از سوی دیگر چالش‌های مربوط به تامین ارز و موانع بانکی و پولی فعالان تولیدی را در مضیقه قرار داد و اجازه رشد تولید و رشد صادرات را به  این صنعت نداد؛‌ در همین راستا فعالان تاکید می‌کنند که موانع نشات گرفته از بی‌ثباتی و جهش‌های ماه‌های گذشته نرخ ارز،‌ به چالش تامین نقدینگی شرکت‌های تولیدی دامن‌زده و هزینه‌های تولید را به شدت افزایش داده است. از این منظر، نتیجه عوامل بازدارنده مذکور این است که درحال‌حاضر کارخانه‌ها و واحد‌های تولیدی فعال در بخش لوازم‌خانگی، با ۲۰ تا ۳۰ درصد از ظرفیت خود کار کنند. ‌‌از سوی دیگر، فعالان این بخش مساله قاچاق را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین مشکلات صنعت لوازم‌خانگی در کانون توجه قرار می‌دهند؛ به گفته عضو هیات‌مدیره انجمن لوازم‌خانگی، نرخ دلار برای تولیدکنندگان ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان تمام می‌شود، درحالی‌که کالای قاچاق با دلار ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومانی وارد کشور می‌شود. تولیدکنندگان لوازم‌خانگی، برای حل چالش‌های مورد اشاره، خواستار شناسایی حلقه‌های مفقوده این صنعت توسط متولیان شده‌اند. مدیرکل تنظیم بازار وزارت صمت در پاسخ به مطالبات و دغدغه‌های فعالان، راهکارهای سیاستی جدید این وزارتخانه برای عبور از چالش‌های لوازم‌خانگی را تشریح کرده است. به گفته محمدرضا کلامی، در سیاست جدید تمام هدف‌گذاری‌ها معطوف به ظرفیت‌های تولید در داخل شده است، در این چارچوب تسهیل‌کننده، مکاتبات استفاده از ال‌سی‌های داخلی از طریق سیستم بانکی صورت گرفته است، همچنین مجوز پیش‌فروش محصولات و استفاده از منابع سرگردان به نفع تولید صادر شده و مقرر شده است با هدف خودکفایی در دوره تحریم، تسهیلات و منابع بیشتری برای حمایت از تولیدکنندگان تخصیص یابد.

در همین رابطه محمدرضا فریوری، عضو هیات‌مدیره انجمن لوازم‌خانگی ظرفیت فعال کارخانه‌های لوازم‌خانگی را ۲۵ تا ۳۰ درصد عنوان کرد و به خبرگزاری فارس گفت: نرخ دلار برای تولیدکنندگان ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان تمام می‌شود، درحالی‌که کالای قاچاق با دلار ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان به کشور وارد می‌شود. فریوری در مورد الزامات تحقق شعار رونق تولید اظهار کرد: در این زمینه تامین ارز مورد نیاز تولیدکنندگان و انتقال پول مهم‌ترین مساله است. فریوری با بیان اینکه سیستم بانکی در جهت تامین نقدینگی واحدهای تولیدی عمل نمی‌کند، تصریح کرد: قاچاق کالا طی چند ماه اخیر به شدت افزایش یافته درحالی‌که تامین مواد اولیه تولیدکنندگان با مشکل روبه‌رو است، قاچاق کالا نیز به سهولت و با حجم بالا صورت می‌گیرد. وی با تاکید بر اینکه قاچاق کالا درحال‌حاضر بسیار با صرفه است گفت: تولیدکنندگان باید دلار نیمایی ۱۱ هزار تومانی را خریداری کنند که با احتساب تعرفه ۲۵ درصدی واردات قطعات و مواد اولیه، نرخ دلار برای بخش تولید حدود ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان تمام می‌شود. به این قیمت باید هزینه‌های سربار تولید و دستمزد را نیز اضافه کنیم. عضو هیات‌مدیره انجمن لوازم‌خانگی ادامه داد:  در این شرایط، مصرف‌کننده نیز ترجیح می‌دهد کالای خارجی را با قیمت پایین‌تر خریداری کند. به گفته وی، درحال‌حاضر مواد اولیه و قطعات مورد نیاز صنعت لوازم‌خانگی با ارز نیمایی تامین می‌شود و ارز دولتی سهمی در تامین مواد اولیه ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر،  مدیر کل تنظیم بازار وزارت صمت در یک برنامه تلویزیونی درباره تمهیدات وزارت صمت برای تنظیم بازار لوازم‌خانگی گفت: هزار و ۵۶۴ واحد فعال تولیدی در زمینه لوازم‌خانگی داریم که ۶۵ هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده‌اند. بیش از ۷۰۰ جواز تاسیس جدید صادر شده که می‌تواند ۲۸ هزار شغل جدید ایجاد کند. محمدرضا کلامی افزود: در حمایت از تولید اتکا را بر تولید داخل قرار داده‌ایم بنابراین به هر میزان که کشور نیاز داشته باشد ظرفیت تولید در داخل کشور فراهم است. در سال ۹۷ به دلیل تحریم‌ها برخی برندهایی که در کشور عرضه می‌شد ما را ترک کردند بنابراین با سیاست‌گذاری‌های لازم اتکا را بر تولید قرار دادیم. او گفت: با استفاده از شرایط تحریم به‌عنوان یک فرصت پیش آمده می‌توانیم به سمت تولید برویم و واردات را ممنوع کنیم. افزایش تولید موجب سرشکن شدن قیمت‌ها و رقابت بیشتر در زمینه کیفیت بهتر خواهد شد. بزرگ‌ترین مشکل تولید ما تیراژ بالای محصولات خارجی بود که با تعرفه حمایتی ۳۶درصدی در زمان آزاد بودن واردات تولید‌کننده مجبور بود از ارز بازار استفاده کند که مهم‌ترین دغدغه واحدهای تولیدی رقابت با واحدهای خارجی بود که محصولاتشان بیشتر از راه قاچاق وارد کشور می‌شد. او افزود: یکی از علل کاهش تولید در سال ۹۷ این بود که واحدهای تولیدی امکان افزایش در تیراژ تولید نداشتند که تصمیم بر این شد عطش و نیاز بازار با پیش‌فروش برطرف شود. کلامی در ادامه گفت: مکاتبات استفاده از ال‌سی‌های داخلی در بانک‌ها انجام شده است. مجوز پیش‌فروش محصولات و استفاده از منابع سرگردان به نفع تولید نیز صادر شده است. همچنین برای خودکفایی در زمان تحریم نیز باید منابع و تسهیلات بیشتری اختصاص یابد. کلامی گفت: در ساخت تولیدات داخلی برنامه‌ریزی تولید قطعه در داخل در دولت انجام شده است تا برای رقابت با محصول و قطعه خارجی شرایط فراهم باشد.

همچنین حمیدرضا غزنوی عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی گفت: وضعیت تولیدات با برند ایرانی برای انجام کار تولید مناسب است اما شوک اقتصادی که در سال ۹۷ بر صنعت لوازم‌خانگی وارد شد موجب کاهش تولید ۲۳ درصدی یخچال و ۴۱ درصدی ماشین لباسشویی و افت تولید نسبت به سال ۹۶ شد. او گفت: در تکانه‌های اقتصادی و شوک‌های اقتصادی اگر حمایت از قبل نباشد با کاهش تولید مواجه می‌شویم که منجر به افزایش بی‌رویه قیمت‌ها می‌شود. غزنوی با بیان اینکه شرایط بازار لوازم‌خانگی فعلا متعادل است گفت: باید تلاش کنیم با افزایش تولید برندهای داخلی به مقیاس اقتصادی برسیم. او افزود: در شرایط تحریم باید به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کنیم که برندهای تولیدی داخل توسعه پیدا کنند.