مدیرعامل توانیرگفت: از مردم خواهش می‌کنیم با کاهش مصرف خود، کمک کنند تا برای صنایع فولادی که بعضی از آنها در حال تولید اکسیژن برای بیماران کرونایی هستند، مشکل پیش نیاید. محمدحسن متوالی‌زاده، در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: امسال سال بسیار سختی برای صنعت برق بود؛ گرما و خشکسالی بی‌سابقه و مصرف بالای برق چالش‌هایی برای ما و برخی اوقات محدودیت و مزاحمت‌هایی برای مردم ایجاد کرد که لازم است عذرخواهی کنم.

وی افزود: خشکسالی امسال در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بود، در حالی که هیچ نهادی پیش‌بینی نکرده بود امسال با خشکسالی بی‌سابقه در نیم قرن اخیر مواجه می‌شویم، حتی امسال گرم‌ترین سال برای ایران بود و این موضوع نیز پیش‌بینی نشده بود، چرا که تغییرات اقلیم موجب کاهش احتمال صحت پیش‌بینی‌های قبلی شده است.  متولی‌زاده با بیان اینکه ۷ هزار مگاوات از تولید نیروگاه‌های برقابی از دسترس خارج شد، گفت: مصرف کشاورزی به دلیل نیاز به آبیاری افزایش یافت، افزایش گرمای ۵ درجه‌ای در فروردین و ۳ درجه افزایش در تابستان منجر به رشد ۵ هزارمگاواتی برق شد، همچنین مهمان ناخوانده‌ای به نام رمزارز غیرمجاز، برق کشور را می‌بلعد و اختلال ایجاد می‌کند. مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه به‌رغم این شرایط همراهی مردم و همکاری صنایع بزرگ و رسانه‌ها موجب شد بتوانیم بخشی از بار شبکه را جابه‌جا کرده و در مصرف برق نیز در ساعات پیک اصلاحاتی داشته باشیم؛ مصرف صنایع تغییر محسوسی داشت به طوری که در روزهای گذشته محدودیتی اعمال نشد اما در هفته جاری به دلیل گرمای شدید و عدم‌حساسیت مردم، مصرف رشد داشته به طوری که دیروز مشکل داشتیم.

وی افزود: با کاهش دمای محیط و روشنایی، به‌راحتی می‌توانیم این شرایط را پشت سر بگذاریم، بنابراین نیاز به همکاری مردم و صنایع داریم؛ به‌عبارت دیگر مصرف‌کننده به همان اندازه تولیدکننده در مدیریت برق نقش دارد.

متولی‌زاده با بیان اینکه اگر مردم در مصرف همکاری نکنند در صنایع محدودیت ایجاد خواهد شد، گفت: اختلال در تامین برق، علاوه بر صنعت، منجر به اختلال در تولید اکسیژن بیماران کرونایی خواهد شد، بنابراین خاموش کردن یک لامپ اضافه کمک شایان توجهی برای عبور از موج کرونا خواهد بود و مجبور نمی‌شویم خاموشی زمان‌بندی شده طی روزهای آینده را  اعمال کنیم. مدیرعامل توانیر درخصوص صادرات برق گفت: صادرات برق به حداقل رسیده و تلاش کردیم واردات برق را افزایش دهیم به طوری که صادرات برق به عراق که در هفته گذشته به ۵۰ مگاوات رسیده بود، اکنون به صفر رسیده و صادرات برق به افغانستان نیز حدود ۱۰۰ مگاوات است که این ارقام کوچک نسبت به نیاز ۶۶ هزار مگاواتی برق در کشور بسیار ناچیز است.

وی افزود: واردات برق نیز در روز یکشنبه ۳۵۰ مگاوات بود در حالی که در بیشترین میزان، در تابستان امسال واردات ۶۵۰ مگاواتی را هم داشتیم؛ در هر حال نیاز است روند مصرف را اصلاح و همکاری لازم را داشته باشیم تا از این منبع کشور به‌درستی استفاده شود.