به گزارش «خبرگزاری مهر» یک مقام مسوول در این رابطه گفت: میزان بارش‌های تهران از ابتدای مهر تا انتهای دی‌ماه سال جاری، ۱۳۸ میلی‌متر است که در مدت مشابه سال گذشته این میزان رقم ۵/ ۱۵۱ میلی‌متر بود که نشان از کاهش ۹ درصدی دارد. محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران، حجم ذخایر آب سدهای پنج‌گانه تهران را در ۳۰ دی‌ماه ۵۷۰ میلیون مترمکعب عنوان کرد و گفت: این حجم ذخیره در روز مشابه سال گذشته ۶۲۹ میلیون مترمکعب بوده است که نشان‌دهنده کاهش ۵۹ میلیون مترمکعبی میزان ذخیره آب سدها در مقایسه با سال گذشته است.

وی میزان ذخیره حال حاضر مخزن سد امیرکبیر را ۹۵ میلیون مترمکعب دانست و ادامه داد: این رقم در روز مشابه سال گذشته ۱۰۲ میلیون مترمکعب بوده است. وی همچنین ذخیره فعلی سد لتیان را ۲۲ میلیون مکعب، سدلار ۴۴، سد طالقان ۲۵۷ و سد ماملو را ۱۵۲ میلیون مترمکعب اعلام کرد که این احجام در روز مشابه سال قبل به ترتیب ۳۰، ۴۸، ۲۶۳ و ۱۸۶ میلیون مترمکعب بوده است.

کاهش ورودی آب به مخازن سدهای تهران

شهریاری همچنین با بیان اینکه از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۴۰ میلیون متر مکعب آب به دریاچه‌های ۵ سد تهران وارد شده است، افزود: این رقم در مدت مشابه سال آبی گذشته ۲۵۱ میلیون متر مکعب بود که نشان‌دهنده کاهش ۵ درصدی است. مدیر دفتر بهره‌برداری و نگهداری از تأسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای تهران توضیح داد: میزان بارش‌های استان تهران از ابتدای سال آبی جاری تا انتهای دی‌ماه ۱۳۸ میلی‌متر بوده است که در مدت مشابه سال گذشته میزان نزولات جوی ۵/ ۱۵۱ میلی‌متر بود که حاکی از کاهش ۹ درصدی حجم بارندگی‌ها است که این موضوع یکی از دلایل کاهش ورودی آب به مخازن سدهای پنج‌گانه تهران و همچنین کاهش ذخیره آب سدهای تامین‌کننده آب شرب تهران است.

افزایش بارندگی‌ها در بهمن‌ماه

این مقام مسوول اظهار کرد: امیدواریم با پیش‌بینی‌های انجام شده از سوی سازمان هواشناسی مبنی بر اینکه میزان بارندگی‌ها در بهمن‌ماه کمی بالاتر از نرمال است شاهد افزایش بارندگی و به تبع آن افزایش حجم ورودی آب به سدها باشیم. البته انتظار بارش برف به‌عنوان ذخایر پایدارتر برای فصل بهار و فصول گرم سال را نیز داریم.

وی درباره اینکه با توجه به پیش‌بینی بارش‌ها در بهمن‌ماه آیا پیش‌بینی لازم برای مدیریت و مهار سیلاب داشته‌ایم، گفت: به‌طور معمول آزادسازی آب به منظور مدیریت سیلاب‌ها در مخازن سدها در این فصل انجام نمی‌شود و با توجه به حجم ذخایر آبی که در حال حاضر داریم هنوز به مرحله رهاسازی آب برای مدیریت سیلاب نرسیده‌ایم، اما بررسی‌های لازم به لحاظ برف سنجی در حوضه آبریز سدهای تحت پوشش دردست انجام است و بر اساس نتایج به‌دست آمده و پیش بینی‌های هواشناسی و میزان بارندگی در حوضه، برآورد روان‌آب‌های ورودی به سدها محاسبه و طبق برنامه مدیریت منابع و مصارف سدها آمادگی کنترل و مدیریت سیلاب‌ها در مجموعه سدهای پنج‌گانه تهران با در نظر گرفتن حجم ذخیره فعلی و مصارف برنامه‌ریزی شده وجود دارد.

شهریاری تصریح کرد: شرایط مخازن سدهای تهران برای مدیریت سیلاب کاملا شرایط مناسب و مطمئنی است و در صورت نیاز آماده‌ایم تا مخازن را آبگیری کنیم ولی در حال حاضر آزادسازی آب از سدها طبق برنامه‌ریزی و صرفا به جهت تامین نیاز آبی پایین دست و مصارف شرب، صنعت و کشاورزی انجام می‌شود.

این مقام مسوول در پایان با اشاره به شرایط کرونایی حاکم در کشور و به‌خصوص در استان‌های تهران و البرز و ضرورت وجود منابع آبی پایدار به جهت رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی از هموطنان خواست صرفه جویی و مصرف بهینه آب را همواره مدنظر داشته باشند.