کارنامه صدور ضمانت برای صنایع کوچک طی سه سال

به گفته وی از این تعداد، ۳۶۱ ضمانت‌نامه سرمایه در گردش صادر یا تمدید شد که ارزش این ضمانت‌نامه‌ها ۳۲۲۳ میلیارد ریال بوده و در مجموع صدور ضمانت‌نامه به‌عنوان سرمایه در گردش بیشترین موضوع ضمانت‌نامه‌ها بوده است. همچنین در مدت یاد شده ۱۸۳ ضمانت‌نامه در حوزه طرح‌های ایجادی به ارزش یک هزار و ۹۱۴ میلیارد ریال، ۱۲۵ فقره ضمانت‌نامه در حوزه حسن انجام کار به ارزش ۲۲۵ میلیارد ریال، ۷۰ فقره ضمانت‌نامه در حوزه طرح‌های توسعه‌ای و به ارزش ۵۳۱ میلیارد ریال، ۶۳ ضمانت‌نامه به ارزش ۱۴۹ میلیارد ریال در حوزه پیش‌‌پرداخت، ۲۳ فقره ضمانت‌نامه در حوزه شرکت در مناقصه به ارزش ۳۷ میلیارد ریال و ۱۴ فقره ضمانت‌نامه در حوزه اعتبار خرید به ارزش ۹۸ میلیارد ریال تمدید یا صادر شده است.

مدیرعامل صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک درباره اولویت‌های صدور ضمانت‌نامه هم گفت: طرح‌های دانش‌بنیان دارای مجوز، واحدهای صادراتی دارای سوابق صادراتی در سه سال گذشته، طرح‌های ایجادی با پیشرفت فیزیکی حداقل ۶۰ درصد، تامین سرمایه در گردش جهت افزایش ظرفیت تولید واحدها، طرح‌های توسعه که با ظرفیت کامل در حال حاضر فعالیت می‌کنند و طرح‌های اشتغال‌زا اولویت‌های صدور ضمانت‌نامه هستند.

اثر کرونا بر صنایع کوچک

این مقام مسوول در ادامه درباره اثرات شیوع ویروس کرونا بر فعالیت صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری‌های صنایع کوچک، تصریح کرد: صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک به واسطه مسوولیتی که در زمینه صدور ضمانت‌نامه برای تسهیل امر تامین مالی واحدهای صنعتی کوچک دارد، طبیعتا اتفاقاتی مثل ویروس کرونا که فعل و انفعالات فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی کشور را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، بر فعالیت‌های متعارف این صندوق نیز اثر می‌گذارد. به‌عنوان مثال بخشی از اقساط واحدهای صنعتی کوچک که ما برای آنها تضامینی را صادر کردیم و به نظام بانکی یا سایر ذی‌نفعان ارائه دادیم در بازپرداخت دچار مشکلاتی می‌شوند یا بازپرداخت را به خود سیستم بانکی با تاخیر پرداخت می‌کنند که آثار آن متوجه کار صندوق می‌شود. وی افزود: کرونا در ماه‌های پایانی سال گذشته اتفاق افتاد و در آن مقطع گرفتاری‌هایی برای دستگاه‌های دولتی و... ایجاد شد. کاری که در صندوق در واکنش به این مشکلات و در مسیر سیاست‌های کلی اقتصادی مملکت انجام دادیم این بود که در اولین گام، بدهی‌های اسفند ۱۳۹۸، فروردین و اردیبهشت ۱۳۹۹ واحدهای تولیدی ضمانت گیرنده را معلق نگه داشتیم و مقرر شد که از خرداد، بازپرداخت اقساط صورت گیرد. در واقع براساس تصمیمات اتخاذ شده، در این سه ماهه کسانی که مشکل پرداختی داشتند به پایان دوره منتقل شد.

حمایت از طرح‌های نیمه تمام

مقیسه با بیان اینکه تولید و رونق تولید پیشران اصلی رشد و توسعه در اشتغال‌زایی خواهد بود، تصریح کرد: امسال در همین راستا و به همین مناسبت، سال جهش تولید، وزارت صنعت، معدن و تجارت به‌عنوان متولی امر تولید و تجارت و مخصوصا تنظیم بازار، از ابتدای سال جاری، تحقق محورهای چهارگانه‌ای را در نظر گرفته است. محور نخست همان عنوان جهش تولید است. در این راستا اتمام طرح‌های نیمه تمام یکی از جهت‌گیری‌هایی است که به بحث جهش تولید کمک می‌کند. وی افزود: هم کارشناسان اقتصادی و هم متخصصان در بدنه اجرایی وزارتخانه به این جمع‌بندی رسیده‌اند که باید به سمت حمایت از طرح‌های نیمه تمام حرکت کنیم و آن دسته از طرح‌های نیمه‌تمامی که در سنوات گذشته استارت اجرایی شان خورده باید در مرحله اتمام کار قرار بگیرند.

در این راستا صندوق هم منطبق با همین سیاست حرکت کرده است و از طریق سایت مجموعه، اطلاع‌رسانی دقیقی درباره آنها انجام شده است. به‌طور کلی این شفافیت یکی از ویژگی‌های فعالیت صندوق است، به‌طوری‌که تمام دستاوردها و عملکردها در اختیار مخاطبان و فعالان اقتصادی قرار می‌گیرد و صندوق تلاش می‌کند ارتباط دوسویه و چند سویه‌ای را در این خصوص ایجاد کند.

امتیازات ویژه برای صادرکنندگان

مقیسه درباره محور دوم یعنی بحث توسعه صادرات و مدیریت واردات، تصریح کرد: صندوق در مسیر برنامه‌های کلان وزارت صمت شروع به انجام اقداماتی کرده است. از جمله اینکه جلساتی با بانک توسعه صادرات برای تمرکز بر تولیدکنندگانی که در زمینه صادرات هم فعالیت می‌کنند داشتیم تا در مدل‌های اعتباری و همچنین در کمیته و هیات‌مدیره این تولیدکنندگان امتیازات خاص و ویژه‌ای را برایشان در نظر بگیریم. وی در ادامه درباره آسیب‌های تحریمی در بخش صنایع کوچک، تصریح کرد: موضوع تحریم‌ها آنقدر روشن است که نیاز به توضیح ندارد.