در مراسم رونمایی از این کتاب، نایب‌‌‌رئیس اتاق ایران با انتقاد از بی‌‌‌توجهی جامعه به مفاهیم اقتصادی، چه در سطح سیاستگذاران و چه در سطح مردم، گفت: بی‌‌‌اطلاعی و نبود درک درست از موضوعات اقتصادی، اثرات منفی بر نوع سیاست‌‌‌ها و برنامه‌‌‌های اقتصادی کشور داشته و از سویی باعث شده است تا مردم نیز به دلیل آشنا نبودن با این مفاهیم خواسته‌‌‌ها و انتظارات نادرستی از برنامه‌‌‌ریزان کشور داشته باشند.  بر اساس اظهارات حسین سلاح‌‌‌ورزی، حتی در ۵۰سال اخیر گروهی از صاحبان بنگاه‌‌‌ها به جای تلاش برای رقابتی کردن تولید و ارتقای بهره‌‌‌وری در پی استفاده بیشتر از فضای رانتی بودند که طی این سال‌ها این امر به دلیل فقدان آشنایی لازم سیاستگذاران کشور با موضوعات اقتصادی ایجاد شده است. نایب‌‌‌رئیس اتاق ایران، بی‌‌‌توجه بودن به اصول پایه‌‌‌ای اقتصاد در روند مذاکرات و چانه‌‌‌زنی‌‌‌ها را نیز مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: متاسفانه این موضوع در بین افراد سیاسی کشور هم وجود دارد و در عین حال گزارش‌‌‌هایی از جایگاه ایران از نظر شاخص‌‌‌های اقتصادی در مقایسه با دیگر کشورها تهیه می‌شود که بر مبنای واقعیت نیستند.  سلاح‌‌‌ورزی ادامه داد: کتاب «اقتصاد برای سیاستگذاران؛ راهنمایی برای غیراقتصادی‌‌‌ها» نگارش روان و ساده‌‌‌ای دارد که آقای خیرخواهان در کنار چند کتاب دیگر آن را پیشنهاد دادند و ما ترجمه آنها را در دستورکار قرار دادیم. توصیه می‌‌‌کنم به همت معاونت استان‌‌‌ها و تشکل‌های اتاق ایران برای برخورد مناسب با تعارض منافع و پرهیز از تک‌‌‌بعدی‌نگری، این کتاب در اختیار همه تشکل‌ها و اتحادیه‌‌‌ها قرار گیرد. بدون شک توجه به آنچه در این کتاب‌‌‌ها آمده، بسیار ضروری است. در ادامه مترجم کتاب «اقتصاد برای سیاستگذاران؛ راهنمایی برای غیراقتصادی‌‌‌ها» با تاکید بر اینکه هرکس تاریخ را فراموش کند محکوم به تکرار آن است، دانش را به نور شمعی تشبیه کرد که اگر از خود به شمع دیگری منتقل کند، چیزی از آن کم نمی‌شود. بر اساس اظهارات خیرخواهان، توجه تصمیم‌‌‌سازان کشور به دانش اقتصاد، داشتن درک نسبی از مفاهیم این علم و نگاه این افراد به تاریخ موجب می‌شود از تکرار اشتباهاتی که در گذشته شاهد آنها بودیم، اجتناب کنند. اینکه به کمک آمار، مرتب دروغ گفته می‌شود و نسبت به شاخص‌‌‌های اقتصادی بی‌‌‌توجه هستیم، باید متوقف شود؛ نتیجه ناسازگاری با دانش بشری این می‌شود که امروز می‌‌‌بینیم. وی ویژگی نوشتاری این کتاب را ساده، گویا و روان بودن آن برشمرد و اظهار کرد: خوشبختانه مباحث اقتصادی در این کتاب با مثال‌‌‌های ساده توضیح داده شده و این نقطه قوت آن است. همچنین سعی شده با بیان سوالات و ارائه پاسخ‌‌‌ها، فهم موضوعات تسهیل شود.

براساس گفته‌‌‌های مترجم کتاب «اقتصاد برای سیاستگذاران؛ راهنمایی برای غیراقتصادی‌‌‌ها» نگاه خوب به سود و خلق ارزش، تشریح بروز تورم و روش‌های مقابله با آن از دیگر موضوعاتی است که در این کتاب، تشریح شده است. خیرخواهان، خواندن این کتاب و کتاب‌‌‌های مشابه آن را به همه مردم توصیه کرد و افزود: تجربیات موفق چین و هند در مباحث اقتصادی ناشی از تغییر رویکرد و نگاه آنها به اقتصاد و مفاهیم آن است. بنابراین استفاده از این کتاب‌‌‌ می‌تواند به بهبود شرایط کمک کند. شاید لازم باشد اردوی دو هفته‌‌‌ای برای مقامات، نمایندگان مجلس و... گذاشته شود تا با مفاهیم و دانش اقتصادی آشنا شوند و به ‌این ‌‌‌ترتیب با سیاست‌‌‌ها و تصمیمات نادرست کمتری روبه‌‌‌رو شویم.

  آشنایی با مفاهیم اقتصادی به زبان ساده را دنبال کنیم

یک پژوهشگر علم اقتصاد نیز با حضور در این مراسم، متن روان و درک آسان این کتاب را مورد توجه قرار داد و با ابراز خرسندی از فعالیت اتاق ایران در عرصه توسعه دانش اقتصاد و ترجمه کتاب‌‌‌های اقتصادی، تصریح کرد: نباید از آنچه در پشت تریبون‌‌‌ها گفته می‌شود نگران بود، چراکه فرهنگ‌‌‌ها در مدارس، دانشگاه‌‌‌ها، انجمن‌‌‌ها و نشست‌‌‌هایی از این دست ساخته می‌شود. علی سرزعیم، ارائه کتاب‌‌‌هایی درباره علم اقتصاد با زبان ساده را ضرورت جامعه دانست و تاکید کرد: چون سیاستمداران تصمیم می‌‌‌گیرند و اثرات آن را مردم شاهد هستند، هم سیاستمداران و هم مردم باید از اقتصاد درک درست و شفافی داشته باشند. اقتصاددانان باید به کمک جامعه بیایند تا مفاهیم پیچیده را ساده بیان کنند و درک افراد را بالا ببرند.  این استاد علم اقتصاد، ترجمه کتاب‌‌‌هایی را که سعی دارند با نگارشی ساده و قابل درک برای همه مردم، شاخص‌‌‌های اقتصادی را تشریح کنند، مهم دانست و ادامه داد: شروع این روند در آمریکا بود و به‌تدریج همه‌گیر شد. در زبان فارسی هم تلاش‌‌‌هایی صورت گرفته و خوشبختانه همچنان ادامه دارد. سرزعیم با بیان این نکته که نویسنده کتاب «اقتصاد برای سیاستگذاران؛ راهنمایی برای غیراقتصادی‌‌‌ها» فرد اقتصاددانی است و در عین حال با مشکلات اهل کار آشنایی کامل دارد، اضافه کرد: به نظر می‌رسد طرح کتابی که منتشر شده می‌توانست تا حدودی زیباتر و جذاب‌‌‌تر باشد. از سویی برای برخی معادل‌‌‌ها هم می‌‌‌شد از واژه‌‌‌های مفهوم‌‌‌تری استفاده کرد. بهره‌‌‌گیری از پی‌‌‌نوشت به جای پانوشت نیز می‌توانست کار را برای خوانندگان آسان‌‌‌تر ‌‌‌کند. از سوی دیگر می‌‌‌شد فارسی پیراسته‌‌‌تری را به کار گرفت.

  فایل کتاب به‌صورت رایگان در دسترس است

رئیس مرکز پژوهش‌‌‌های اتاق ایران از دسترسی رایگان به فایل کتاب «اقتصاد برای سیاستگذاران؛ راهنمایی برای غیراقتصادی‌‌‌ها» مشابه سایر کتاب‌‌‌هایی که از سوی اتاق ایران منتشر شده است، در وب‌سایت مرکز پژوهش‌‌‌ها خبر داد. محمد قاسمی، یکی از ویژگی‌‌‌های این کتاب را داشتن نگاه نظام‌‌‌مند در همه فصل‌‌‌ها دانست و تاکید کرد: این کتاب شفاف و صریح صحبت می‌کند و سیاستگذاران را بسیار گسترده می‌بیند و بنگاه‌‌‌ها را هم به عنوان سیاستگذار در نظر می‌گیرد و درباره آنها تحلیل ارائه می‌دهد.