای سال ۹۸ هم ادامه دهیم، یک‌هزار مگاوات صرفه‌جویی خواهد شد، افزود: اگر این یک‌هزار مگاوات در بخش مصرف را به بخش تولید منتقل کنیم و تلفات شبکه انتقال و توزیع و مصرف داخلی نیروگاه‌ها را نیز در نظر بگیریم، باید هزار و ۵۰۰ مگاوات نیروگاه نصب می‌کردیم تا هزار مگاوات صرفه‌جویی شده را برای ما تولید می‌کرد. وی ادامه داد: این هزار و ۵۰۰ مگاوات در خوزستان برابر است با ۱۵ هزار میلیارد تومان در شرایط فعلی و دو هزار و ۲۰۰ مگاوات صرفه‌جویی معادل ۳۰ هزار میلیارد تومان صرفه‌جویی در کشور است و این عدد چیزی حدود ۵/ ۱ برابر درآمد صنعت برق است. معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با بیان اینکه این روند آغاز شده را باید بتوانیم ادامه دهیم، اظهار کرد: امسال هم با این رشد ۱۵ درصدی مصرف که تا این لحظه با آن مواجه هستیم باید اقدامات مدیریت مصرفی سال گذشته را در دستور کار قرار دهیم.

حائری گفت: ۱۹ خرداد که تاریخ شروع اقدامات مدیریت مصرف در سال گذشته از خوزستان بوده را به‌عنوان «روز مدیریت مصرف» نام‌گذاری کرده‌ایم و برنامه‌هایی نیز در همین راستا و با هدف کاهش پیک بار برنامه‌ریزی شده که در همان روز اعلام خواهد شد. وی تاکید کرد: امیدوارم تابستان بدون مشکلی را با برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته پشت سر بگذاریم و در برنامه‌ریزی‌های سال‌های آینده در کنار سرمایه‌گذاری‌هایی که انجام می‌شود مدیریت مصرف نیز در نظر گرفته و دیده شود. استاندار خوزستان نیز در این نشست تصریح کرد: پایداری شبکه برق در سیلاب اخیر نشان از تلاش‌های شبانه‌روزی در مدت سیل و کارهای خوبی است که در گذشته در تقویت و به روزرسانی زیرساخت‌های برق صورت گرفته است.

غلامرضا شریعتی افزود: سال گذشته با وجود کاهش تولید نیروگاه‌های برقابی به دلیل خشکسالی، با مدیریت مصرف و کاهش ساعات اداری شبکه برق استان پایدار بود و امسال نیز باید آن تجربه موفق را تکرار کنیم. وی ادامه داد: مصرف برق خوزستان در روز گذشته ۶ هزار و ۲۶۲ مگاوات بود و رشدی ۱۵ درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال قبل نشان می‌دهد و این افزایش مصرف لزوم شروع اقدامات مدیریت مصرف و کاهش ساعات اداری برای حفظ پایداری شبکه برق را نشان می‌دهد.  استاندار خوزستان اظهار کرد: به همین دلیل ساعت کاری ادارات خوزستان از اول خرداد تا ۱۸ خرداد از ساعت ۷ تا ۱۳:۳۰  و از ۱۹ خرداد از ۷ تا ۱۳ خواهد بود و شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای استان وظیفه دارند که بر اجرای صحیح این برنامه و کاهش مصرف برق نظارت داشته باشند. مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان نیز در این نشست گفت: سال گذشته برای اولین بار رشد مصرف برق منفی بوده است و این نتیجه اقدامات انجام شده و هماهنگی‌های صورت گرفته در کاهش ساعت اداری بوده است. «محمود دشت‌بزرگ» با بیان اینکه کاهش ساعت اداری در سال گذشته باعث شده تا ۲۶۳ مگاوات در شبکه صرفه‌جویی شود، بیان کرد: برای سال ۹۸ نیز پیشنهاد می‌کنیم با توجه به افزایش دما و وارد شدن به محدوده بالای ۶ هزار مگاواتی و رشد ۱۵ درصدی مصرف برق در روز گذشته، از ابتدای خرداد ساعات اداری کاهش یابد. وی تصریح کرد: نیاز مصرف تابستان پیش‌رو هشت هزار و ۸۸۰ مگاوات برآورد شده که با کارهای مدیریت مصرفی و صرفه‌جویی ۹۶۱ مگاواتی باید بتوانیم آن را در هفت هزار و ۹۱۹ مگاوات همانند سال قبل نگه داریم.