وی گفت که به‌زودی بانک مرکزی برای تامین ذخایر مورد نیاز اقدامات لازم را انجام خواهد داد. پاول که برای شرکت در کنگره ملی اقتصاد تجاری به شهر دنور رفته بود، اشاره کرد که چشم‌انداز اقتصادی هنوز مطلوب است و رشد مثبت اقتصادی احتمالا تداوم خواهد یافت؛ اما افزود که در مقایسه با سیاست‌های سال قبل، سیاست‌های امسال باید متفاوت باشد و سیاست‌گذاری‌ها در راستای تقویت رشد اقتصادی اتخاذ شوند. وی با اشاره به اینکه انتظار دارد شرایط اقتصادی سخت‌تر شود گفت که فدرال رزرو خود را آماده مواجهه با توفان‌هایی می‌کند که به‌زودی فرا خواهند رسید. به نظر می‌رسد پاول سعی کرد به بازارها اطمینان دهد که بانک مرکزی از وجود ریسک‌های متعدد بر سر راه اقتصاد آگاه است و تمایل دارد در صورت لزوم از روند توسعه اقتصادی حمایت کند. رشد اقتصاد آمریکا در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال قبل کاهش محسوسی را تجربه کرده است به گونه‌ای که رشد سه ماهه دوم از ۵/ ۳ درصد در سال گذشته به حدود ۲ درصد در سال‌جاری کاهش پیدا کرده است. همچنین پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی آمریکا در سه ماهه سوم سال از ۹/ ۲ درصد سال گذشته به تنها ۵/ ۱ درصد کاهش یابد.

تحریم‌های ضد چینی ترمز دلار را کشید

در شرایطی که به بن‌بست رسیدن مذاکرات بین اتحادیه اروپا و انگلیس زمینه را برای صعود دلار آماده کرده بود، تصمیم جدید آمریکا برای قرار دادن نام چندین شرکت چینی در فهرست تحریم‌ها به دلیل نقض قوانین مربوط به حقوق اقلیت‌ها، معامله‌گران را به خرید ارزهای امن ترغیب کرد و ارزش دلار در برابر همتایان مهمش تقریبا بدون تغییر باقی ماند. قرار است روزهای پنج‌شنبه و جمعه این هفته، لیو هی، معاون نخست‌وزیر چین با رابرت لایت‌هایزر، وزیر بازرگانی آمریکا و استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری این کشور گفت‌وگو کند. به‌نظر می‌رسد که حداقل تا پایان امسال تنش‌های تجاری ادامه خواهد داشت. پیش‌بینی می‌شود یازار با طیف گسترده‌ای از اخبار مثبت و منفی مختلف مواجه شود؛ اما اخبار بد احتمالا بیشتر خواهد بود. در معاملات روز چهار شنبه بازارهای ارزی جهانی، هر دلار نسبتا بدون تغییر در مقایسه با روز قبل به ازای ۱۵/ ۱۰۷ ین مبادله شد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، تقریبا بدون تغییر در مقایسه با روز قبل و در سطح ۱۲/ ۹۹ واحد باقی ماند.

ثبت یک رکورد جدید در بازار طلا

تازه‌ترین آمارهای رسمی نشان می‌دهد میزان ذخایر طلای صندوق‌های سرمایه‌گذاری جهان در ماه سپتامبر رکورد جدیدی ثبت کرده است. شورای جهانی طلا در تازه‌ترین آمارهای خود اعلام کرده است که ذخایر طلای صندوق‌های سرمایه‌گذاری جهان در ماه سپتامبر به بالاترین سطح خود از سال ۲۰۱۲ میلادی رسیده است. بر اساس این گزارش صندوق‌های سرمایه‌گذاری جهان در ماه سپتامبر ۷۵ تن به ذخایر طلای خود افزوده‌اند و اکنون ۲۸۰۸ تن ذخایر طلا دارند. شورای جهانی طلا افزود: با توجه به سیاست‌های انبساطی پولی بانک‌های مرکزی جهان و نگرانی‌های سیاسی از جمله برگزیت، تنش‌ها در خاورمیانه و روند استیضاح ترامپ، تقاضای جهانی طلا به‌شدت رو به افزایش است. رشد فزاینده تقاضای طلا در حالی است که قیمت این فلز گرانبها به بالاترین سطح خود در ۶ سال اخیر رسیده است. تقاضای سرمایه‌گذاری برای طلا در آمریکای‌شمالی طی ماه سپتامبر با ۸۳ درصد رشد به ۶۲ تن رسید. تقاضای طلا در اروپا نیز در این مدت ۷/ ۷ تن رشد داشته و این رقم در صندوق‌های آسیایی با رشد ۹/ ۳ تن روبه‌رو شده است. با توجه به ریسک‌های غیرمنتظره سیاسی و اقتصادی، جای تعجب نیست که تقاضای جهانی طلا با افزایش روبه‌رو شود. با منفی شدن نرخ بهره اوراق قرضه در جهان، طلا درخشش بیشتری خواهد داشت.

 

07-02