وداع با جامعه‌شناس اندیشمند

به گزارش «ایلنا»، در ابتدای این مراسم سید مهدی اعتمادی‌فر رئیس دانشکده علوم اجتماعی درباره شخصیت دکتر قانعی راد گفت: ایشان مجموعه‌ای از فضائل بود که او را در میان اهالی علوم اجتماعی برجسته می‌کرد. قانعی راد هیچ‌گاه مسائل شخصی خود را مبنا قرار نمی‌داد. وی با اشاره به دوره ریاست دکتر قانعی راد در انجمن جامعه‌شناسی ایران گفت: همه می‌دانیم که او در چه دوران خطیری مسوولیت انجمن جامعه‌شناسی ایران را برعهده داشت و از کیان علوم اجتماعی با تمام قدرت دفاع می‌کرد. آن چیزی که از قانعی راد در نزد ما باقی مانده امیدواری اوست و بزرگ‌ترین سرمایه او نیز امید بود. رئیس دانشگاه علوم اجتماعی خاطرنشان کرد: قانعی راد پیش از گذشته در میان ما با گفتار و نوشتار خود زنده است.در ادامه این مراسم دکتر سراج‌زاده، رئیس انجمن جامعه‌شناسی ایران در سخنانی کوتاه درباره دکتر محمدامین قانعی راد گفت: انجمن جامعه شناسی ایران و اجتماع بزرگ علوم اجتماعی امروز سوگوار از دست دادن انسانی است که با عشق به عدالت و آزادی و توسعه و پیشرفت زیست.

وی ادامه داد: قانعی راد برای رسیدن به اهدافش کنش‌گری علمی، رشته جامعه‌شناسی را برگزید و دانش علمی را برای تشخیص درست مسائل اجتماعی و کمک به حل آنها به‌کار گرفت. سراج‌زاده خاطرنشان کرد: قانعی راد همه فعالیت‌های علمی‌اش در ارتباط با انجمن جامعه‌شناسی بود و برای ارتقای انجمن تلاش می‌کرد و به تعامل سازنده بین سه رکن دانشگاه، جامعه و دولت باور داشت و این سه را برای حل مسائل اجتماعی جامعه ضروری می‌دانست. وی با بیان اینکه قانعی راد نگاه انتقادی عمیق به ساختارهای اجتماعی و سیاسی داشت، گفت: قانعی راد با صراحت انتقاداتش را بیان می‌کرد و با یک مشی اصلاح‌طلبانه اجتماعی – سیاسی اجازه نمی‌داد انتقاداتش به مرزهای ویرانگری نزدیک شود و از ظرفیت‌های سرمایه‌های اجتماعی برای بهبود شرایط مردم استفاده می‌کرد. سپس در ادامه این مراسم دکتر هادی خانیکی در سخنانی کوتاه گفت: نمی‌خواستم در وداع دکتر قانعی‌راد سخن بگویم؛ اما انجمن جامعه شناسی ایران دومین مدیر و رئیس خود را در طول سال‌های گذشته پس از مرحوم دکتر محمد عبداللهی از دست داده است.

وی ادامه داد: قانعی راد در حیات پربار خود خرد و عشق را در هم آمیخت و مرگ ناگهانی‌اش نقطه تجلی این دو شد. وی دو نیمرخ خردمندی و عشق‌بازی را با همه و در همه جا از خانه تا دانشگاه و در عرصه‌های مختلف زندگی وارد ساخت و کنشگری دوراندیش و انگیزه‌مند بود. قانعی راد دغدغه ایران داشت و در اندیشه مردم بود.وی ادامه داد: او جامعه‌شناسی اندیشمند بود و بیش از هر چیزی به اعتلای جامعه می‌اندیشید و به تعبیر خودش سرزندگی اجتماعی مساله اصلی‌اش بود و به دنبال آن بود که این نیروی حیاتی را در جامعه پیش بگیرد و خود نخستین مفسر این مهم بود.این استاد دانشگاه یادآور شد: قانعی راد خود را در متن سخت‌ترین بیماری‌ها از نو ساخت و تولدی دوباره یافت. امروز روز مرگ او و وداع با او نیست، بلکه امروز روز تولد او در انجمن‌های علوم اجتماعی و علمی است. سپس میرزایی یکی از استادان پیشکسوت دانشکده علوم اجتماعی با اشاره به دوران آشنایی‌اش با دکتر قانعی راد گفت: قانعی‌راد جامعه‌شناسی مردم‌مدار، اخلاقی، متعهد و نقاد بود. وی ادامه داد: خلاقیت ذهن قانعی راد در گفتار و رفتار و مباحثی که مطرح می‌کرد کاملا مشخص و مشهود بود.  مراسم ترحیم دکتر محمد امین قانعی راد فردا  از ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در مسجد جامع شهرک غرب برگزار می‌شود.