هشدار علی رهبری درباره سیاست‌های ارکستر سمفونیک تهران

«این روزها اخباری از داخل ایران به بیرون درز کرده و در بین دانشجویان و موسیقی‌دان‌های خارج از کشور شایعه‌ای به وجود آمده مبنی بر اینکه افرادی از جانب ایران در حال رایزنی هستند تا یکی از ارکسترهای سمفونیک اروپا را با هزینه‌ای سرسام‌آور به ایران بیاورند. ممکن است این‌گونه اقدامات برای بَزَک کردن چهره ممالکی در کشورهای تازه به دوران رسیده خلیج‌فارس، اقدامی ضروری باشد؛ ولی در کشور عزیز ما ایران که قدمتی ۸۰ ساله در ارکستر سمفونیک دارد... این ولخرجی‌ها به هر دلیلی که باشند، خیانت به جوانان این مملکت و هدر دادن امکانات به‌حساب می‌آیند. جناب آقای وزیر، به خاطر خدا هم که شده است، جلوی این‌گونه اقدامات نمایشی را بگیرید و امور را در راه منطقی و اصولی که صرفا منافع گروه خاص و کوچکی را در نظر نمی‌گیرد، هدایت کنید.

اجازه بدهید، در مورد ارکسترهای مهمان، نکته‌ای را که خودم شاهد آن بوده‌ام، عرض کنم: با افتتاح دوباره ارکستر سمفونیک تهران در اسفندماه ۱۳۹۳، کشورهای مختلف علاقه‌مند شدند که برای اجرای برنامه به ایران بیایند. در آن زمان قرار گذاشتیم که ارکسترهای کشورهای علاقه‌مند، به شرطی می‌توانند به ایران بیایند که برای دولت ایران هزینه‌ای در بر نداشته باشند. همان‌طور که این امر درمورد ارکستر فیلارمونیک چین در مرداد ۹۴ انجام شد و ما برای حضور آنها در ایران چیزی هزینه نکردیم... الان پس از دو سال چه شده است که حالا ما باید به ارکستری که به مملکت ما می‌آید [پول] دستی بدهیم؟ این در حالی است که ما نوازنده، آهنگ‌ساز و رهبر ارکستر ایرانی-بین‌المللی داریم که به این ارکسترها با دریافت دستمزد بسیار بالا نیز دعوت می‌شوند.

... این درحالی است که در ایران صدها موسیقیدان و ده‌ها آهنگ‌ساز ایرانیِ بسیار خوب، حتی برای امرار معاش معمولی، نیاز به کمک مالی وزارت فرهنگ و ارشاد دارند و نوازندگان ارکستر سمفونیک نیز دستمزد کافی برای امرار معاش دریافت نمی‌کنند.» در خاتمه از شما تقاضا دارم در شرایط سخت مالی فعلی، به‌خصوص آنچه مربوط به جوانان می‌شود، ضمن دستور رسیدگی به وضع این سازندگان آینده مملکت، جلوی [این] ولخرجی‌ها... را که هیچ‌گونه کمکی به سازندگی و پیشبرد هنر نمی‌کند، بگیرید.»