به گزارش «ایسنا» سهم اوپک از واردات نفت هند در سال منتهی به ۳۱ مارس، به پایین‌ترین میزان در حدود دو دهه اخیر سقوط کرد. آمار منابع صنعتی و بازرگانی نشان داد مجموع واردات نفت هند در سال مالی منتهی به ۳۱ مارس به ۹۷/ ۳ میلیون بشکه در روز رسید که ۸/ ۱۱ درصد در مقایسه با سال پیش از آن کاهش داشت. هند نفت بیشتری از آمریکا و کانادا خرید و در مقابل واردات این کشور از آفریقا و خاورمیانه کمتر شد. این کشور خرید نفت از اعضای اوپک را به حدود ۸۶/ ۲ میلیون بشکه در روز کاهش داد و سهم اوپک از واردات نفت هند از حدود ۸۰ درصد به ۷۲ درصد کاهش یافت که پایین‌ترین سهم از سال مالی ۲۰۰۲-۲۰۰۱ هند به شمار می‌رود و پیش از این تاریخ آمار واردات نفت هند موجود نیست. پالایشگاه‌های هند در حال متنوع کردن منابع واردات نفت هستند و در تجهیزات پالایشگاهی خود تغییرات لازم را صورت داده‌اند تا گریدهای نفتی ارزان‌تر را پالایش کنند اما فعالیت پالایشگاهی به دلیل شیوع پاندمی که تقاضا برای سوخت را کمتر کرده، دچار محدودیت شده است. تقاضای سالانه برای سوخت در هند در سال مالی ۲۰۲۱-۲۰۲۰ برای نخستین بار در ۲۳ سال گذشته کاهش پیدا کرد و به پایین‌ترین سطح از سال مالی ۲۰۱۷-۲۰۱۶ رسید. سهم تولیدکنندگان خاورمیانه در سال مالی ۲۰۲۱-۲۰۲۰به حدود ۶۲ درصد در مقایسه با ۶۰درصد در سال مالی پیش افزایش یافت زیرا پالایشگاه‌های هند تحت قراردادهای نفتی سالانه، متعهد شدند نفت بیشتری از این تولیدکنندگان خریداری کنند.

نفت آمریکا حدود ۷ درصد و نفت کانادا ۳/ ۱ درصد از واردات نفت هند در سال مالی ۲۰۲۱-۲۰۲۰ در مقایسه با به ترتیب ۵/ ۴ درصد و ۶/ ۰ درصد در سال مالی پیش از آن را تشکیل داد.

عراق بزرگ‌ترین صادرکننده نفت به هند ماند و پس از آن عربستان سعودی و امارات متحده عربی در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند. نیجریه با کنار زدن ونزوئلا، چهارمین صادرکننده بزرگ نفت به هند شد. هند در مارس ۳۹/ ۴ میلیون بشکه در روز نفت وارد کرد که ۱۲ درصد بیشتر از فوریه بود زیرا پالایشگاه‌ها تولیدشان را افزایش دادند. با این حال میزان واردات این کشور در مقایسه با مارس سال ۲۰۲۰ همچنان ۵/ ۰ درصد کمتر بود. بر اساس گزارش رویترز، عراق در مارس بزرگ‌ترین صادرکننده نفت به هند بود و پس از آن عربستان سعودی، امارات متحده عربی و آمریکا قرار گرفتند. کاهش تقاضا شامل حال گاز نیز می‌شود. با موج جدید موارد ابتلا به ویروس کرونا در هند که تقاضای این کشور برای گاز را کاهش داده است، محموله‌های گاز طبیعی مایع (LNG) از بنادر این کشور برگردانده شدند.

ربکا شیا، تحلیلگر شرکت اطلاعات انرژی کپلر در این باره گفت: شش نفتکش LNG از ۲۰ آوریل از هند برگردانده شده و به مقصدهایی در شمال شرقی آسیا، اروپا و کویت تغییر مسیر داده‌اند.

منابع تجاری به رویترز گفتند: تغییر مسیر محموله‌ها و کاهش بیشتر صادرات به هند در هفته جاری پیش‌بینی می‌شود. با این حال یک منبع دیگر گفت: شرکت‌ها دست نگه داشته و منتظرند ببینند قرنطینه‌ها تا چه مدت ادامه پیدا می‌کنند.

تقاضا برای گاز در بعضی از بخش‌ها به دلیل قرنطینه‌های وضع شده در مناطق مختلف هند به منظور مقابله با شیوع ویروس کرونا، کمتر شده است. یک منبع مقیم هند گفت: تقاضا برای گاز از سوی بخش‌هایی مانند حمل و نقل و تجاری کاهش پیدا کرده و تقاضا برای نیروی گازسوز چندان زیاد نیست زیرا قیمت معاملات اسپات به سطح قابل قبولی کاهش پیدا نکرده است. طبق آمار رفینیتیو آیکان و کپلر، واردات LNG به هند در آوریل به حدود ۸۶/ ۱ تا دو میلیون تن رسید و ۱۱ تا ۱۴ درصد در مقایسه با آمار ۱۶/ ۲ تا ۲۱/ ۲ میلیون تن مارس کاهش داشت.

بر اساس گزارش رویترز، این آمار همچنان بالاتر از آمار ۴۳/ ۱ تا ۴۸/ ۱ میلیون تن واردات LNG به هند در آوریل سال گذشته است که تقاضا برای گاز به دلیل قرنطینه ملی افت کرد.